Crestinismul si evolutia spirituala 10

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Un om mandru si necredincios se lauda mereu ca el n-are nevoie de Dumnezeu din moment ce sufletul lui e ca o coala alba de hartie;deci isi poate trai viata cinstit si frumos fara Hristos.

Într-o zi mergand în excursie cu mai multa lume, ajunse la o manastire foarte retrasa, în mijlocul padurii. Acolo se afla un calugar vestit prin intelepciunea sa, iar omul nostru cel mandru voi sa stea si el putin de vorba cu batranul pustnic.

Ajuns in chilia calugarului, acesta îi vorbi despre Dumnezeu si despre pacat. Trufasul se abtinu cat putu, dar la plecare îi zise calugarului:

- Eu n-am nevoie de Dumnezeu, de vreme ce viata si sufletul meu sunt ca o coala alba de hartie!

Calugarul dadu din cap si-i spuse zambind:
- Bine, bine, sa zic si eu asa cum zici dumneata, dar atunci baga bine de seama sa nu-si scrie DIAVOLUL numele lui pe ea!!

Trufasul tacu, dar iesind din chilie ramase pe ganduri si mergand pe drum se întreba: “Oare este chiar asa de alba cum zic?”si gandindu-se mai adanc la faptele sale îsi vazu multele pacate!
Atunci venindu-si in fire, vazu pacatele pe care le savarsise si simti mare nevoie de ajutorul lui Dumnezeu!

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Odata, au venit niste filosofi la Sf. Macarie, în pustie, sa vada de ce alearga atat de multi oameni sa-i asculte cuvantul întelept. Pasa-mi- te, erau oarecum invidiosi, ca dupa ei nu se prea înghesuia lumea. Cand au sosit în pustie, au gasit un batran saracacios îmbracat, cu vorba curata, dar mestesugita. Nu prea le-a venit bine filosofilor. Si au început sa-l întrebe:

- Macarie- ai citit cutare carte ? N-am cetit-o, raspundea Macarie.

-Dar cutare învatat, stii ce a zis despre lume si despre altele ?

Si la acestea, Macarie, raspundea ca nu stie.

Ei însa îl tot întrebau, cu gandul de a-l rusina.
Atunci Macarie, ghicindu-le gandurile, le-a zis:

- Rogu-va, îngaduiti-mi sa va întreb si eu ceva.

- Întreaba, parinte, raspunsera ei veseli.

- Fiti buni si spuneti-mi, ce-a fost mai întai: mintea sau cartea?

Dupa oarecare ragaz, raspunsera, oarecum nedumeriti de rostul întrebarii:Vezi bine ca a fost mintea!

-Nu va suparati, raspunse Macarie, ca eu am ceea ce a fost mai întai: mintea.

-Atunci au priceput filosofii ca orice om, daca-si foloseste darul mintii dat de Dumnezeu, poate sa fie întelept, cu sau fara prea multa carte…

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Am venit de la Catedrala. Coada lunga la icoana.
O poveste impresionanta, sper sa ajung in Mexic.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.najumary.or.kr/mary/recent/recent-2010/2010-2-28.htm" target="_blank">Naju

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Buna fetele!
Poate stiti, avem un baietel, il cheama Nectarie Dan, de 3,500 kg.. Ne adaptam acum, copiii se bat pe el, baiatul nu lasa pe nimeni sa-l atinga..
Am inca contractii, cand suge bebe, o nastere cat sa-mi ajunga mult si bine
Va pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Sa va spun la ce meditam eu azi, si ce fel de ispite ascunse am cateodata.
Eu de regula vorbesc frumos cu oamenii, indiferent de nivelul social. Pentru mine toti sunt la fel.
Azi ( si nu doar azi) imi vine in gand " uite vezi ce frumos te porti tu, ce frumos vorbesti tu, altii nu fac asa". Am alungat imediat acel gand, care nu era de la mine, si m-am gandit ca ok, e usor sa vorbim frumos cand ni se vorbeste frumos, dar cat e de greu sa vorbim si sa ne purtam frumos cand ni se vorbeste urat. Cum raspund eu oare cuiva care e agresiv verbal? Cum trec peste iritarea evidenta pe care o simt in acel moment?

