Sezatoarea canadiana (180)
Raspunsuri - Pagina 15
Doloress spune:
Cu sucurile nici eu nu inteleg nebunia asta. Noi in casa nu bem deloc, la gradinita nici atata. Deocamdata suntem ok, Patrick nu e chiar pofticios din fire, nu ii plac dulciurile (la cat e de mofturos, si dulciuri i-am oferit, nici pe alea nu le mananca) insa mai tarziu, cine stie. Doar suc natural bea, pe care il stoarcem noi in casa, participa si el de zor la operatiunea storsul portocalei.
Cand am fost la spital si am stat 7 ore am avut timp sa observ mai mult, nu era nici un copil cu apa dupa el, ca toti aveau febra mare si toti trebuiau sa bea, toata lumea de la un an la 18 ani plus parintii, cu tot felul de sucuri. Mie imi vine greata numai cand le vad, dupa un pahar ma doare stomacul o noapte intreaga.
De ce nu le dau oare apa la scoala, nu pot pricepe. Le e frica ca nu o beau?
ankalaura spune:
Mi-a traznit o intrebare prin cap...
Cumva trebuie sa facem solicitare pentru cardul de rezidenta?? Ma gandesc ca poate trebuie poza! Si eu am stat cu mainile in san, cu hartia aia de la sosire, confirmarea de rezidenta mai exact, fiind convinsa ca tebuie sa primim cardul in mod automat
Si ma tem ca ma insel...
M-am uitat pe site, si parca sunt legata la ochi, nu pricep nimic, sunt prea obosita bag de seama...
Zice ca
Si vous demandez à immigrer au Canada, vous n’avez pas à procéder comme l’indique cette page pour demander une carte. Votre carte de résident permanent vous sera émise dans le cadre du processus d’immigration.
Noi am pus niste poze in dosar, oare le vor folosi pe alea?
N-am nici un chef sa citesc toata cartoaia aia de ghid ca nu procesez corect la ora asta si as pierde vremea degeaba
Simonna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monicutza_bb Zavalita bine ai venit in Canada. O sa te obisnuiesti cu timpul cu tot ce acum este nou pentru tine. Singura problema o vad eu in a face comparatii cu locul de origine (Constanta in cazul tau). Legat de locuinte, eu am stat pe Bois de Boulogne. Gasesti 3 1/2 pana in $700 (totul inclus), uite aici un link http://www.capreit.net/Properties/Property.aspx?id=1995 Avantaje: aproape de parcuri, colegiu B. de B., Marche Adonis (cu mancare apropiata de gustul nostru, al romanilor), Marche Central cu multe magazine, statie de autobuz care te duce in 10 min la metrou Sauve sau in 15 min la Cote-Vertu, spitalul Sacre Coeur la 10 min, promenada pe Gouin pe malul raului si pista ciclabila, Centre Rockland la 15 min de mers pe jos cu magazine mai de lux (si nu numai), banci la distanta mica (Desjardins, Laurentides), aproape de statia de tren B de B, era o strada relativ linistita, pe jumatate de strada sunt manoire cu batrani. Dezavantaj: multi arabi SI PREA MULTI ROMANI... My opinion, nu dati cu rosii... SI nu pot sa detaliez ca scriu greu de asta mica, da' cind sint citiva e corect, cind juma' de cartier e de romani deja e ca-n tara... Stai in Laval acum? Da un pm, poate te scot la o cafea daca esti pe langa mine DA' PE MINE de ce nu ma scoti la o cafea? :) Simo ce ai hotarat pana la urma pt Catrinel cu gradi? (parca te sunase una pt un loc) DA, LUAM LOCUL din septembrie, of course. E cam departe, da' macar e pe traseul meu spre job... "Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body."[/i][/blue][/size=2][/font=Comic Sans MS] |
Am si meu o problema, mi s-a nazarit ca vreau tort de biscuiti. Nu salam de biscuiti, tort. BIscuitii sint intregi si se insiropeaza. Si nu stiu ce biscuiti sa cumpar.... CE idei?
jessie spune:
Ankalaura, nu trebuie sa mai aplici pentru cardul de rezidenta, o sa-l primiti prin posta, iar pozele vor fi cele pe care le-ati facut in Ro. Cel putin asa e in Ontario.
Bun venit, Zavalita, si mult succes iti doresc ! Eu cred ca e f important unde va alegeti sa traiti, cand vii de la munca rupt de oboseala si nu intr-o foarte buna dispozitie, macar sa vii cu drag..
E bine sa va bucurati din plin de toate etapele, chiar daca acum crezi ca sunteti la inceput si aveti multe altele pe cap, incercati sa iesiti, sa incepeti sa cunoasteti lumea noua din care acum si voi faceti parte. Imi aduc aminte cum exploram la inceput Toronto si ne miram din orice !
Ankalaura, tu déjà imi pari integrata perfect
ramona75 spune:
citat din mesajul lui ankalaura Mi-a traznit o intrebare prin cap... Cumva trebuie sa facem solicitare pentru cardul de rezidenta?? |
mai - eu nu stiu cum e la voi - fiindca ati aplicatt pe Quebec si ati si aterizat acolo - insa iti spun cum fu la noi.
noi am aplicat pe Quebec si am aterizat in partea engleza - nu mai pun la socoteala faptul ca ne-au cam luat la trei pazeste ca de ce am aterizat aici? si ar trebui sa sunam autoritatile din Quebec pentru asta si ca ar fi bine sa avem o explicatie buna cum ca n-am ajuns acolo si etc. Noi stiam ca poate aplica pe loc pentru a ne da cardul de rezidenta - insa nu a facut asta - asa ca noi venind acasa doar cu aceea hartie fluturanda legata de pasaport - am aplicat din nou pentru carduri.
