Prietene la bine si la greu - 9

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lili_a spune:

Mda
Mersi, Monis, mersi!!! tocmai am ars supa fetii, a 2-a masa de legume pe ziua de azi ca la prima a venit doctorul cind eram la primele lingurite si am dat-o la catel. Boon, deci azi nu mai papam legume ca nu mai am chef.
Am si vaccinat puiul, sa vedem ce si cum, n-as prea avea chef sa faca febra E delicata ca un fata mea - 6.87 kg si 68 cm. Am primit aproape nota 10, ne-a scazut puncte ca de ce nu sta singurica in fund (adica fara sa se tina de picioare, sprijine de ceva etc.) Asa ca fata mea e corigenta Si mi-am adus aminte Monis nici ea nu se mai intoarce, se pare ca "manevra clatita" s-a perimat. M-a pus doctorul sa si scotocesc dupa o minge mai mare sa vada daca se joaca cu ea, trece dintr-o mina in alta etc. Cica asta face bine. Poate trecem clasa pin' la 7 luni...
M-a si luat la rost ca de ce nu-i dau carne si brinzica, ca uitase ca eu n-am inceput diversificatul cind a vrut el si trebuie sa-si ia copilul fier. Dar a verificat-o la unghiute si a zis ca nu are semne de carenta defier si ca nu ma sfatuieste s-o intep pt o sideremie decit cind o face 1 an.
Am intrebat si de faza cu iesitul afara in ziua cu vaccinul - cica ideea e ca atunci cind il vaccinezi bebe sufera un bombardament din punct de vedere al imunitatii si se recomanda sa stea linsitit si nestresat, iar afara sint prea multi stimuli. Acu'nu stiu cit de convingatoare e iegzplicatia asta...
Alta informatie interesanta - sa-i cobor salteaua la patut la nivelul 2 ca o sa inceapa sa se agate de bare si in cursul acestei luni ne putem trezi cu ea picata in nas. Si sa aiba undeva o patura intinsa pe jos care sa fie spatiul ei de joaca/gimnastica ca sa se antreneze la bushilat => drept care ne recomanda sa incepem sa si astupam gaurile la prize si sa asiguram sertarele si colturile mobilelor. Ufff,nu sint pregatita pt atitea schimbari.
Lumi,gabitza imi pare rau ca puii nu se dau pe brazda la mincare. Lumi si eu zic ca ar trebui sa incerci cite un ingredient cu diverse texturi - zeama, crema, piure sa vezi ce si cum.
Uf, plinge saraca, ma duc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

M-am oprit la postarea lu mami de Chiara, ca mai in spate nu ma duce capu' sa imi aduc aminte ce am citit...
Andre, pai daca ii faci 100 ml lapte, dupa ce papa ea morcovel cu orez 100ml (ceea ce mie mi e poare o portie normala de papa, la varsta asta) ea mai bea atata lapte??? Ca suta aia de morcovel cu orez e mai consistenta, ca lapticul simplu. Eu zic sa faci o data de doua ori, cate 100,s sau 150 daca vezi ca papa tot, iar daca papa mai putin a treia oara stii cam cat a apapt si nu ii mai faci atata, dei stiu...nu papa de fiecare data la fel.
Eu zic ca la varsta asta nu trebuie sa ne ingrijoram ca papa prea mult, bucura-te ca papa si da=i cat cere, ca ui ce se chinuie si Lumi cu pisicuta si ce tare m-am chinuit si eu de pe la 3-4 luni, pana abia ieri, cand v-am scris ca papa Dominic.

Si acum pt Lumi, desi nu ma pricep deloc la sfaturi iti zic cum a functionat la noi. Stii ca ma plangeam ca il indopam cu seringa, ca refuza biberonul, lingurita, pipeta si doar cu seringa ii puteam da sa pape. La fel suntem si acum, dessi de multe ori papa si cu linguritele de la Avent, nu stiu ce ii fac, cred ca il ating pe undeva mai in spatele gurii cand se misca el si apoi vomita, asa ca daca papa bine cu seringa aia de medicamente, tot cu aia ii dau. Dar am deviat de la ce vroiam sa iti zic... cu inlocuirea meselor. Si broscoiul meu daca ii dadeam putine fructe, sau legume dupa aceea nu mai vrea lapte deloc. Am incercat sa ii dau lapte intai ssi papica solida dupa. Dar asa nici sa guste nu a mai vrut, chit ca ii dadeam sa pape toata masa de lapte, sau doar jumatate. Asadar acum, nu stiu cum o zice cartile ca e bine, dar la noi merge asa: papa dimineata lapte cu cereale 150-180ml, dupa 3 ore ii dau fructe de la borcanel (ca alea crude in orcie combinatie au fost vomitate in jet) care are 120-130 g (si papa cateodata 3/4 din borcanel, altatadata se opreste la jumate, altadata ar papa mai mult de un borcanel). La 2 ore dupa fructe papa din nou lapte cu cereale, iara 3-4 ore pauza si ii dau legume fierte si seara inainbte de culcare din nou lapticul. Stiu ca toti zic se se inlocuiasca treptat mesele de lapte cu solide, dar dar nah..fiecare cu fitzele lui.
Acum am renuntat la papa cumparata la borcanele, dar i fructele si legumele tot in beibicuc i le fac si vad ca le accepta, dar seamana tare la gust cu alea cumparate.
Si la noi au fost cateva zile, cand a papat doar cele 3 portii de lapte si cate 20-30 g de solide, de ma apucase disperarea, dar vad ca a revenit la sentimente mai bune in ceea se priveste mesele, asa sper sa fie si la voi cat de curand.

Ramona ,
dependenta de dragostea barbatilor din viata mea:

DOMINIC ANDREI
(26/10/2009) si a lui tati Stefi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

fac cap nou

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

10

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)

Mergi la inceput