Copilul din vecini
Raspunsuri - Pagina 15
nelia spune:
Conchita, m-a distrat un pic mesajul tau... desi nu e de ris. Eu nu pot sa fiu atit de critica in general, probabil si pentru ca ma gindesc ca totusi un om, o mama nu are cum sa fie chiar atit de nesimtit, adicatelea mai caut explicatii pina acolo... Acum imi aduc si eu aminte de toti colegii, de toti vecinii, ca intr-un fel ai dreptate ca exista si din astia... si nu e musai sa ai copii ca sa-i descoperi. Numai ca uite, din momentul in care a aparut al doilea copil, raspunderea pentru siguranta lor mi s-a parut atit de mare, incit am spus pur si simplu stop la orice activitate de genul acesta.
Sotul meu comenta la inceput regulile de pe aici si eu ma miram, ca doar el este cel care nu se duce nicaieri cu trei... cel mult doi, nu mai spun despre luat alt copil in grija. Ca peste tot indica numarul de copii per adult, si la piscina, si la unele activitati... si i se pare asa, un fel de exagerare. Dar acum imi dau seama ca el considera inutile aceste reguli scrise peste tot, pentru ca el nu credea ca sint parinti de genul vecinelor lui Vik si Conchitei. Pur si simplu, nu credea ca sint parinti care isi pot lasa copiii cu orele la alti parinti si ei sa plece nu stiu pe unde. Dar am vazut amindoi cum sta treaba, si de aceea pina si eu, ajutata si de sfaturile lui, am taiat aceasta activitate, adica de a avea grija de copiii altora. Si nu pentru ca nu vreau, ci pentru ca mi-e frica. Si sa stii, Vikinga, ca tot closca sint si eu, dar pur si simplu mi-e frica, mi-e frica rau de consecinte... ca nici aici nu merge ca asa a vrut Dumnezeu. Dar eu nu ma vedeam spunind vreodata nu... pina la copii. Ma duc, socializez, adun copii cit vrei acasa, dar regula este: cu mame cu tot sau cu tati. Nici zilele fetelor nu le-am facut inca decit tot asa, cu familii cu copii invitate. Pe Agata am lasat-o sa se duca dupa 7 ani parca, pina atunci statea tati pe linga, mai ales la parcurile de joaca, chiar daca era fara parinti. Iar acum o las doar acolo unde stiu ca e in regula, adica o cunosc pe mami cum este. Citeodata mi-e jena sa spun ca asa simt si ca asa gindesc, suna asa, un pic a paranoia, dar prefer sa fiu asa preventiv, decit sa-mi smulg parul din cap dupa.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Nu am spus nimic despre tulburarea borderline. |
la limita inspre patologic, in sensul asta. vad ca te-ai suparat pe mine ca nu-s de acord, dar unii oameni au defecte de caracter pur si simplu.
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia Conchita, m-a distrat un pic mesajul tau... desi nu e de ris. Eu nu pot sa fiu atit de critica in general, probabil si pentru ca ma gindesc ca totusi un om, o mama nu are cum sa fie chiar atit de nesimtit, adicatelea mai caut explicatii pina acolo... Acum imi aduc si eu aminte de toti colegii, de toti vecinii, ca intr-un fel ai dreptate ca exista si din astia... si nu e musai sa ai copii ca sa-i descoperi. Numai ca uite, din momentul in care a aparut al doilea copil, raspunderea pentru siguranta lor mi s-a parut atit de mare, incit am spus pur si simplu stop la orice activitate de genul acesta. |
hei, crede-ma ca vecina mea nu are nici un sentiment inaltator de genul AP si alte minuni, daca are de unde se lipi, se lipeste fara probleme. nu ma deranjeaza sa am casa plina de copii absolut deloc, ce ma deranjeaza e ce-o deranjeaza si pe Vik, sa fiu luata de fraiera marsand exact pe dragostea asta pentru copii care e evidenta. in cazul meu, eu nu i-am calcat niciodata pragul, in timp ce ei erau toata ziua buna ziua la mine, iti imaginezi ce schimb cinstit de favoruri a existat...imi amintesc ca veneam de la job la 7 jumate seara, tot ce voiam e sa fiu cu sonia putin inainte de nani si sa mamanc ceva. ii aducea direct, fara jena. deci eu nu-s deloc critica, pentru ca nu am fost un an jumate, sunt exasperata si dezamagita. ba exista femei lenese si profitoare si carora nu le pasa de copii, din pacate. iar eu am decis sa nu mai am nici un respect pentru ele, vecina lui Vik included.
