Inca un caz (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Sa mai enervez putin ....da stii ce este culmea culmea...ca nici nu-i vezi pe vraci sa se adune sa faca ceva ...sa-i vezi ca vor sa-i elimine pe jegosi din rindul lor. sint zeci numai aici pe forum...toti stau cu capul la cutie si se ascund. ca ii vede seful..ca sistemul...ca boc...ca basescu ..ca statul...

Vracii stiu ca salarii ca in US nu or as aiba never....si cum ei cistiga mai mult din pomenile clientilor prefera situatia. lumea ii injura dar ei au burta plina.
hai sa vedem cine ma contrazice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Citat:
ca doctorul a fost dragut sau ca au auzit de la altii ca trebe sa dai

Doctorul trebuie sa fie dragut pentru ca asta e meseria lui, medicina este o pasiune , nu se face pentru bani. Daca in japonia i-ai da shpaga ca a fost dragut ca te-ar da afara din cabinet si nici ca te mai primeste in spital.
Cind medicii din romania or sa ajunga la performanta asta, atunci ii consider si eu oameni.
Hannen, sa nu-i spui vreunui medic japonez cum sunt medicii romni ca ne facem de ras, vorba aia, de fala oricum noi nu am fost niciodata, suntem cea mai jalnic popor, mai rau ca aia din filipine.
Cind e vorba de bani , romanul e cea mai a draku natie de om.

Nu regret ca am plecat din romania, ba ma consider o norocoasa, si Multumesc Cerului ca mi-a oferit acesta sansa , si am invatat ce inseamna sa fii OM.
ps;Xio, imi pare rau , tu imi este tare simpatica si asa as vrea sa-mi ramai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui XIO
cand ai un salariu de mizerie care nu-ti ajunge nici macar sa iti platesti chiria , dar mai alte cheltuieli , rusinea ramane undeva in spatele traiului familiei si al tau.

Ai scos porumbelul pe gura?
O fraza ca asta poate pune iremediabil o stampila negativa pe tine, indiferent ce ai facut si ce ai spus in rest!

Bingo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Citat:
cand ai un salariu de mizerie care nu-ti ajunge nici macar sa iti platesti chiria , dar mai alte cheltuieli , rusinea ramane undeva in spatele traiului familiei si al tau.

Medicina nu se face pentru salariu mare!
Si-n japonia e la fel, cei care vor bani isi fac cabinete partiuclare. Tocmai am fost eu la unul ieri pentru prima data. Waa! Am fost servita si cu cafea, ceai, suc etc. Iar decorul cum arata ziceai ca esti intr-o gradina frantuzesca de lux.
Nu te gindi ca suge oamenii de bani, e acelasi pret ca la stat,restul plateste asigurarea, aici e valabila oriunde, inclusiv la partiuclar. Stii cit m-a costat cu tot cu analize si medicamente, 40 de euro, restul ii da asigurarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

O singura data am avut de a face cu spitalele din Romania, cindva pe la mijlocul anilor 90, un spital renumit din Bucuresti, si anume Fundeni, sectia urologie. Am platit doctorul principal, un doctor celebru la vremea aia, din pacate i-am uitat numele, am platit inca un doctor, in limbajul pe care il foloseam noi insotitorii pacientilor, era denumit “mina a doua”, am platit anestezista. Nu mi-au fost ceruti banii, dar era de la sine inteles ca trebuia sa platim. Doctorul lucra in echipa, inca un medic si vreo citiva de faceau rezidenta, mereu umblau impreuna. Cu seful de echipa, celebritatea, comunicarea a fost normala, cam cum e pe aici, dupa efectuarea chirurgiei, m-a cautat pe coridoare, mi-a facut un rezumat (intreaga operatie a durat de la 9 pina la 7 seara, au aparut probleme) si mi-a spus ca totul va fi OK. Medicul numarul doi, cu o zi inainte l-am abordat, pentru niste informatii despre citeva analize, si m-a repezit dispretuitor. Am evitat sa il mai abordez, se uita la mine lung, pina la urma a venit el sa ma puna la curent cu una alta. Cu dispret, acum nu stiu daca chiar asta intentiona, dar omul avea reale probleme de comunicare. Anestezista execrabila, problemele au fost din cauza ei, s-a lasat cu scandal, doctorul a penalizat-o la salariu, nu stiu daca s-a intimplat, dar a amenintat-o, si a ramas peste noapte sa urmareasca pacientul. Nu prea am inteles de ce eram eu de vina, pur si simplu racnea la mine, ca eram p-acolo, stiti, cum stau insotitorii pe linga bolnavi prin spitale. Rezidentii erau cam timorati, dar ceva mai amabili. Unii. De fapt ce vreau sa povestesc, este despre asistente-infirmiere-si celele care spalau pe jos. Noi insotitorii eram prigoniti, fugariti pe coridoare, pusi la treaba, alungati si umiliti. Eram tratati ca si sclavii. Vesnic tipau la noi, jignirile erau asupra grupului, ne fugareau intr-una, tot timpul ne adunam dupa colturi. Grupul nostru era divers: barbati, femei, tineri, batrini, de toate categoriile sociale, fara diferenta, eram tratati execrabil. Faceam treaba infirmierelor, ne milogeam pe la asistente, basca pentru fiecare serviciu, trebuia sa platim. La reanimare, in prima zi, cea cu probleme, in tura de noapte a venit o asistenta, un om extrem de rau. Soacra-mea i-a dat niste bani, si s-a pus aia pe o scena, ca uite pentru ce vine ea la serviciu, si lua cu mare scirba banii aia, asa intre doua degete, pentru ce pierde ea noptile. Soacra-mea ii mai impinge o suma, si cu mare dispret, fara vreun multumesc, ii accepta. Si in doua saptamini am indurat scene nenumarate, dispret, asistentele si infirmierelea isi urau munca pur si simplu. Si bineinteles se refulau, pe noi, insotitorii pacientilor. Asistenta sefa era reprezentativa pentru tagma ei, avea vocea speciala pentru racnit, stiai in permanenta pe unde umbla, racnetele o insoteau.
O experienta de neuitat!
Am fost si aici insotitoare, n-am trecut prin umilintele de la Fundeni, a fost o experienta normala, asa cum trebuie sa fie, si cu medicii, si cu asistentele si cu infirmierele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

XIO,eu vreau sa iti dedic doua vorbe: una, doua. Asta se numeste medic.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:

Ai scos porumbelul pe gura?
O fraza ca asta poate pune iremediabil o stampila negativa pe tine, indiferent ce ai facut si ce ai spus in rest!

Asta este punctul forte al subiectului despre spaga ! O concluzie cat se poate de clar spusa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
[
ieri am vazut culmea mentalitatii tampite romanesti : 2 doamne au venit in vizita la cineva la spital si i-au bagat bani in buzunar.......LIFTIERULUI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

chiar ca este culmea mentalitatii romanesti....adica sa vezi tu cum liftierul primeste 2 franci si sa ne intoxici luni la rind cu onestitatea vracilor e de tot risul.
auzi..sta cu ochii pe liftier si pe pomanagii aia cu halate albe si stetoscop la git nu ii vede niciodata..cica nu exista

Se pare ca tu nu ai inteles ideea din ce am spus : liftierul statea pe scaunul lui, cu spatele la oamenii din lift. Cand intri spui la ce etaj vrei. Eram eu , un pacient , un brancardier care mergeam la etajul 7 , 2 doamne care au cerut la 6 si inca 2 tineri care mergeau la 9 . Primele au fost doamnele care in drumul lor spre iesirea din lift , adica cei cativa pasi , au bagat rapid in buzunarul liftierului baii si au plecat. Liftierul nu a solicitat acei banii , nu i-a pretins si nici macar n-avea habar de ce vor face. Ca atare , in afara de tine toti din lift am ramas stupefiati de halul in care s-a ajuns cu mentalitatea pur romaneasca.

Conchita , cand ai un salariu de mizerie care nu-ti ajunge nici macar sa iti platesti chiria , dar mai alte cheltuieli , rusinea ramane undeva in spatele traiului familiei si al tau.
Nu inteleg inca de ce la chelneri lasi bani , dar la altii daca dai e folos necuvenit.
Uita-te la medicii nostri din intreaga lume care nu cer bani . De ce ? P. ca au atatia cat sa poata sa traiasca decent.

Cygni , pe langa medicul acela care afost penibil as mai avea ceva de spus si despre pacientul cu pestele. Daca e sa faci o analogie , pe listele celor care asteapta pt. un transplant daca cineva cu bani vrea sa se bage in fata mai putin si e linsat. Asa e si cu banii , mi se pare egoist sa dai bani ca sa fie altul defavorizat in fata ta. De cel care accepta aceasta practica nici nu mai vorbesc.

