Inca un caz (2)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lia popescu
Adica medicul ala o fi stiut ca lucreaza cu materiale nesterile si a facut-o cu rea intentie? Sau era obligatia lui sa studieze la microscop chiureta inainte de a o folosi? Sa faca culturi din manusi ca sa vada ce germeni se dezvolta? Sa nu opereze pana nu sterilizeaza el cu mana lui toate instrumentele?

Eu cred ca e vorba de responsabilitate. Cred ca seful spitalului poarta mare parte din vina. In primul rand pentru ca e responsabilitatea lui sa se asigure ca toata lumea isi face treaba, in al 2-lea rand pentru lipsa de masuri in prima faza. Sa-ti explic cum functioneaza aici responsabilitatea: atunci cand esti in controlul unei zone, fie spital, sectie, grup de pacienti, etc este responsabilitatea ta sa DELEGI anumite joburi anumitor oameni si raspunzi pentru luciditatea si corectitudinea deciziei. Daca tu esti sef de sectie si ii delegi lui Dr. X sa faca o procedura porti parte din responsabilitate. In caz ca ceva rau se intampla comisia care va ancheta cazul va stabili daca X avea suficienta experienta, suficienta educatie, eventualele competente necesare si a dovedit in trecut skill-urile necesare unei astfel de proceduri. Daca comisia stabileste ca ai delegat un job la o persoana necorespunzatoare ca educatie, skill-uri si competenta, porti probabil cea mai mare parte din vina. Evident si X este responsabil de ceea ce a facut, de faptul ca nu a refuzat sa faca procedura din motivele enumerate mai sus.

Exact acelasi lucru se intampla cu seful spitalului si sectia de sterilizare. Acolo este cineva care evident nu are competenta necesara jobului si este responsabilitatea celui care i-a dat si i-a lasat jobul pentru ca in felul asta a delegat acest job. Daca nu este prima data cand se intampla este cu atat mai grav.

Ce anume nu inteleg eu din organizarea spitalelor din Romania, de ce nu preiau sistemele deja verificate si perfectate de altii? Aici cei care se ocupa de sterilizarea instrumentarului au fiecare individ un cod, cod care apare pe trusa si care va apare in fisa pacientului dupa operatie. Deci, oricand, si ani dupa operatie poti stii EXACT cine a pregatit si sterilizat trusa aia. Nu e mare lucru, nu implica cheltuieli dar daca poti fi urmarit in felul asta si poti fi adus in fata unei comisii de ancheta, nu cred ca iti mai vine sa te joci de-a treaba facuta in dorul lelii. Cred ca e datoria sefului de spital sa discute cu personalul de acolo si sa le atraga atentia ca ii va urmari si vor suporta consecintele daca nu isi fac treaba cum trebuie.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

lia , daca si tu lucrezi in sistemul medical ( zici ca esti obosita dupa garda) si daca nici tu nu intelegi de ce e vinovat directorul , inseamna ca acest "inca un caz" va exista intotdeauna in romania.
din pacate.
in alte tari se invata la greu din greseli, la noi se perpetua greseala . si exista si multi ochelari de cal , in acelasi sistem de care vorbeam, probabil de aceea exista o explicatie pentru orice nenorocire si nici un feed back . nu e vorba de mita, e vorba de bunul simt care lipseste in prea multi oameni care lucreaza in acest sistem. de ce? zau daca pe mine , om bolnav, ca de aia intru in sistem, ma intereseaza. ( adica ca nu are doctorul bani de chirie, asistenta bani de dus copilul la cresa s.a.m.d )
pacat. peste 10 ani vom avea aceleasi discutii despre un alt caz mult mai tragic decat acesta.

Mergi la inceput

chiar vroiam sa intreb cine mai lucreaza in spital, in afara de xio.
se pare ca din nefericire exista aceeasi parere.

Mergi la inceput

xio, daca la biotica va invata asta, de ce nu spui persoanei care cu atata incapatanare vrea sa iti puna ceva in buzunar , sa faca donatie?
pic cu pic se umple golul.
tu crezi ca omul care vine la doctor disperat sa stie ca e bine si sa se fac bine , stie de biotica care se invata la facultatea de medicina si care de fapt nu este aplicata in veci?

data viitoare spune-le celor atat de indarjiti sa va mituiasca sa faca o donatie . de pretul unei ciocolate. si spune-le si colegilor care au invatat la biotica asta. sa vezi ca apar donatiile si nu mai sunteti nici voi atat de chinuiti de insistenta celor care vor sa dea neaparat ceva.

Mergi la inceput

ingrid, la voi in timisoara cand vorbiti despre mama altei persoane, asa o apelati: maica-ta?
mult mai frumos ar fi daca ai spune mama ta.
si mai civilizat, dupa parerea mea.
de ce spui in rest, eu una nu sunt de acord cu tine, dar si asta tot parerea mea e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Daca tot a luat-o discutia oftopic, va invit sa cititi asta:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62465&whichpage=1

sau ce mai inventeaza un medic roman in goana dupa bani; culmea e ca toata lumea se minuneaza dar n-o reclama nimeni, nu se ia nici o masura; ma gindesc ce impact psihologic poate avea pentru o femeie cuvintul <cancer> rostit doar pentru a stoarce niste bani; ca la noi la nimeni intr-adevar.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

xio, daca la biotica va invata asta, de ce nu spui persoanei care cu atata incapatanare vrea sa iti puna ceva in buzunar , sa faca donatie?
pic cu pic se umple golul.
tu crezi ca omul care vine la doctor disperat sa stie ca e bine si sa se fac bine , stie de biotica care se invata la facultatea de medicina si care de fapt nu este aplicata in veci?

data viitoare spune-le celor atat de indarjiti sa va mituiasca sa faca o donatie . de pretul unei ciocolate. si spune-le si colegilor care au invatat la biotica asta. sa vezi ca apar donatiile si nu mai sunteti nici voi atat de chinuiti de insistenta celor care vor sa dea neaparat ceva.

alina

Alina , este vorba despre Bioetica
Care se aplica , de fapt am vazut-o aplicandu-se si am aplicat-o si eu (ma refer la ce te referi si tu , si anume la refuzatul banilor).
Am vazut in urgente spre exemplu , la ginecologie.
Nu le spun oamenilor de donatie pt. ca nu stiu ce trebuie sa faca si care sunt procedurile exacte, unde sa ii trimit samd.
Dar presupun ca stiu si ei de donatii din moment ce la intrarea in spital sunt placute cu cei care au donat , pe sectiile din spital la fel.

Bird , si la noi pe toate trusele sterilizate sunt coduri cu data , ora samd.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

ingrid, la voi in timisoara cand vorbiti despre mama altei persoane, asa o apelati: maica-ta?
mult mai frumos ar fi daca ai spune mama ta.
si mai civilizat, dupa parerea mea.
de ce spui in rest, eu una nu sunt de acord cu tine, dar si asta tot parerea mea e.

alina

Draga Alina, ai deraiat complet. Dar ca sa-ti satisfac curiozitatea, asa vorbim noi. Defect de banatean. Las-o pe Hannen sa remarce impolitetea asta cumplita.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Hannen, am citit mesajul. Eu nu apar un sistem corupt. Nu stiu de ce ti-am dat impresia asta. Spun ca sa se inteleaga odata: nu generalizati pentru ca nu toti sunt la fel.
Dar nici nu le mai infundati buzunarele, noi dam la medic din obisnuinta, stiu cazuri cand erau speriate ca nu ia medicul (oare ce se intampla, nu vrea sa ma vindece etc) deci sunt situatii absurde deja.
Ei, am plecat din inutilitatea asta conversationala.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui lia popescu
Alta chestie pe care nu o inteleg este ce are sula cu prefectura? Adica medicul ala o fi stiut ca lucreaza cu materiale nesterile si a facut-o cu rea intentie? Sau era obligatia lui sa studieze la microscop chiureta inainte de a o folosi? Sa faca culturi din manusi ca sa vada ce germeni se dezvolta? Sa nu opereze pana nu sterilizeaza el cu mana lui toate instrumentele?
Cred ca prea multa lume care habar nu are cum functioneaza un spital isi da cu parerea ...
Si uite asa se ajunge la aceleasi frustrari ale acelorasi oameni...

tu exagerezi aici intr-un mod ridicol. adica tu vrei sa spui ca un asa zis medic care intra in operatie se duce ca un bou...adica nu trebuie sa aiba un minim control la ce face si cu ce aparatura lucreaza?
ciomu spunea ca nu este el de vina ci creierul lui care e defect...aia care ars copii in incubator ca nu este ea ci curentul electric si legea lui ohm...acum nu vracii sint de vina ci intrumentarul facut din otel cu pori care pastreaza bacteriile

asa cum am mai spus vracii in ro nu au nici cea mai mica responsabiltate. 0.
da in schimb la tupeu si pretentii nu stiu daca e cineva care ii intrece ..este xio?

Mergi la inceput