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Nu asta e ´´traducerea pe romaneste´´ asta e traducerea ta Kariguld,complet eronata. Ma intreb de ce ti-ai dorit sa cunosti amanunte daca tu tot n-aveai de gand sa le iei in seama. |
haide lady, inteleg ca nu-ti convine ca nu-s de acord cu ce ai spus, dar consider ca am dreptul sa-mi spun parerea la fel cum ti-ai spus-o si tu. de ce crezi tu ca n-am luat in seama ce ai spus?
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
olympia spune:
Conchita, Kari, pe cat de enervata am fost pe vecina lui Vic, cumva dupa ce a scris Lady, incep s-o vad si in alta lumina. De fapt ceva-ceva, am simtit de cand l-a descris Vic pe sotul femeii. Mie nenea ala imi pare asa un pic tiran, chiar si prin felul in care se expune indecent si nu cred ca inconstient, el e masculul mandru in toata splendoarea lui si cum zice Vik ca se enerveaza cand pierde copilul piesele la lego si mai ales prin faptul ca sotia lui e ingrozita de el.
Ea are clar probleme si probabil ca a avut un tata cam ca domnul sot de-acum si de-atunci i s-a zdruncinat rau increderea in sine. Poate de aceea nici nu si-a dorit copii, poate a suferit mult copil fiind si s-a inchis in ea. A alaptat excesiv de mult pentru ca ea avea nevoie de apropiere, de caldura si de dragoste si poate ca citeste carti de parenting cu gandul si la copilul din ea nu doar la copilul ei.
Vik, poate se potrivea mai mult subiectul asta dincolo...
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
ladyJ spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui conchita
la limita inspre patologic, in sensul asta. vad ca te-ai suparat pe mine ca nu-s de acord, dar unii oameni au defecte de caracter pur si simplu. nimic |
Nu..eu doar corectam , pentru ca personalitatea borderline este altceva, deci total diferita de cea evitanta.
In rest, orice tulburare este la limita patologicului nu doar aia evitanta.
PS- stai ca acum am inteles, tu ai folosit cuvantul ´´borderline´´ in loc de ´´linia de granita, limita, ´´ spre patologic, da?
Ok..credeam ca te referi la tulburarea cu acelasi nume. Ca exista si asta
nelia spune:
Iar eu, Conchita, cind am spus ca nu pot sa fiu atit de critica in general... nu era prin comparatie neaparat, ci mai degraba in sensul ca am fost prinsa de-a lungul vietii de oameni descrisi de tine, si am ajuns la concluzia ca da, exista... dar mie nu-mi venea sa cred pentru ca eu nu mi-as lasa copilul undeva unde macar teoretic sa fie in siguranta... ca asa, accidente, doamne fereste, se pot intimpla oricind. Dar cum am spus, acum sint doar eu si copiii mei, daca aduc in casa alti copii, o fac pentru ai mei, ca sa aiba companie, dar e musai sa vina cu mami sau cu tati. In plus, cred ca ar fi frustrant totusi, n-as fi crezut ca voi zice asta vreodata, dar uite ca o zic: eu in 9 ani de zile, am iesit de citeva ori lasind copiii ori cu tati, ori cu vecina de sus, contracost, dar astea le numar pe degete... Ce citit, ce piscina, ce bicicleta... Si culmea este ca mi s-a intimplat ca una din aceste mame cu vecinii prin copii toata ziua-bunaziua, sa-mi spuna ca nu ma ocup suficient de mine, ca ia uita-te la ea... si zau daca imi (mai) convine. Si crede-ma ca nici nu vor sa jigneasca, ci pur si simplu lor asa li se pare normal si cind ti-o trintesc de sus, nu se gindesc ca da, ele au grija de ele, dar copilul lor sta undeva in acest timp, altcineva are grija de el (si daca ar sta cu sotul, cu bona sau cu orice mama, dar intr-un schimb reciproc, as zice ca e in regula)... si mie mis e pare normal sa am grija de mine, da' sa am cu cine lasa copiii si nu oricum, ci in siguranta, inclusiv cea afectiva, adica sa nu se simta abandonati pentru ca eu vreau sa-mi ofer o placere. Cind mai cresc, le pot explica, dar cind sint mici ma indoiesc ca intelege de ce mami e la piscina si el la vecini. Cu Agata nu mai am probleme, si ea are ocupatiile ei, si eu pe ale mele, de pe la 7-8 ani a fost in regula acest lucru (dar nu sta la vecini), ne ushuim una pe alta imediat, dar pe cei mici inca nu-i pot lasa...
