Cum scapam de mobila veche?!

Cum scapam de mobila veche?! | Autor: helbi

Link direct la acest mesaj

Aici, in Germania o scotzi in strada, dupa ce in prealabil ai sunat si tzi s-a spus ziua icnd trece masina si o ia.

Dar in Bucuresti sau in tara cum se precedeaza daca vrei sa arunci/ dai mobila veche? Exista astfel de firme?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Eu mobila veche am dat-o unei familii sarace, i-am gasit prin niste cunostinte.
Sincer, de astfel de firme la care faceai referire, nu am auzit.

lili@domnisorica daria

hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Eu am vazut si in Romania mobila scoasa in strada in ziua cand trecea masina de gunoi si a 2-a zi nu mai era.

Nu exista ceva formalizat referitor la asta, dar stiu ca, in general, dispare daca o scoti in strada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Citat:
citat din mesajul lui carolinah

Eu am vazut si in Romania mobila scoasa in strada in ziua cand trecea masina de gunoi si a 2-a zi nu mai era.

Nu exista ceva formalizat referitor la asta, dar stiu ca, in general, dispare daca o scoti in strada.

Caro

Multumesc fetelor pt raspunsuri.

Intrebare: nu face nimeni "galagie" (ma refer la vreun vecin, administrator) daca scotzi mobila in strada?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Asta n-as putea preciza, ca sa fiu sincera. Mai intreaba eventual prin bloc... Noi avem mai incolo pe strada niste rromi, iau aia tot ce scoatem in strada. Nici nu ma mai chinui sa-i intreb (asa faceam la inceput cand ne-am mutata aici), pun in fata garajului ce am de dat si dispare instant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Andreia, noi avem alta problema aici,in sensul ca niste vecini s-au mutat de vreo 2 luni si au lasat o canapea pe holul de la intrare si nu mai vine s-o ia mai mult ca sigur(ca e cam deteriorata) si nu stim ce facem cu ea, cine s-o scoata in strada? Exista firme unde se poate suna si sa vina s-o ia de aici? Sau cum se procedeaza in acest caz, ca se vede cam urat si e pacat ca e un hol luminos si as vrea sa pun multe flori asa cum au si vecinii de la alte etaje.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Christel

Andreia, noi avem alta problema aici,in sensul ca niste vecini s-au mutat de vreo 2 luni si au lasat o canapea pe holul de la intrare si nu mai vine s-o ia mai mult ca sigur(ca e cam deteriorata) si nu stim ce facem cu ea, cine s-o scoata in strada? Exista firme unde se poate suna si sa vina s-o ia de aici? Sau cum se procedeaza in acest caz, ca se vede cam urat si e pacat ca e un hol luminos si as vrea sa pun multe flori asa cum au si vecinii de la alte etaje.

Vorbeste intai cu Hasmeister-ul si vezi ce zice. Sa nu cumva sa-i arunci aluia canapeaua si sa vina apoi dupa ea Te mai faci si buna de plata.
Apoi, eu stiu ca tu trebuie sa scotzi in strada, suni la Spermüll si ei itzi dau o zi cind trec. Din ce stiu eu (nu am apleat niciodata la Spermüll) ai dreptul gratis sa-i chemi de 2 ori pe an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Multumesc Andreia, ei, nu-i arunc canapeaua ca pana la urma nu ma apuc s-o car eu pana la parter sau in strada, o sa vorbim cu hausmeisterul, oricum avem la sfarsitul lunii intalnirea propietarilor sa vedem ce discutam, ca acum s-a mai mutat unul tot aici de pe etaj si a lasat si asta de 2 saptamani o gramada de mobila si divesrse lucruri, sper sa vina sa si le ia, ca arata holul ca un keller.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

La noi (in Bucuresti) o scoti frumos in strada (langa ghena de gunoi) si a doua zi n-o mai gasesti, o iau tiganii mintenas ca lemn de foc ! Asta daca nu vrei sa pui anunt pe un site gen OKAZII, sa mai iei ceva pe ea (dac e in stare buna).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Christel, noi avem un Hausordnung in care scrie ca este interzisa depozitarea obiectelor in hol sau pe scara de pe o zi pe alta, de ex. biciclete, carucioare nu poti lasa pentru ca, evident, incurca. Locul lor este in beci sau in garaj.

Mergi la inceput