De asemenea, cum trec peste antipatii? Recunosc ca am. Mi se intampla sa imi fie o persoana antipatica din prima secunda, si lupt cu mine sa vad mereu calitatile oamenilor.

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Si eu meditez adesea la asta.
Intr-adevar e usor sa raspunzi in acelasi ton la o adresare respectuasa, amicala, dar ce te faci cand i se casune cuiva sa te priveasca de "sus" sa iti raspunda agresiv, in doi peri...chiar ieri m-am lovit de o asemenea situatie.
Am mers sa vaccinez fata, si pentru ca abia ieri am reusit sa ii facem planul de sanatate si ei, a trebuit sa mergem la una din institutiile publice.
Ajunsi la ghiseu, una din dom'soare m-a cam repezit, a vb f repede(nu am inteles sistemul, si am rugat-o sa repete si mai rar daca se poate, ca nu vb limba ;la perfectie, si unii termeni medicali mi-s complet straini).
M-a tratat si mai rece si zeflemist, mi-am iesit total din fire, am imtit cum mi se urca sangele la cap, am vizualizat deja cum ii pun masa aia in cap(Doamne iarta-maaaa).
Apoi mi-am amintit de Iisus cum, mergand prin multime, era batjocorit si m-am calmat instantaneu...i-am zambit si am reluat comversatia, intreband din nou , pe un alt ton, ce ma interesa.
Normal ca atitudinea ei a ramas aceeasi, dar pe mine nu m-a mai afectat.
Mi-am vaccinat copilul si am plecat.

Totusi eu cam pot inchide ochii la multe, putine ma mai ating , dar cand e vb de copii(ai mei sau nu), batrani, cand vad acte de astea de rasism, indiferenta, batjocora, atunci imi ies urat din fire si nu ma pot controla...

cam uitat sa vb cu preotul despre asta, desi intuiesc ce m-ar sfatui..

cu antipatiile ,...si eu am problema...hm, nu sunt de la D-zeu toate trairile astea..

e grea lupta cu noi insine, de asta cer mereu ajutorul Celui de Sus sa distruga El iadul din sufletul meu, sa imi lumineze mintea si inima...apoi daca stai si te gandesti, orice om...e fiul lui D-zeu, D-zeu il iubeste si pe el, ori noi prin comp. agresiv, intolerant fata de semeni, indirect il ranim pe Cel ce a murit pe cruce ptr fiecare dintre noi..

e greu oricum...

Iasmin, Mamabear, f frumoase rugaciuni, le citesc si eu, nu zilnic, dar cand pun mana pe carte...o iau cap-coada

Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Draga Macrina ,sa-ti traiasca!!!Felicitari!
Ce nume frumoase i-ai pus!Ce patron puternic va avea!Ce ma bucur!

Bine ca ai scapat cu bine,ne povestesti tu cind oi putea si poate ne zici si ce alti copii mai ai,ca eu nu stiu.Refacere grabnica,adaptare usoara tuturor si sanatate!

Doamne ajuta!Te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Felicitari , draga noastra Macrina! Sa-ti traiasca puiul si sa-ti aduca numai bucurii si el si fratii lui!
Chiar ma intrebam ce mai faci.Ma bucur mult pentru tine. Bunul Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti sase si sa va dea toate cele de folos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Macrina

Buna fetele!
Poate stiti, avem un baietel, il cheama Nectarie Dan, de 3,500 kg.. Ne adaptam acum, copiii se bat pe el, baiatul nu lasa pe nimeni sa-l atinga..
Am inca contractii, cand suge bebe, o nastere cat sa-mi ajunga mult si bine
Va pup,

Felicitari si refacere rapida. Bun venit pe lume lui Nectarie Dan!

Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Katya, sunt bine, servici, casa, stii tu... toate astea imi umplu timpul, plus ca eu nu reusesc inca sa-mi fac un program strict si sa ma tin de el, asta doar cu un copil, dar cu 2-3 Tu esti bine? Chiar ma gandeam dupa ce ti-am scris, ca eu asa-s scriu si dupa gandesc, stiu ca ptr cei care au diverse nevointe duhovnicul da dezlegare, nu-l lasa sa sufere.

Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Felicitari Macrina. Sa iti traiasca baietelul, sa fie sanatos.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput