Crestinismul si evolutia spirituala 10
Raspunsuri - Pagina 19
Katya spune:
Crinuta ,da,muzica ruseasca,stiu ca-ti place si tie..nu ti-am spus pina acum ca sa nu-ti fac pofta...
Nikole ,revin,asa e cum zice Crinuta:daca nu ai ortodocsi,poate ai catolici care-ar putea fi nasi,abia pe urma sa recurgi/apelezi la protestanti,nu ca as avea ceva cu ei ca oameni,Doamne fereste dar,ca nasi,ei sint rude spirituale si raspund de invatatura crestina data copilului,deci e important.La ortodocsi relatiile nasi/fini sint f imp.,Sf Parinti zic ca-s mai imp rudeniile spiritule decit cele trupesti,doar ca noi nu prea mai punem in practica acest lucru din pacate,de aici si superficialitatea cu care ti-am raspuns sa pui nasii pe care-i ai fara sa te sfatuiesc sa cauti mai bine...
V-am pupat!
crinuta spune:
Nikole, daca nu gasesti ortodocsi, pune-i nasi pe parintii sotului. Dar sotul tau catolic fiind nu vrea nasi catolici? Sau nu prea e practicant?
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.najumary.or.kr/mary/recent/recent-2010/2010-2-28.htm" target="_blank">Naju
Iasmin08 spune:
Fetelor, sa nu venim doar cu sfaturile, sa ne rugam sa o lumineze Bunul Dumnezeu cum stie El mai bine pe Nikole
Nikole, sa te lumineze Bunul Dumnezeu sa faci asa cum trebuie. Nu stiu cum as face eu in locul tau, ca acum sa vin sa zic ca as face asa sau altfel.. din partea mea ar fi doar cuvinte. Doamne ajuta sa botezi pe Luana spre mantuirea sufletelului ei. Noi atata ne-am rugat sa o nasti cu bine si sa fie sanatoasa, sa dea Dumnezeu sa aiba nasi pe masura sufletelului ei perfect. Te pup de o mie de ori, si ma bucur ca ai intrat, iubita mea. Luana ce face, papa bine? Vreau sa mai vad ceva pozici cu ea cand ai timp sa ii faci.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
Fetelor, nu am putut pleca la nani fara sa rad un pic cu voi.
In seara asta m-a dat ficior-mio pe spate. A inceput din senin sa cante "Christos anesti", fireste varianta lui personala. Mey, atata am ras cand l-am auzit. Cica domnul de religie l-a invatat cantarea. Stati sa vedeti.
Varianta oficiala a troparului invierii in limba greaca:
Hristos anesti ek necron,
Tanaton, tanaton patisas,
Ke en tis pnismansis,
Zoi harisamenos.
Si acum varianta lu' fiimio (ta naaaaaaaa):
Cristos anesti ek necron
Tanato tanato tahi
Tenti senti himate"
Mey, sunt asa dulci cand sunt mici, iti vine sa-i mananci.
Iasmin08 spune:
Neata tuturor!
Va doresc o saptamana excelente, dupa inimile voastre!
mamabear spune:
Hristos S-a inaltat!
Ai dreptate Iasmin, copii sunt grozav de dulci si ne fac sa zambim sau chiar sa radem cu nevinovatia lor. Dragutul tau pui canta in greaca deja, asa ca ar trebui sa-l duci sa vada Grecia, nu?
M-ai facut sa-mi amintesc cum canta Ioan al meu , pe la 3 ani, dupa ce am facut sfintire in casa. Isi punea o paturica pe spate , lua o jucarie in mana si canta "aliluia cu catuia" si "tamaia" pin casa.
Va pup pe toate si va doresc o saptamana minunata!
Iasmin08 spune:
Mamabear
Katya, cum adica, iubito, nu te-ai dus la biserica???. Mai bine dormeai acolo, ca iti venea harul si te intarea. Sa incerci odata
Crinuta, ce-ai patit de esti asa matinala azi?
Iasmin08 spune:
Si pilda pentru cafeluta (mai tarziu pentru unii, pentru altii la momentul oportun)
Odata, demult, ma plimbam īmpreuna cu tatal meu cīnd, la o cotitura, el se opri deodata. Dupa o clipa de tacere, ma īntreba:
- Īn afara de ciripitul pasarelelor, mai auzi si altceva?
Īmi ascutii auzul si, dupa cīteva secunde, īi raspunsei:
- Aud zgomotul unei carute
- Asa este, spuse tatal meu. Este o caruta goala.
Īl īntrebai:
- Cum de stii ca este o caruta goala, daca īnca nu o putem vedea?
Iar el īmi raspunse:
- E foarte usor sa stii cand o caruta este goala, e din cauza zgomotului. Cu cat este mai goala, cu atat face mai mult zgomot.
Astazi, adult fiind, cand vad o persoana care vorbeste prea mult, īntrerupand conversatia celorlalti, dovedindu-se inoportuna, laudandu-se cu ceea ce poseda, simtindu-se atotputernica si dispretuindu-i pe cei din jurul ei, īnca mi se pare ca mai aud vocea tatalui meu, spunand:
Cu cat este mai goala caruta, cu atat mai mult zgomot face.
Smerenia consta īn a trece sub tacere virtutile noastre si de a le permite altora sa le descopere.
Nu uitati ca exista oameni atīt de saraci, īncīt nu au nimic altceva decīt bani.
Nimeni nu este mai gol la suflet, decīt cel care este plin de sine īnsusi.
Sa fim ca ploaia linistita si blanda, care patrunde īn tacere pana la adancimea radacinilor, hranindu-le.
Ica 1975 spune:
Adevarat S-a Inaltat!
Iasmin, eu din pacate n-am ajuns la biserica ... Si apropo' de cantat, fata mea mi-a cantat de cateva ori pana la Inaltare - Hristos a Inviat. Desigur, nu-l stie f bine, am cantat si eu cu ea, insa m-a bucurat ca ea incepea si ceea ce stie retinu-se de la slujbe.
Saptamana usoara va doresc!
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
Iasmin08 spune:
Ica, dar esti bine, da? (Ca la cat de bine te cunosc, nu te-ar rabda pe tine inimioara sa nu te duci la liturghie)