Crestinismul si evolutia spirituala 10
Raspunsuri - Pagina 8
Iasmin08 spune:
Fetelorrrrrrrrrrrr, va scriu de la pc-ul Crinutei
Va pup pe toate
Noi stam cu cate un pahar de sampanie la cioace, noi gagicile, ceea ce va dorim si voua, mai putin mamicilor gravidute si mamicilor care alapteaza
Eu am mastoza fibrochistica, doctora a zis ca e de bine, cica e normal si o aveti si voi restul gagicilor in proportie destul de mare. Am mai multe chisturi decat aveam in trecut, dar sunt ''normale''. Asa zice ea, si ma felicita ca am mai cerut o ''second opinion''. Ah, da, si ar fi cazul sa ma obisnuiesc cu durerile, ca sunt absolut fiziologice, sanii femeilor se schimba dupa o anumita varsta. Acestea fiind zise, sunt normala
Mai amuzant a fost ficior-mio cand am asteptat pe langa Parlament sa trecem pe trecere si semaforul din rosu nu s-a mai facut verde. Becul pentru culoarea verde era probabil ars. Masina oprita langa trecere parea ca ar vrea sa treaca, iar printul meu salvator, i-a facut semn cu manuta:"Semaforul este verde, dar nu se vede culoarea" A fost atat de dulce, ca toti au inceput sa rada in jur.. evident ca a mai facut el si in tren boroboate, greu a stat 7 ore, foindu-se non stop. Dar a dat Domnul si am ajuns cu bine la Crinuta, care by the way, m-a topit ce ochisori are. Fetelor, pozele sunt minciuna, are niste ochi de baga in boale pe oricine.
Printul meu s-a aruncat pe pian de cum a intrat, si dupa o bucata de vreme a intrebat:"asta e ala pe care sa face do-re-mi-fa-sol-la-si?"
Am o multime de chestii in cap, dar acuma s-au cam inecat un pic in sampanie si mi-e ca o sa iasa cu bulbuci. Mai scriu pe masura ce o sa-mi amintesc.
Aoleu, era sa va urez noapte buna si uitasem de cafea. dom'le cafeaua asta e mare arta. E buna, nimic de zis, dar nu sunt obisnuita cu gustul. Mamabear, nu m-ai pierdut de musteriu, ca io nu's obisnuita cu fineturi, insa nici nu pot sa zic ca nu sunt bune, fiindca sunt.
Acestea fiind zise, va pup iara, si va foarte multumesc de rugaciuni (asta noapte tot il visasem pe parintele duhovnic ca ma ducea de mana, probabil pentru ca se roaga pentru sufletul meu cel pacatos)
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
A uitat sa va mentioneze cat de bine arata ea, dar e tipic pt ea sa fie modesta, ceea ce imi place de fapt :))))
Nikole, faceam glume acum cu Iasmin, ziceam ca in 2 saptamani ne scrie din Brazilia :)))))
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.najumary.or.kr/mary/recent/recent-2010/2010-2-28.htm" target="_blank">Naju
nikole spune:
Ce frumos fetelor, ma bucur ca aveti parte de aceste ore frumoase, pana la urma , cu amintirile si prpriile trairi ramanem, iar prietenii, sunt un dar de la Dumnezeu!
Cum sa nu, va astep in Brazil:)...da nu va dau cafele, numai sucuri de fructe, k?
cu mare drag...
Iasmin, Slava Domnului ca s-a rezolvat, ai scapat de un stres, si eu am mastoza, de pe la 18 ani...f rar ma dor sanii insa...
sa aveti o noapte binecuvantata!
Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Iasmin08 spune:
In sfarsit am ajuns cu bine acasa. Crinuta daca vrea micul print sa vada fantoma adevarata ar trebui sa ma vada pe mine in secunda asta. Sunt mai alba decat varul cu siguranta, si asta datorita oboselii.
Vrea cineva sa ii scrie o scrisoare sotului meu sa ii explice ca nu ma omor dupa curat pestisori cat degetelele de la picioare, mai cu seama dupa ce vin de la un drum de 7 ore si am ajuns acasa la 23.30?? Ca el crede ca eu sunt ahtiata dupa curatat pestisori, m-a asteptat cu ditamai castronul. Si cred ca o sa o pun pana la urma pe pisica sa ''ii curete'' cat poate ea de bine
Sunt terminata, am vazut atat de multe astazi, si mai ales am vazut catedrala catolica si catedrala patriarhala, m-am atins de moastele izvoratoare de mir, am pus pomelnic, m-am inchinat...
Trebuie insa mai intai sa imi revin, si o sa mai povestesc eu mai tarziu.
Va pup pe toate, noapte buna oriunde sunteti
Crinuta, repara, mama, calculatorul ca mor sa stiu ca nu poti intra pe net.
nikole spune:
Iasmin, mergi de dorimiiii, lasa pestii, vorba ta, lasa-i pisicului ca-i aranjeaza pe toti:)
Abia astept sa povestesti...bine ati ajuns acasa
ce are pc-ul Crinutei,?
nici eu nu m-as obisnui cu lipsa ei
Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Iasmin08 spune:
Neata tuturor, fie ca faceti nani la ora asta, fie ca va pregatiti de somnic, fie ca aveti cafeluta in mana.
Nikole, iubita, asa am facut cum ai zis, am lasat pestii si am cazut franta de oboseala. Nu stiu de ce, dar ma simt in continuare atat de obosita de parca cineva m-a batut rau asta noapte, ma dor toate oasele si toti muschii, o juma de cap, si... ai prins ideea
Am atatea amintiri, mai ales cu asta mic si neastamparat...
Crinuta, primul lucru pe care l-a zis fii-mio lu' ta'su cand a ajuns acasa a fost cum a fost in masina in timpul spalatului (cand se spala masina). Ti-am zis ca e o experienta noua pentru el, n-a mai vazut pana acum
Sa vezi ce a facut in tren. Stii ca sunt neni care tot vin si pun obiecte la 3 lei, 5 lei, 10 lei bucata. Si eu nu mai aveam decat un leu batut. Printul: nu si nu, ca el vrea sa ii dau bani, ma pune sa ma caut in geanta, cu greu gasesc 2 lei. Se duce la nenea asta cu obiecte si ii zice raspicat: ''Vreau asta (costa 3 lei). Cu 2 lei imi dai?" Bey, vreau sa zic a izbucnit tot vagonul in ras (bine nu e prima data cand negociaza, a mai facut asta cand sa-si cumpere bakugani) si vreau sa zic ca a cumparat obiectul!!! I l-a dat nenea cu 2 lei Ceea ce evident pentru asta mic a fost o victorie
Cum a adormit printul tau? Dupa ce ne-ai urcat in tren cred ca a cazut lemn de oboseala. Al meu nu a dormit pana aseara la 00.00
Fetelor s ava povestesc pana nu uit de faza din metrou. Dupa ce am iesit de la clinica, am mers cu el pa langa parlament, si la un moment dat vedem o gura de metrou. Puiul repede: ''Gata, uite metrou, mi-ai promis ca ma duci cu metrou, vreau cu metrou". Era seara pe la 17.30, ne-am dus noi, am asteptat metroul, ne-am urcat in el. Peste tot, oamenii obositi, tacuti, cu fete lungi si verzi de oboseala, parca erau zombi bietii de ei. Si intru eu cu fii-mio ''ta-na-na-na-na!) veseli amandoi si razand, lumea de uita la noi doi ca la urs. Si in timp ce metroul mergea, unde incepe al meu sa alerge prin metrou si sa pozeze semi cracanat cu mainile sus strigand in gura mare: "Uite, mami, fara maini!". Bey, era total, oamenii se uitau la noi nedumeriti, cred ca aratam picati din luna. Bine ca am mai dezmortit atmosfera.
Tre sa imi mai amintesc si restul evenimentelor, aseara pe masura ce ii povesteam sotului tot radeam.
Crinuta mii de pupici pentru rabdarea ta de fier cu noi, si un brat de flori
crinuta spune:
Iasminuta, am deschis sa vad ce ai scris.
Acum merge, sa vedem pt cat timp.
Nikole, nu stiu ce are, imi apare brusc mesaj " reboot from proper device...", si apoi nu mai vrea sa se deschida windows.
E ceva cu drive C, nu stiu, am vb cu un amic sa treaca, sa vad daca e hardul, sau ce-o fi ca am si treaba la pc, in plus, nu pot sta fara net :)))
Iasmin draga, puiul meu, in ciuda oboselii, nu a adormit imediat, ci pe la 6-7 pm pana......... dimineata la 7:))))
Acum e urat afara si trebuie sa iesim.
Ma bucur ca ti-a placut Catedrala catolica. Fetele, i-au dat lacrimile, nu exagerez.
Hahaha, deci i-a povestit printul tau cum a fost la spalatul masinii? Chiar i s-a parut interesant?>
Tare faza cu trenul. Sa-l faci negociator, ca are stofa.
Referitor la pesti de curatat seara, cand ai ajuns, m-am enervat doar cand am citit. Ii explic eu, don't worry, cu prima ocazie.
Crinuta si minunea ei
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
kariguld spune:
La multi ani, MAMICI dragi. la noi azi este ziua MAMEI. si ne-am serbat de doua ori. am fost la biserica si acolo fiecare mama a stat pe un scaun rosu, a primit flori si un cadou. wow, si aplauze multe....iar preotul a tinut o predica despre rolul mamei in viata fiecarui om.
apoi am mers in oras, cu familionul meu care mai aveau putin si ma legau la ochi, ca era surpriza si nu trebuia sa vad nimik. am fost la restaurant, unde mai multi tatici, prieteni de-ai nostri au organizat o masa si un program f fain. diverse poezioare spuse de copii, apoi poze haioase cu noi mamele. am ramas socata, ca de poze nu mi-am imaginat ca le pot pune....in fine nu erau rusinoase, dar in ipostaze f haioase.
acum suntem acasa....fiecare face ce poate.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
Iasmin08 spune:
Kari, mamico, vin si eu impreuna cu ei sa iti urez "La multi ani!", fericire, implinire, sanatate si mantuire.
Chiar ma bucur sa ai fost serbata, asta e un lucru minunat si ar trebui sa ne lasam cateodata rasfatate de cei dragi, tocmai ca cei mici ai nostri sa creasca normal, stiind ce inseamna dragostea si respectul.
Noi am fost - eu, Crinuta, si printisorii nostri- la IKEA si am mancat, ne-am plimbat am vorbit cate in luna si in stele, si am mai fi vorbit noi multe. Cred ca daca as sta in Bucuresti as fi la ea -daca nu zilnic- macar la doua zile.
La catedrala catolica intr-adevar mi-au dat lacrimile, nu doar de frumusete, pentru ca este extraordinar de frumoasa, nu mi-as fi imaginat, dar pacea din interior, oamenii care se rugau cu evlavie, efectiv adanciti in rugaciune, mi-au creat o emotie puternica. Erau totusi linistiti, fiecare in locul lui, fiecare vorbind cu Dumnezeu. Si m-am gandit ca noi ne rugam in fiecare loc, in fiecare pas, ne rugam si in paduri, pe dealuri, in munti, oriunde, deci cu atat mai mult este catedrala un loc sfintit de rugaciunile celor care merg acolo mereu. Mi-s tare dragi oamenii cu credinta vie, ma emotioneaza.
Era o sculptura, cat se poate de realist executata, Iisus Hristos pe cruce. Fii-mio a ramas atat de impresionat nu-si putea lua ochisorii de la ea, si imi spunea ca de ce lasa oamenii pe Hristos pe cruce, de ce il tin in Biserica. Si i-am zis ca e doar o sculptura, iar printu imi zice ca ''ba eu cred ca e Hristos adevarat, e adevarat". Lui ii aparea viu Hristos pe cruce, ar fi vrut sa mearga oamenii sa il dea jos s sa il ingrijeasca. Daca asupra sufletelului lui a avut asa o impreie, va dati seama ca si eu m-am emotionat si am trait intens momentul. Nu e un muzeu, pentru simplu motiv ca acolo se roaga multi oameni aceluiasi Hristos.
Catedrala patriarhala mi s-a parut atat de mica!!!! Pai cea mitropolitana de la noi e duba ca marime, fata de cea patriarhala. Atunci am inteles de ce vrea patriarhul sa faca una mai mare, mi se pare firesc.
Mamabear icoana cu Maica Domnului cu pruncul in brate de la catapeteasma, cea pe care si eu am admirat-o enorm in transmisiunile live de pe Trinitas este mult maimica decat pare pe camera. Eu ma asteptam sa fie ca marime cam cat sunt cele de la manastirea Agapia. Dar nu, este mult mai mica, asa, cam de 60-80cm.
Am mers si ne-am inchinat la moastele sfantului Dimitrie, a fost iarasi extraordinar. Cand s-a apropiat printul meu de moaste, m-a intrebat: "Mama, ce miroase asa de frumos?" Nu era prima data cand saruta sfinte moaste, nici prima data cand mirosea mir. Dar cu adevarat mirul care izvoraste din sfintele moaste are un miros cu mult mai frumos decat mirul din sticlutele cu mir de la pangare. E un miros cu mult mai fin, dar tot intens. Greu de explicat.
Am fost pe urma miruiti. Mai erau moaste, a sfintilor imparati Constantin si Elena, ne-aminchinat si le-am sarutat, si am fost miruiti de parintele de acolo care ne astepta pe toti si ne miruia pe rand. Chiar pe print l-a si binecuvantat (am io boala sa cer la toti parintii pe care ii vad, sa ii dea binecuvantare- desi sunt constienta ca nu asta mantuieste, dar eu cred ca ajuta).
Ce am vazut diferit, oamenii se rugau plangand, lume disperata, venita la catedrala ca la ultimul loc in care se poate cere ajutorul, desi ar trebui sa fie primul. O diferenta mare fata de tacerea si pacea celor din catedrala catolica, ai nostri ortodocsi erau disperati, asa parea, cu durere pe chipuri. Si nu am sa mint, m-am numarat si eu printre ei, pentru ca sunt acasa in biserica ortodoxa, si in biserica ortodoxa m-am simtit cumplit de pacatoasa, la extrem, neimpacata cu propriile mele greseli.
Asta am trait, si am vazut, oameni de pe a caror fete s-a sters zambetul, mi s-a parut ca din intreg Bucurestiul doar Crinuta stia sa zambeasca, asa o sa-mi amintesc mereu de ea: zambind un zambet bun si dulce, cald, atat cu buzele cat si cu ochisorii
Ei, m-am intins cam mult. Mai revin io.
crinuta spune:
Intr-adevar Iasmin, asa este Bucurestiul. Si pe mine ma doare, asta e din pacate.
Eu sper ca te-ai simtit bine, si sa stii ca azi a plouat, deci ai avut mare noroc.
Azi m-am dus la Catedrala sa ma spovedesc ( acum stii unde este si despre ce vorbesc) si m-am suparat inainte pe Rayan ca nu se imbraca si am intarziat cateva minute, si i-am spus pe drum ca sa nu ma supere in Biserica, sa fie cuminte, sa isi faca cruce cand intra, sa nu intre cu mine in confesional, sa se ridice in picioare cand ceilalti se ridica, etc, pt ca de acum este mare si este cazul sa constientizeze locul in care se afla.
L-am urmarit de la coada formata pt spovada si a fost f cuminte. Si de regula e cuminte, dar mai fuge, isi face cruce la repezeala si la insistentele mele.
De la 7 ani va incepe orele de cateheza si pregatirea pt Prima Spovada si Prima Impartasanie. Nici nu mai stiu ce varsta aveam eu cand am facut asta, 8, 9, 10 ani? Cred ca 8 sau 9, am gasit si poza cu tot grupul.
Mi-e dor de copilaria mea, mi-e dor de tatal meu, nu ti-am spus dar, cand te-am asteptat in gara, m-au napadit amintirile, cum ma astepta el la Sibiu in vacantele mele, si mi-a venit sa plang, cu toate ca niciodata nu am fost f apropiati.
Ei, asta e.
Vezi sa nu uiti de " Triunghiul iubirii", sa vedem ce mai face zgripturioaica ( na, ca nu m-am putut abtine, dar pacat ca ai pierdut episodul de ieri).
Kariguld, frumos. Nemtii au organizat asta?
Ah, vroiam sa va mai spun ca preotul la care m-am spovedit azi, il stiu bine, ne-a sfintit si casa, in ciuda tineretii lui, mi s-a parut atat de profund in ceea ce mi-a spus, incat sunt f aproape sa ii cer sa imi fie conducator spiritual.
Asta apropos Iasmin de discutia legata de duhovnicul tau, calugarul tanar, despre care mi-ai povestit multe si care imi face ( fara sa il cunosc) o impresie excelenta. Deci tine-te de el, ca nu sunt multi asa din nefericire.
Eu tot din Mozilla scriu, si mi-e lene sa fac triplu salt cu surub ca sa imi iasa numele bolduite, sau colorate, desi mi-a aratat Iasmin cum e, dar de ce sa ma leg la cap daca nu ma doare? Heheh, comoda de mine. Asta e, sunt comoda, I admit it.
Hai va pup,
Crinuta si minunea ei
Second chance