Initial a aparut doar cardul sotului dupa lupte leculare ... asa ca nedumiriti -(sotul isi facea mustrari de constiinta cum ca n-ar fi inteles bine si ca ar fi aplicat doar pentru persoana lui) ... sunam din nou acolo si ne spune ca e ok - ca ei au trimis cardurile. Pai unde le-ati trimis? pai in Quebec.
????? what???? ?????
da - si habar n-am nici acum de unde or fi luat ei aceea adresa din Quebec - cert e ca dupa o luna jumate au aprut si cardurile copiiilor si dupa inca o jumate de luna a aparut si cardul meu.
Nu ca ai face mare ciorba cu ele - dar no - le-am bagat bine la mapa cu acte.
asta a fost prima noastra dezamagire in Canada.
acum o sa mai pove nitel si de alte dezamagiri - poate ajuta cuiva - poate nu ... asta e.
A doua dezamagire a fost banca la care suntem - RBC - desi se pare ca e bunicica - are si problemute din loc in loc. Marea dezamagire a fost cand am facut comanda pentru 100 de check -uri si nici dupa p luna nu au sosit, ba ca cei care le tiparesc au facut o greseala si trebuiesc retiparite, ba ca cei de la livrari nu au fost de cuvant, ba ca deja le-au trimis dar nu era adresa corecta ... ce sa mai zic - am stat mai bine de o luna cu cecuri luate de pe la prieteni sa ne achitam cele necesare.
A treia dezamagire fu cu asigurarea la masina. Ne-am luat si noi o masinuta(unautobuz i-as zice eu) ca deh! pe aici nu te mai poti descurca fara - si s-a cam saturat al meu de carat toate cele cu rucsacul si bicicleta ... si acum cautam asigurare pentru ca apoi sa luam numar si sa putem circula. Caniste incepatori ce suntem cautam si noi asigurare mai ieftina. Am gasit una si pentru prima luna vom plati $148 iar daca apoi aduce dovezi din Ro cum ca asi acolo am fost asigurati de multa vreme si avem si carnetele de atatia ani - ne va scadea asigurarea la $47.
Ma rog - deocamdata e asigarare doar pt sot, eu inca nu am dat pt carnet, mai apoi vrem sa ne asiguram si casa si bunurile si cand oi lua si eu carnetul - sa ma treaca si pe mine acolo. Pentru inceput e ok asa. Dezamagirea vine ca avem nevoie urgenta de masina si ne cam poarta zilnic (noroc ca doar la telefon si nu pe drumuri) ba ca nu e aprobat, ba ca mai dureaza, ma ca sa mai trimitem pe mail cate un act, ba sa facem io stiu ce on line - etc. Deci in loc de ce;e doua zile promise ... dureaza deja de 5 zile. Noi inca avem rabdare.
Am vrut sa scriu asta - pentru cele care urmeaza sa mai vina aici - ATENTIE la cazierul AUTO. este ok sa va aduceti din tara cazierul auto, tradus si legalizat - sau macar tradus si il legalizati aici. Asta va va ajuta in a obtine o asigurare mai ieftina. La fel si o hartie de la asigurarea ce ati avut-o in tara pe masina - cum ca ati fost asigurati ...timp de X ani. Conteaza foarte mult experienta din tara. Neaparat nu dati carnetul de sofer romanesc din mana inainte de a-i face o copie - nu se stie cand iti este de folos. Cand iti faci carnet canadian - pe cel romanesc il retin ei.
ma scuzati ca m-am intins ca o placinta - ma intrebam oare (cu atatea dezamagiri) - am intrat cumva in cea de-a doua etapa a emigrarii HATE?
stiu ca ati vorbit voi odata de cei 4 H ai emigrarii. oare suntem deja in etapa nr. 2 sau mai tre sa inghitim multe pana ajugem acolo?
ramona75 spune:
citat din mesajul lui Simonna Am si meu o problema, mi s-a nazarit ca vreau tort de biscuiti. Nu salam de biscuiti, tort. BIscuitii sint intregi si se insiropeaza. Si nu stiu ce biscuiti sa cumpar.... CE idei? |
eu as lua de la Dollarama - arata ca ai nostri - Pettit Beure.
mamaana spune:
citat din mesajul lui ankalaura Mi-a traznit o intrebare prin cap... Cumva trebuie sa facem solicitare pentru cardul de rezidenta?? Ma gandesc ca poate trebuie poza! Si eu am stat cu mainile in san, cu hartia aia de la sosire, confirmarea de rezidenta mai exact, fiind convinsa ca tebuie sa primim cardul in mod automat Si ma tem ca ma insel... M-am uitat pe site, si parca sunt legata la ochi, nu pricep nimic, sunt prea obosita bag de seama... Zice ca Si vous demandez à immigrer au Canada, vous n’avez pas à procéder comme l’indique cette page pour demander une carte. Votre carte de résident permanent vous sera émise dans le cadre du processus d’immigration. Noi am pus niste poze in dosar, oare le vor folosi pe alea? N-am nici un chef sa citesc toata cartoaia aia de ghid ca nu procesez corect la ora asta si as pierde vremea degeaba |
ales sunt pozele; daca nu sunt bune, va trimit scrisoare acasa sa mergeti la ei sa le mai faceti o data (noi a trebuit sa mergem cu baiatul)
cardurile vin acasa prin posta
maru spune:
147 in Toronto pentru van, asigurare la masina e ieftin ca braga!
se stie clar ca Ontario are asigurarile f mari...
iar dupa o luna 47? pai e ieftin rau de tot, nu stiu daca in quebec e atat de ieftin.
Noi am avut 110 pe luna la un sedan in primul an. Acum avem mult mai mult!
editat pentru ca eram prea acida