Copil singur caut parinti disponibili

Copil singur caut parinti disponibili | Autor: ruxandra_sb

Link direct la acest mesaj

Un copil din doi se plange de faptul ca petrece cel mult o ora pe zi cu parintii.

Unu din doi copii romani de varsta scolara nu interactioneaza de loc cu parintii, care ajung sa-i neglijeze din cauza serviciului si a indatoririlor casnice. Asa arata un sondaj Gallup, dat publicitatii ieri, potrivit caruia, in timpul saptamanii, 49% dintre micuti petrec cel mult o ora pe zi in compania parintilor.

In plus, aproape 40% dintre cei 1.000 de copii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani in tervievati au spus ca parintii lor se joaca cu ei foarte rar sau nu se joaca deloc, desi aceasta activitate este cel mai des mentionata de cei mici la capitolul "activitati comune".

Notele, cele importante

Studiul explica faptul ca 12% dintre copii discuta mai degraba cu alte persoane decat cu parintii despre ceea ce-i preocupa. Si, chiar si atunci cand stau de vorba cu mama (care ocupa rolul principal in relatia cu cel mic), aceasta e preocupata, in primul rand, de rezultatele scolare.

"Abia apoi sunt tratate si problemele cu care se confrunta cel mic si felul in care acesta isi petrece timpul liber. Unii copii s-au plans chiar de faptul ca discuta rar sau deloc cu parintii despre planurile lor de viitor", a explicat Alexandru Toth, director de cercetare al Gallup Romania.

Intrebati despre ce ar vrea ei sa discute cu mama, cei mici au pus pe primul loc relatiile lor cu profesorii si colegii si apoi notele.

Minimum zece minute pe zi pentru a discuta cu cei mici

Cat despre activitatile pe care ar trebui sa le imparta cu parintii, copiii au pus pe primul plan joaca, apoi rezolvatul temelor.

Desi aproape trei sferturi dintre micuti au spus ca toate aceste asteptari ale lor nu se regasesc in viata de zi cu zi, parintii raman pentru ei principalele modele. Dupa acestia, la capitolul "modele de urmat" nu se afla dascalii, asa cum se asteptau realizatorii sondajului, ci cantaretii si fotbalistii. Astfel, in timp ce pentru baieti modelul este Ronaldo, pentru fete "prima in top" e Hannah Montana.

"Adultii trebuie sa-si faca timp - macar zece minute pe zi - pe care sa-l dedice copiilor, dar sa fie timp «de calitate», in care sa aiba activitati comune, sa discute. In caz contrar, copilului nu i se satisfac doua nevoi esentiale: de apreciere si de a fi semnificativ", conchide psihoterapeutul Anda Pacurar.

www.evz.ro/detalii/stiri/copil-singur-caut-parinti-disponibili-893519.html#comentarii" target="_blank">articol

..timpul sterge totul, dar focul naste foc (Iris)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Cred ca rezultatul sondajului este valabil pt toatele zonele lumii, unde ambii parinti sunt nevoiti sa mearga la serviciu.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

E o chestie de organizare.
Daca orele alea - chiar si putine - dupa servici le dedici exclusiv copilului, tot e ceva.
Insa daca te apuci de smotruit, facut 7 feluri de mancare si lasi copilul sa se joace singur in camera lui, asta e altceva.
Eu evit elegant muncile astea si stau cu fi`mea.
Mancare pot face si dimineata devreme cand ea doarme si curatenie repede-repede seara de seara inainte de somnic fara excese
Sunt plecata la servici de la 8,40 pana la 16,20.
In ziua libera nu muncim nimic acasa, iesim in parc, mancam pizza si de`astea, impreuna.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

dap, e trist, si adevarat
si nu e valabil pentru toate tarile unde ambii parinti merg la serviciu.
eu am o gramada de cunostinte care prefera sa dea cu mopu' si sa faca conserve decat sa stea cu copilul si, mai ales, sa vorbeasca cu el.(bineinteles, dublate de alte cunostinte care de la munca trec direct sa se relaxeze la calculator.

(Mie mi se pare ca cele 4 ore pe care le petrec zilnic cu ei sunt putine ... - desigur in we e mai mult timp)

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jesika spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei
Sunt plecata la servici de la 8,40 pana la 16,20

Si daca ai ajunge acasa pe la 18.45, cum crezi ca te-ai organiza?

Jesika

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui jesika

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei
Sunt plecata la servici de la 8,40 pana la 16,20

Si daca ai ajunge acasa pe la 18.45, cum crezi ca te-ai organiza?

Jesika

Scuze, am scris tare aiurea, e 18,20 ora la care rup usa la intrare
Deci cateva ore ne raman si noua sa le petrecem impreuna. Si profitam la maxim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu am renuntat la cariera dupace am avut copii, tocmai din acest motiv. sa fiu cu ei acasa si sa am timp eficient, pentru ei.
am lucrat de acasa si cand traiam in RO. la fel fac si aici, desi au mai crescut.
si nu regret nimik, chiar daca m-au judecat pe rand neamurile si prietenii ca-mi stric viata stand acasa cu ei. nu mi-am stricat nimik, din contra am castigat infinit mai mult!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

E trist sondajul asta, dar din pacate cred ca este si adevarat!

mamagiuliei, daca ar fi chestiune doar de organizare ar fi simplu...eu cred ca este chestiune de vointa, de constientizare a faptului ca pentru copii noi suntem totul, de disponibilitate sufleteasca etc.

Mami, prajitura e legum ?
mamica de printesa Maria si bebica din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Si eu am primit feedback de la copiii mei ca stau putin cu ele (am 2 fete, 7.5 si 5 ani). Plec la birou la 8:30 (cu una din ele in masina) si ajung seara dupa 6:30-7 acasa. Idem sotul.

Ce am ales sa fac? Daca am de facut mancare, facem impreuna. Daca pun rufe, punem impreuna etc. Daca ele ma solicita sa vorbim in timpul asta, ma opresc din ce facem acolo si stam de vorba. Cu jucatul si noi suntem deficitari asa ca am inventat cele 20 min de joaca de dinainte de culcare. In general jucam Scrabble sau Memory.

De asemenea, in w/e suntem mai mult impreuna, ne mai jucam si atunci.

Fetele mele se joaca f mult impreuna, fiind de varsta apropiata, ca atare parca nici nu-mi vine sa le intrerup jocul ca sa ma bag si eu in seama...

Insa da, ma simt vinovata ca nu petrec mai mult timp cu ele, iar ele ma trag pe mine de urechi pe tema asta. Oameni suntem si mai gresim, dar invatam si corectam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Mamagiuliei te citesc cu drag si stiu ca fata e lumina ochilor tai,insa al meu la 9 ani vrea la 18.30 cand ajung acasa sa iasa afara sa se joace.Ce fac,il bag in sedinta sa imi povesteasca trairile si senzatiile?Nici de-i aduc un dulce bun nu sta sa-l manance cand copii alearga in fata blocului!!Deja la scoala mi s-a spus senin:din clasa a III-a vor face educatia fizica cu mine(invatatoarea)si nu garantez ca nu vom aluneca catre matematica......iar parintii au acceptat si persona non grata(eu)a fost adusa la tacere(asta e alt subiect,insa e prea proaspat in memorie si frustrant).
Sau citeam pe forum ca sunt copii care merg la inot,la pian,etc ajung seara franti.Traim intr-o epoca a vitezei in care nu avem timp sa "brodam"povesti la gura sobei si nici nu putem sta seara numarand stelele.
Nici macar week-end-ul nu i-l pot dedica deoarece lucrez in fiecare sambata si iar duminica prin rotatie. Ma crezi ca il ajut la teme pe messenger?Ca ii verific raspunsurile prin telefon?
E bine ca s-a publicat acest studiu,poate ca cineva va inchide tv-ul si va asculta copilul,insa noi cei care suntem pe acest forum suntem o secta aparte care respiram prin copil!

Mergi la inceput

Nina, noi la 7 cel tarziu suntem in parc insa la cel`lalt topic a rezultat o mare greseala asta si am fost arsa pe rug
Eu regret ca nu este nimik dupa orele 15,00 in orasul asta unde sa mergem impreuna inafara de parc.
Imi pun sperante in scoala de cartier care are cateva posibilitati de sport si unde sper sa ajungem si noi cu bine.
As vrea activitati la orele 19,00 o ora la un dans, inot, ceva facut cu drag, dar NU EXISTA.

Mergi la inceput