Copilul din vecini
Raspunsuri - Pagina 3
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Leditia wow..Vik,ai un suflet mare si bun.Ma inclin.Nu multe femei ar face ce faci tu si mai ales cand au deja 3 copii.Sa-ti traiasca si sa fie sanatosi si tu pe langa ei. |
vikinga spune:
citat din mesajul lui ruxij Totusi cred ca nu ai obligatie sa il iei prin toate calatoriile voastre de familie. Asa ceva n-am mai auzit. Mie nici prin cap nu mi-ar trece sa il trimit pe fi-miu in excursiile vecinilor. Mergem noi in excursiile noastre si dc. facem excursii comune cu alti copii, facem cu parintii, nu ii cara nimeni pe toti. Oricum, e f. frumos ce faci, dar fa si tu cat poti. |
vikinga spune:
citat din mesajul lui ruxij Deci cati ani are Aldo? Si cati ani are Nadja? Inteleg ca mamica respectiva cam profita de tine si tu esti extraordinar de buna ca il tratezi pe P. ca parte din familie, el saracul nu are nici o vina. E o problema. Totusi, chiar dc. Aldo o are pe sora lui, eu zic ca e bine sa aiba un baiat prieten. Si Nadja prietenele ei, nu stiu acum cati ani are. Si pe baieti sa ii mai trimiti si pe la vecini, fara Nadja. Tu ramai cu Nadja si ii faci si ei "rost" de niste fetite si vecina sa tina baietii. Eu asa as face, ar fi mai echitabil. |
Iasmin08 spune:
Oricum ar fi Vikinga, mare putere ai. Te invidiez.
Si noi avem un copil din vecini (singur ca si al meu) si puiul meu il cheama adeseori la noi sa se joace. Pe langa certurile inerente intre ei, pe langa faptul ca micul vecin e un razgaiat si jumatate (adica vrea de pilda sa intre in camera in care am insistat ca nu e voie desi au restul casei la dispozitie, sau vrea sa iasa in strada desi mama lui i-a interzis asta, dar profita ca e la mine sa faca nazuri), in afara de faptul ca imi strica o multime de lucruri- a mele sau a copilului (sambata luate uneltele lu' barbata-mio sa desfaca el bicicleta lu' ficior'mio-asta in conditiile in care n-a avut bicicleta pana acum si nici nu stie cum se face), mai am o problema. Mama lui nu-mi raspunde intotdeauna la telefon. Si ma panichez toata atunci cand baiatul se loveste (ultima data am crezut ca si-a rupt degetelul mic de la picior, era vanat ca se lovise).
Asa ca, ce sa zic, ma bucur sa vad femei puternice ca tine, care rezista la presiunile pe care le resimt eu (de raspundere a unui alt copil). (toata stima mea)
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Nicoleta spune:
Din ce povestesti, ati petrecut si petreceti mult timp impreuna. Asta ar fi mai greu de schimbat radical fara ca baietelul respectiv sa sufere.
Eu cred ca trebuie lucrat la ce poate face mama lui la randul ei pentru tine/voi... Si daca tu simti ca te poate ajuta in vreun fel, spune-i ce vrei de la ea. Ea clar ca rasufla usurata cand vede ca il iei si pe al ei cu tine, copilul clar se cam plictiseste acasa la el... parintii lui sunt comozi din cate povestesti...
Ar mai fi o varianta: cand il vezi trist ca voi mergeti undeva si ar vrea si el (nu se poate insa), vorbeste-i despre urmatoarea data cand va veti intalni, ceva de genul: Acum nu se poate sa mergi cu noi, insa marti poti veni in vizita sa va dati pe tobogan etc. Sigur va intelege, daca nu din prima, atunci in timp...
Oricum, esti o tipa super!
---------------------------------------------------------
Munca nu a omorat niciodata pe nimeni... dar de ce sa risti?
ana_a spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui vikinga
offff...azi mi-a zis ca o doare rau capul si ca are si de munca acasa si ca intelege ca nu pot sa-l iau si pe P. si ca nu ar indrazni cumva sa-mi ceara una ca asta, si ca ea nu ar reusi nici cu doi daramita cu patru si ca de fapt nici nu stie cum eu pot si cind o fac imi multumeste pina la pamint si uite asa cu bla bla f diplomat si dulce se scoate. Si adica ramine la latitudinea mea. Si m-a luat la sigur. Ca de atitia ani ma cunoaste si ea, pufnesc eu foc pe nari, inghit si merg mai departe. Imi aduce periodic flori, cite o sticla de vin rosu, prajituri ca drept multumire si asa ma invaluie cu cit de fericit e P si cit de prost si indatorata se simte ea si ....uite asa. Dar eu nu am nevoie de flori si vin, si nici de prajituri, alaptez, is la cura de slabire si flori am destule. Am nevoie de ajutor si de acel juma juma. Ok nu are chef de zapaceala si iesit si mers prin dune, padure, strand si pe unde ma duc eu de nebuna. Inteleg. Fa macar mincare calda, vino cu idei. Am mai vb asa cu ea si a zis ca da am dreptate tre sa faca si ea ceva. A venit cu ideea de a-i duce la teatru. I-a dus drept de paste si de craciun de vreo 3 ori. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis. |
si eu sunt intr-o situatie asemanatoare....dar nu cu un copil, ci cu 2! O fetita si un baietel. La mine problema este ca pe fetita o prefer, Stefi al meu o adora, se joaca fff frumos impreuna, in schimb...baietelul este cam incompatibil cu Stefi, se cearta, plang, iar copilul, fiind mai mare cu un an ca al meu este si nitel rautacios....