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
vikinga spune:
Eu chiar cred ca vecina-mea are si ceva probleme, nu e lene ori sa zicem numai lene. Is multe chestii. Cum am zis la ziua ei nu vine nimeni, nu o serbeaza ca nu are pe cine invita, aici nu si-a facut deloc prietene, tine contact cu 2 prietene vechi una in berlin una sta in italia. in vacante merge ori la parinti, ori in berlin la prietena ori in italia la cealalta, si deja acolo intr-un satuc de prin toscana e aventura vietii ei, e ceva extra mega cam asa:). cu copilul merge numai in hotel-cluburi pt copii, am uitat cum le zice robin club cam asa cred. nu iese deloc din cerculetul ei mic.de ex cind imi vine mama si primesc ajutor, prima luna dorm cit pot, ma inchid in baie imi pun muzica si stau la bai cu spume pina ma ia ameteala, citesc si eu in voie. dar pe urma cind imi revin sa te tii. ies in lume, imi fac prieteni noi, ca la inceput ii aveam pe ai sotului si nevestele lor, acum mi le-am tras eu pe ale mele, mergem la teatre, concerte, discoteci, aerobicuri, saune cu masaje de gheata ca sa treaca celulita:), in vacante iar vrem ceva nou, ceva interesant.eu n-as vrea deloc sa fiu tinuta in loc de atitea neputiinte, nu o invidiez deloc. de as avea timp nu as face deloc ce face ea.nu mi-e frica de barbata-miu, de sparg doi elefantei nu ma crizez, chiar de am citeva kg in plus dupa bb3, ma plac, am incredere in mine, nu-mi refuz haine deosebite, nu ma ascund in spatele griurilor si marourilor, sa ma fi vazut ce rochita mi-am pus ieri, nadja mi-a ales-o ca o invat cu shoppingu' de mica;), nu mi-e frica de ceva nou, ba din contra.ok lasa copilul la noi si are timp. pai si ce face cu el? si-l petrece ca o femeie libera? unde libera, in patratica ei goala? asa de una singura? si la piscina la simtit bine printre bolnavi, tuse si dureri? numa' aerul de spital imi da o stare naspa, daramite sa ma relaxez pe acolo.groaznic! asta-i pt cind o sa fiu de azil si nici atunci!un om liber nu face asa. ca poti sa fii lenos si liber, cunosc un tip asa prieten de-al nostru, pai e mortal, e ceva aparte, il iubim toti asa cum e el, e lenos dar are o groaza de prieteni, iubeste viata dar in felul lui pe indelete usurel. si vorbeste calm, si rar si are rabdare pt amanuntele vietii si ce mai, zici ca are tot timpul din lume, nimic nu-l grabeste. orice carte pe care o citesti ori vrei sa o citesti el o stie si poate sa discute ore intregi pe fiecare tema de acolo, dar el e atit de liber asa in felul asta a lui de lua viata. asa e el. si e fericit. dar in lenea lui asa a vazut toata lumea, a inceput nu stiu cite facultati si vreo 3 le-a terminat, ar fi o tona de scris despre el. vecina-mea nu-mi transmite starea asta.n-am timp sa o ajut prea mult si nici tragere de inima ca-s in alt ritm de viata momentan, in alta viata de as fi in ritmul prietenului amintit as purica-o cu grija si atentie. dar cum am zis o sa incerc pe viitor si alte abordari sa vedem ce iese.una peste alta, azi i-a cazut primul dintisor lui Aldo, am impachetat cadoul de la zina dintisor, a fost fericire si harmalaie mare pe la noi cu ocazia asta, miine vine mama, poimiine niste prieteni f buni care au un baiat prieten la catarama cu Aldo, deja amenajam pe aici pt toata gasca, asa ca daca dispar stiti cam pe ce norisor roz galagios sunt. si de asta nu prea mai ma trage inima sa ma incarc cu vecina.oricum ideea e ca traim timpurile astea cind e atit de