refuza fructele

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Daca are doar 6 luni eu as zice ca mai bine lasam bebelusul in pace pur si simplu sa bea numai lapte, varsta asta este oricum mimimum minimorum pentru inceputul diversificarii.
Katja are 6 ani si nu i-au placut fructele niciodata. Mananca absolut ocazional. In schimb e lensinata dupa legume, mai ales crude. Mananca inclusiv cartof crud, pastarnac crud si alte cele mai neobisnuite (adica nu doar morcovi, ardei, varza...). Eu chiar prefer varianta asta, avand inv edere ca fructele pana la urma au un continut ridicat de zahar care vine la pachet cu toate vitaminele si mineralele, ceea ce in cazul legumelor nu se aplica.
Oricum, pentru 6 luni laptele e arhisuficient.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Cand ai deschis subiectul n-ai mentionat varsta. E mic. Lasa-l usor, abia acum descopera gusturi si consistente noi. La 6 luni laptele e baza.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana l spune:

Si eu am crezut ca e mai mare. La 6 luni nu e cazul sa te panichezi. Mai asteapta, mai incearca .Fata mea nu a acceptat de la inceput fructele crude si i le-am dat fierte/ copate: mar copt, sau compot de mar.

copiii mei minunati, Edy ( 5 noiembrie 2003 ) si Daria ( 2 decembrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

nu stiu de ce aveam impresia ca are 10 luni... poate am citit lt subiect cu alt copil, scuze

atunci cel mai bine merge o pauza, sau un fruct nou, eventual scoate marul din combinatie, poti incerca sa le combini cu mascarpone...

cum cu mascarpone?de care mascarpone?de ala de tiramisu/?se da la bb asa mici?ca eu nu-i dau nici la al meu care are 1an si 7luni

de David si 17+

Mergi la inceput

Mascarpone se face exact ca branza de vaci acidifiata cu suc de lamaie doar ca din smantana, nu din lapte.Practic e acelasi lucru cu branzica de casa doar ca are grasime mai multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

Citat:
citat din mesajul lui nushulica

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

nu stiu de ce aveam impresia ca are 10 luni... poate am citit lt subiect cu alt copil, scuze

atunci cel mai bine merge o pauza, sau un fruct nou, eventual scoate marul din combinatie, poti incerca sa le combini cu mascarpone...

cum cu mascarpone?de care mascarpone?de ala de tiramisu/?se da la bb asa mici?ca eu nu-i dau nici la al meu care are 1an si 7luni

de David si 17+

mascarpone simplu, neindulcit, e o branza foarte sanatoasa, bogata in grasimi bune, nu prea are gust...

eu la al meu - 1 an si 4 luni acum - ii dau de la 1 an mascarpone (abia atunci am auzit de combinatia asta)cu fructe, neindulcit nenimic, exact asa cum e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viomary spune:

meaculpa ca nu am specificat varsta bebelusului
voi din ce smantana faceti mascarpone sau le dati ce se gaseste in comertz,se poate sa detaliati putin,cata smantana cata lamaie,e bine de stiut pt mai tarziu
multumim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

eu ii dau din comert, de la exquisa, mie nici branzica de vaci nu-mi iese daca o fac acasa, o scuipa si nu stiam de ce, pana am gustat-o si mi-am dat seama exact ce nu-i placea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viomary spune:

avand o fontanela mai mare la recomandarea pediatrei am inceput cu fructele(marul)si cu branzica facuta cu calciu lactic--introduse treptat etc...poate cand o creste mai mare o sa-i mai schimb si cu mascarpone,acum dr a zis sa incepem si cu piureul din legume dupa ce s-a acomodat cu supa sper sa mearga bine..

Mergi la inceput

Fontanele mai mare decat ce?
Si ce legatura are marul cu fontanela?
Sincer, eu cred ca pediatra nu e ok. Oricum, copilul este foarte mic pentru diversificare, lasa-l usurel.

Mergi la inceput