Ei si mamica lor, ma face din vorbe, cum se zice...cum prinde ocazia ii aduce la mine, in ultima vreme doar pe baiat cu care sincer...imi este greu...
Daca Cu fetita chiar nu am probleme, ei bine...cu baietelul... dupa maxim 15 minute ies scantei si mereu stau sa mediez conflicte
Complicat....
Sotul meu imi spune ca nu-s in stare sa refuz, ca ma las coplesita de "cadouri" de care chiar nu am nevoie, gen, o cutie de cafea sau odata mi-a adus faina si drojdie ca sa le fac copiilor gogosi....
Pe vremea cand fumam, imi aduce mereu cate un pachet de tigari
Acum nu mai fumez si imi aduce cafea...
Insa, sincer, nu as indrazni sa ies cu ei undeva, nici macar in parc. Esti fenomenata daca ai atata curaj!
Si da, e frustrant pentru mine ca niciodata nu este "schimbul" acela, ba mai mult, intr-o dupamasa Stefan a propus singur ca vrea sa vada camera copiilor si raspunsul mamei a fost " sa o crezi tu! ca imi faceti casa vraiste!"
blog de mamica
proud
Alizee spune:
Am tot citit, pana m-am lamurit care-i problema.
Femeia este clar deprimata. Dar nici tu nu iti poti asuma responsabilitatile ei de mama, mai ales ca ai 3 copii ai tai.
Cel mai civilizat, ar fi ca ea sa angajeze o femeie pt a lua copilul de la gradinita si a-l insoti la joaca.
Ar fi ideal sa constientizeze ca are nevoie de ajutor specializat pt a iesi din starea depresiva.
Eu, in locul tau, demult ii propuneam solutiile astea.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Cygni spune:
Poate o sa zici ca mai bine taceam dupa ce-mi citesti opinia dar eu zic in felul urmator:
1. este riscant sa continui astfel pentru ca daca dintr-o intamplare nefericita P. pateste ceva cat e cu voi, tu vei avea responsabilitatea acelui lucru si vei avea multe zile amare. daca se intampla ceva cu unul din copiii tai cat sunteti toti pt ca esti prea impartita e inimaginabil
2. este nefiresc si cu bataie lunga pentru echilibrul emotional al lui P care s-a atasat f mult de voi iar cand voi nu veti mai putea face fata la a-i oferi ce i-ati oferit va suferi asa ca daca vei face o schimbare trebuie treptat si foarte delicat.
3. este la fel de nefiresc comportamentul mamei si cred ca aici ar fi cel mai de dorit sa iei masuri, adica sa ai o discutie f serioasa cu ea si sa-i spui cu tact dar ferm ca ea daca nu se implica in joaca si timpul liber al copilului, vor suferi cu totii pe masura ce P creste si diferenta i se va parea tot mai acuta comparand familiile si ca nici tu nu faci fata la 4 copii decat poate ocazional. nu sa ramana un obicei. atat timp cat ea nu doreste sa se implice mai mult, oricat te-ai stradui tu si te cred ca-ti e greu sa n-o faci cand vezi ca sufera, nu se poate asta la infinit.
cheia este mama copilului, EA trebuie sa gaseasca o rezolvare pentru binele copilului ei. daca realizeaza ca ceva nu e in regula totusi.
luny spune:
Vikinga, e clar ca a ajuns sa.. te cunoasca, asta ca sa nu spun sa te cam manipuleze, desi poate e cam dur termenul.. insa si tu ai limitele si rabdarea ta, si e clar ca nu vei putea sa procedezi asa la nesfarsit.. insa pana nu va veni momentul ala, sunt sigura ca din compasiune fata de baietel vei proceda la fel ca pana acum.. cred ca la momentul respectiv, cand nu va mai merge asa, vei sti tu cum sa procedezi
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
roxy spune:
Vikinga, poate ca tu poti sa fii asa o mama Leone , asa e felul tau, te poti descurca chiar si cu o droaie de copii cum se spune, dar nu e bine, preluandu-l pe P, mai mult decat asa ocazional, pentru ca in cazul prezentat de tine, voi sunteti de fapt un substitut al familiei lui.Acest copil vede de fapt in voi familia lui, si nu pe adevaratii parinti, firi mai comode care chiar nu inteleg de ce l-au mai facut daca nu constientizeaza ca un copil e mai mult decat mancare si haine.
Dar sa nu fim rautaciosi.Binenteles ca parintilor le convine sa fie lasati in pace , tu preluand rolul de mama pentru P dar parerea mea e ca mai rau faci.Copii tai nu sunt fratii lui, ci doar vecini.Ce s-ar face el daca voi va mutati, isi pierde familia in mintea lui.Deci incercati sa delimitati putin rolurile , mama lui P sa fie mama lui P si tu pentru ai tai,ca e mai sanatos.Asa ocazional e una, dar mereu...
Parerea mea.