problematic ca doi copii sa se joace, joaca ar trebui sa fie ceva natural nu asa planificat si gindit la amanunt. nu mai e ca pe vremuri ca si aici generatia mea, a sotului ori a vecinei cind erau mici se jucau in strada la gramada.acum multe masini, multi pedofili, pericole la tot pasul in lumea asta moderna, asta e. si trebuie sa ne adaptam cit mai frumos la ea si fara ca ai nostri copii sa simta indeajunsuri.greseala cea mai mare pe care o face vecina e ca limiteaza lumea copilului ei. ok ea are probleme de interactionare cu altii insa in felul asta i le va transmite si copilului si nici macar nu realizeaza asta, ea se simte bine si in siguranta asa si nu poate mai mult. asa cum era P. cu frica de paianjeni, albine si ciini, frici preluate de la ea pri copiere cind era mic, o va prinde si pe aia de oameni. de vietati l-am vindecat eu, de oameni cred ca i-am deschis macar o usa. prea singuratic si-l creste. asta nu e bine deloc. ok il mai duce la locuri d ejoaca unde ea citeste si copilul zburda, e si asta bine, insa copilul are nevoie de prieteni, are 7-8 ani.aici e nodul problemei. P. e prea singur, singurul prieten e Aldo, o greutate si pt mine o responsabilitate in plus dar mai ales pt P. in caz de ne mutam, ma acresc io de tot ori nu stiu Aldo al meu odata cu inceperea scolii va dori alte activitati si companii.si prin comparatie eu vad de pe acum ca Aldo e liber, e ca un fluturas din floare-n floare, nu ii e frica, socializeaza cu alti copii fara sa aiba probleme si-si face prieteni f repede care-l plac, ii doresc compania. dar la inceput l-am si ajutat. la gradi cind l-am dus nu stia limba germana doar pe romaneste si spaniola, pe mine nu ma stiau mamele pt ca el merge la o gradi in satucul vecin si toti se stiau intre ei, si hop apar si eu acolo cu pletele-n vint fluturindu-mi gramatica de balta si accentele si vocabularul redus, mai prin semne mai prin zimbete, ziceam ja ja chiar de nu intelgeam nimic io comunicam, dar asa fara jena. cu toata forta inainte m-am bagat, cu fruntea sus si fara inhibitii, de dragul copilului meu. si am invitat si copii si mame. si acum am agenda telefonului plina si turui pe germana de nu mai pot fi oprita. cind vedeam in primele luni ca nu primeste si el invitatii de la copiii care-si celebrau ziua de nastere, pfffuui imi pica mie asa de prost si nu stiam cum sa fac ca el sa nu observe treburile astea, schimbam eu vorba, il luam cu altele. pe urma cind ii veneau colegi de la gradi se mindrea cu atractiile din curtea lui, se mindrea cu mami, cu papi, copiii cred ca ma placeu imediat din cauza felului cum vorbeam, asa cu greseli ca si ei copiii. la noi era fun si toti vroiau la noi pt ca asa e atmosfera si copiii o simt, nu e vorba ca avem acu' nush ce scumpeturi de jucarii, pt ei sunt interesante oricum pt ca-s noi nu ca cele de acasa.am pierdut sirul petrecerilor de copii unde a fost invitat, vroiam intr-un timp sa pastrez invitatiile insa deja se adunasera.pai cum sa-mi las eu copilul fara prieteni si insingurat printre puii de nemti numa' pt ca-s eu cu accent si ar trebui sa ma fac mica mica, sa nu ies in fata, sa stau intr-un cerculet gri unde nimeni nu-mi poate face nimic, eventual cu tzitza in gura copilului.nu ma refer acum la vecina mea, cu ea sunt cum sunt lucrurile. zic asa in general. apropos de frica de-al lua cu mine/noi pe care in mod normal ar trebui sa o am si ma intrebam si eu zilele astea de cind cu subiectul asta, de ce nu mi-a fost teama si de fapt nici acum nu imi e teama sa-l iau? stiu ca exista riscuri si nu m-as aventura cu alti prieteni de-ai lui Aldo fara mamele ori tatii lor, pe mare am mai luat si cite un prieten/coleg dar numai cu un parinte. Si am raspunsul. copilul asta a fost asa de mult la noi ca a devenit de-al nostru. ce mama evita ori are temeri cind merge cu copiii ei? P. era aproape ca unul de-al meu, ii anticipam deja reactiile, il stiam in ce situatii ii e frica, ca de ex la cinema se baga sub aripa mea cind era ceva mai ingrozitor, pe mare e atit de fericit, e hipnotizat de apa, felul cum se uita in valuri cind stinga dreapta e numai apa iti aminteste de jake si rose din titanic cind stau cu miinile ridicate in vint, il simt cel mai liber acolo.pt el asta chiar o sa fie o pierdere mare, faptul ca exact acolo nu mai poate merge cu noi.plus ca si el ne stie atit de bine pe noi, ma asculta ori nu ma ascluta exact ca Aldo, deja se raporteaza la noi in alt mod decit o face un copil strain ori prieten de joaca.mai ma gindesc. pt ca nu pot lua o hotarire in privinta lui sub influenta impulsului. inca cintaresc cu mare mare grija totul si legat de el si de noi.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.
helbi spune:
Citat: |
merci pentru amanunte, ma ajuta sa-mi fac o idee mai clara si sa si realizez ca-s fraiera cartierului pe aici:)) inca ceva, si la voi e cum zicea Cristina? adica in weekenduri e legea asta nescrisa de zile de familie? ca inafara de P. eu nu am avut alt copil in we, nici de la gradi nici de prin prieteni. ca am uitat sa zic, avem multi prieteni cu copii de aceeasi virsta cu Aldo si care la fel ii bag in programul de vizite, se plac, se stiu de mici, cu mamele functioneaza totul super. cum nu exista ajutorul bunicilor in germania schimbul asta functioneaza vad cam peste tot si ca un ajutor pt parinti nu numai socializare. la noi e moda de 3 ore. la fel 3 ore dureaza petrecerile de copii. ca totusi vad incet incet ca P. e printre f putini cu soarta atipica nemtilor pt weekend. |
Vik, zic si eu ca ar trebui sa iei masuri, mai ales ca tu iesi cu ei zilnic. Eu nu mi-as asuma riscul asta in fiecare zi. Daca Doamne Fereste sare P. in fata unei masini si se intimpla vreo nenorocire, ai idee in ce te bagi? Sau mai rau, daca in timp ce te uiti la baieti, itzi scapa Nadja de sub ochi-.....sau curind Letizia............Mai gindeste-te.
Bianca e maricica, se joaca altfel. La noi f des pe WE ramine cite o prietena de-a ei sa doarma. Sau ea se duce la prietena-vecina ei la gradina. Uite, simbata trecuta am stabilit ca facem gratar impreuna la ea la gradina (eu nu am). Si, pt ca am avut musafiri neasteptati (sau mai bine zis, far aTermine facute cu luni inainte), iar Bianca s-ar fi plictisit sa vada singura un film, a sunat-o pe A. a venit si au vazut foilmul, apoi au plecat impreuna la gradina (e la 5 min. de noi). I-am pus Biancai carnitza pt gratar. Mi s-a parut f normal ca, daca ea mininca acolo, sa si duca ceva. Apoi au venit acasa, au dormit aici, a doua zi le-am dat sa minice si la micul dejun si la prinz si am plecat cu ele, dar si cu mama A. si sora ei la Ikea (era Verkaufsoffenensontag). Duminica asta am avut eu 2 bilete la Musicalul Prinzessen Lillifee (sa o duci neaparat pe Nadja daca ai ocazie) si i-am dat locul meu A. Eu le-am dus, tatal A. le-a luat inapoi si s-au dus iar in gradina. A. ramine la noi, Bianca la ei, dar NU zilnic.
Cind e Bianca la maica-mea are citeva prietene acolo si maica-mea a impus rugula: in casa nu va jucatzi (ca-i luau toate camerele la rind, Bianca fiind obisnuita de aici unde eu nu zic nimic cind imi vine cu gasca de fete si se muta din dormitor in sufragerie). Dar maica-mea e singuzra, casa maaaaaaare. Asa aca zis clar: e vara, e clad, avetzi piscinutze si jucarii in curte............Sunt ba la noi, ba la vecini. Dar, daca vecinii plaeaca de acasa, vin si le iau si, daca nu vor sa mearga (ma refer la cumparaturi, nu vizite) stau la noi, dar stim ce-i cu parintzii. Daca sunt doar eu cu ele, si-i maica-mea plecata, atunci intra si in casa, ca ma "vrajeste" Bianca. De multe ori cedez, dar alte datzi ma tzin tare, si repet ca nu-i casa mea.
In iarna Bianca a vrut la ski cu A. Eu n-am putut sa merg, iar mama A. mi-a zis f clar: eu tzi- o iau, nu-i pb. INSA daca pateste ceva sa nu vii sa ma "acuzi" pe mine. Si clar i-as fi platit patul, mincarea, scoala de ski si o parte din benzina. In final, nu a vrut Bianca sa mai plece, ca era ziua ei si vroia sa fiu si eu cu ea.
Incearca si mai "redu" din vizitele zilnice ale lui P. Nu e bine nici pt el si nici pt tine/ voi. Copii tai, daca nu e P. se au unul pe altul si cred ca au nevoie mult de asta, sa se joace amindoi/ curind totzi 3, sa invete de mici sa se bazeze pe frate/sora.
Poate faptul ca baietzii nu vor merge la aceeasi scoala va ajuta usura putzin situatzia din august.
Insa, repet, gindeste-te mult la ce au mai spus si fetele si la ce stii si tu ca se poate intimpla si ia masuri urgente!
Oricum, un pt tot ceea ce faci pt P. El chiar nu are nici o vina!
conchita spune:
Vik, nu poti sa te compari pe tine cu ea si sa declari ca ea nu e om liber pentru ca nu are aceleasi gusturi sau aceleasi preferinte de a-si petrece timpul ca altii. io am parte de tambalau si galagie toata ziua, daca imi dai o pauza, mai degraba citesc sau prefer ceva calm si linistit, nu as mai avea chef de chefuri in cluburi. si sunt un om liber. :-))
daca tu vrei sa-i atribui probleme psihologice pe care nu stii sigur ca le are, in felul asta tu picand din nou in pozitia de caretaker, go ahead. dar iti convine rolul, chiar daca ti se potriveste manusa sa fii mama doloresc a tuturor? :-)) ok, io mi-am zis parerea, nu voi incerca sa te conving, asa ca nu mai insist. faptul ca ea are probleme sau nu are probleme nu e important pentru decizia ta. ce e important este ce probleme ai tu cu faptul ca te face pe tine responsabila cu copilul ei (peste masura) din cauza ca are probleme. iti vei schimba atitudinea daca se duce la terapeut si afla sigur-sigur ca are personalitate evitanta? adica, unde va fi schimbarea la tine? familia ta, viata ta, atitudinea ta depind de cauza personalitatii ei, acum serios? tu evaluezi ce poti sa faci, cat poti sa duci, care este limita ta de acceptabilitate si confort si actionezi in consecinta. doar nu il vei adopta pe P. si eventual intreaga familie acuma (o iei si pe vecina mea cu doi copii?) pentru ca are mama-sa lene cronica, pardon, personalitate evitanta. elementele care iti trebuie tie pentru o evaluare corecta a situatiei se gasesc in casa ta - tu si familia ta.