[Petra draga, tu ai afirmat ca eu mint cand am scris cate operatii se fac , cu ironia de rigoare aferenta. Ti-am demonstrat ca nu mint si ca ar trebui sa te informezi inainte.
Sarind la celalalt subiect (convenabil) , nu asteapta nimeni banii , dar datorita forumurilor ca acesta si nu numai , banii in multe cazuri vin.
Si cand vin sunt primiti in multe cazuri. Din diverse motive , care merg de la salariul mizer si pana la simpla ideea ca primesti si gata.
Acum , eu v-am spus prin asta ca doctorii in general nu cer bani , daca cineva da cadou bine , daca nu da cadou e la fel de bine. Asta inseamna ca sunt tratati toti la fel . In nici un caz ce ai insirat tu acolo.
Nu se pretinde , nu se asteapta , se accepta.
Da , se accepta p. ca sunt oameni care dau . Carora nu li se cere , dar care dau. Vezi exemplul cu liftierul care in nici un caz nu le scotea pe femeile alea de guler afara , cum spunea cineva. Ca ceilalti 2 din lift n-au dat si uite ca nu i-a omorat si nici nu i-a dat afara din spital.***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Xio , daca imi aratati unde am scris eu ca tu minti o sa inteleg si eu de ce de fiecare data sari tu asa ca arsa la fiecare postare a mea. "Cu ironia de rigoare aferenta"- dupa cum spui tu. Eu zic ca ori este de rigoare ori este aferenta !
Nici nu stii ce bine imi pare cand mie imi acorzi mai mult timp sa-mi raspunzi decat celarlati. Te chinui acolo sa ma faci sa inteleg niste chestii pe care eu in ironia si neinformarea mea ma incapatanez sa nu le inteleg asa cum le explici tu ! Iti irosesti energia si timpul degeaba !
Un lucuru este cert, ca ai trecut de pe pozitia vehementa de a-i apara pe cei care isi fac treaba fara sa primeasca nimic, la pozitia celor care isi fac treaba dar accepta daca l-i se ofera ceva. Este o mare diferenta.
Si ce daca un om vrea sa-ti ofere ceva??? Nu se poate spune frumos: Nu , multumesc ! Nu se poate refuza ??? Sau nu da bine fata de ceilalti ? Esti cumva privita ca un spargator de gasca daca te tii pe pozitie si nu accepti nimic de la pacienti?.(si aici nu vorbesc de o floare, o cutie de bomboane acolo )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Sa mai enervez putin ....da stii ce este culmea culmea...ca nici nu-i vezi pe vraci sa se adune sa faca ceva ...sa-i vezi ca vor sa-i elimine pe jegosi din rindul lor. sint zeci numai aici pe forum...toti stau cu capul la cutie si se ascund. ca ii vede seful..ca sistemul...ca boc...ca basescu ..ca statul...

Vracii stiu ca salarii ca in US nu or as aiba never....si cum ei cistiga mai mult din pomenile clientilor prefera situatia. lumea ii injura dar ei au burta plina.
hai sa vedem cine ma contrazice

Pai cand a fost greva medicilor de familie toata lumea s-a oripilat si i-a acuzat pe aia ca sunt fara suflet , vraci , si altele. Orice ar face nu rezolva nimic , ca mass media are o putere prea mare asupra unora. :))
Ca dovada ideea ca nu sunt atatea oiperatii pe zi , ca se face mai mult rau decat bine , ca se moare din glicemie 240 si ca nu exista altundeva in lume infectii nosocomiale.

Amina , mediic de la noi vor ajunge la acea performanta atunci cand din banii de pe o luna de munca nu isi vor plati un congres si mancarea sau chiria . E foarte simplu sa nu primesti atunci cand ai bani sa traiesti mai mult decat bine sau chiar bine , cand n-ai bani decat de chirie si ceva mancare e mai greu .

Petra , eu am scris cate operatii se fac iar tu ai spus ceva de banateni. Iti amintesti? De aia vorbeam , ironia aiurea-n tramvai.
Sau erai de acord cu mine dar aveai o gluma in cap si te-ai gandit sa o scrii?
Daca tu spui ca muncesti 10 ore si eu iti spun "da , sigur ca te cred " pe un ton ironic tragem toti concluzia ca eu consider ca dumneata minti.

Capcaune , n-am scos nici un porumbel , este o afirmatie reala care oglindeste sistemul nostru sanitar in mare.

Da , Guestus , eu , apartinatorii , pacientul si brancardierul am ramas stupefiati si indignati de-a dreptul ca i-a dat bani liftierului si nu medicului. Daca-ti folosesti putin mintea realizezi ca daca arunca banii in liftier sigur medicul deja e cu ei in portmoneu...si asistenta , si infirmiera , si portarul , si vanzatoarea , si omul care vinde ziare in fata spitalului samd. Ca asa e la noi.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
Se pare ca tu nu ai inteles ideea din ce am spus : liftierul statea pe scaunul lui, cu spatele la oamenii din lift. Cand intri spui la ce etaj vrei.

Asta e o intrebare asa de amuzament dar ce nevoie aveti fratilor de liftier intr-un spital sarac si fara medicamente sau minimul necesar de dotare? Bani aruncati aiurea.

Citat:
Uita-te la medicii nostri din intreaga lume care nu cer bani . De ce ?

Pentru ca si-ar pierde joburile in prima zi.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

DEoarece cu liftul sunt transportati si pacienti si medici si apartinatori. Nu vrei sa stii cum e acum , cu liftieri. Si eu am zis ca e aiurea postul asta , dar la ce se intampla acolo...mai bine liftier.

Bird , pt. ca au bani , de-aia . ;)

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput