As dori daca se poate niste sfaturi de la voi in ceea ce priveste schimbul valutar lei/euro. Ca sa fiu mai precisa, eu am un cont in tara in lei la ING, vazand cursul euro care creste aproape zilnic ma gandesc ca leul nu va mai avea nici o valoare practic in cativa ani. Ma gandesc ca acum 3 ani cand am depus banii cursul era undeva la 3,5 parca, realizez cat am pierdut pana acum si daca nu fac nimic chiar ca voi fi in mare dezavantaj. Eu nu ma pricep absolut deloc la tranzactii si chestii de genul asta de aceea apelez la voi. Precizez ca la acceasi banca mai am si un cont in euro.
Astept raspunsurile voastre, poate vreuna din fete chiar lucreza la banca. Va multumesc anticipat.
Ca sa te protejezi contra devalorizarii, e cel mai bine sa-ti tii banii in EUR.
Pe de alta parte, daca banii tai sunt in depozit, dobanda, ca procent, la lei este mult mai mare decat cea la EUR.
Iar cum evolueaza leul fata de EUR oricum e o loterie. Eu, de exp, asta iarna prin decembrie, cand vedeam ca EURo urca si urca, mi-am schimbat o parte din banii din banca in EUR. Si am facut o manevra proasta, fiindca in perioada urmatoare, EURo a scazut mult, iar per ansamblu am cam pierdut. Noroc ca nu i-am schimbat pe toti, iar dobanda de la lei mi-a acoperit o parte din pierdere.
Daca tu vrei sa tii banii in cont pe termen lung, tinand cont si de faptul ca si Romania va trece la EURO in 2015, poate ar fi bine sa-i schimbi in EUR.
daca nu-i tii pe termen lung, sfatul meu este sa ma astepti!
Iti multumesc Danutz pentru raspuns,asa gandesc si eu dar parca tot ma sperie crestrea leului.
Inca ceva, rog moderatorii sa mute subiectul acolo unde eu l-am postat prima data adica la ''discutii generale'' pentru ca nu ii vad rostul aici la acest subforum. Multumesc frumos.