Refuza sa coloreze
Raspunsuri - Pagina 2
_Ralu_ spune:
Nici a mea nu e fan colorat/desenat.
Ea este un copil super-inteligent (nu ca-i a mea), f indemanatic, e f buna la activitati sportive....etc....dar, sa n-o pui sa coloreze. Nu ii place si gata. La un moment dat, m-am ingrijorat, si am stat un pic pe capul ei sa coloreze....vreau sa va zic ca a colorat SUPERB. Nu a depasit contururi, a folosit multe culori pt diverse parti ale desenului...frumos, ce sa mai...Dar de atunci, nu a mai vrut! Ii plac toate actvitatile care se fac la varsta ei, dar nu coloratul.
De desenat, nu stie/poate sa deseneze aproape nimic. Incropeste cu greu cate un cerc/patrat...in rest mazgaleste, dar de fiecare data ma uimeste imaginatia ei....gaseste ea ceva cu care sa asemene desenul ei...si nu bate campii...chiar seamana cu ce zice.
Asa ca, nu stiu ce vom face de la toamna, cand va incepe gradinita...mi-e tare mila de ea, sper sa nu fie marginalizata din cauza ca nu are talent/chemare spre aceste activitati....
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
mirela.d spune:
Daca va arat cum coloreaza fii-miu........... Nu tine cont ca pe pagina sunt niste desene ci face efectiv linii alandala pe pagina. La fel si cu acuarelele. Deci, sa nu ma intelegeti gresit: nu depaseste conturul, pur si simplu da cu creionul pe pagina la nimereala. Si daca il vedeti cum tine creionul....
Si eu sper ca la un moment dat sa coloreze. Dar nu vad cum as putea sa il determin sa o faca.
sanziana spune:
Adriana mica a surprins cel mai bine problema mea, inteleg ca din acelasi motiv.
Ma stresez nu ca nu deseneaza ci ca nu coloreaza. Adica sa invete sa tina un creion ca lumea, sa deseneze in interiorul unui contur, sa nu depaseasca.
Asta o sa il ajute mai tarziu la gradinita si la scoala cand o sa invete sa scrie.
Plus ca am observat ca la cei care nu coloreaza educatoarele nu insista sa ii invete, probabil ca la fel o sa se procedeze si cu scrisul mai tarziu: care pot bine, care nu salutare.
Iasmin08 spune:
Sanziana, pana la scoala mai e... Cat despre copilasi, un an diferenta este notabil la ei. Altfel va fi peste un an, cat peste doi ce sa mai vorbim. Nu stiu daca e cazul sa te stresezi ptr asta. (zice mama unui copil care acasa evita cat ce putea sa coloreze. Cartile de colorat le am neatinse). Vei vedea diferenta, el o va face cand va fi pregatit pentru asta. Rabdare!
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
ramonapreda spune:
Coloratul ii ajuta sa-si dezvolte muschii mici ai mainii,pe langa alte abilitati,pregatindu-i pt scrisul de mai tarziu.Este f bine sa nu fie fortati si sa nu se puna mare accent pe acest lucru. Trebuie foarte multa rabdare si motivatie. Sfaturile fetelor sunt super!
elise_ana spune:
As dori sa adaug si eu o intreabre,cand este timpul potrivit de a incepe sa coloreze
mobriq spune:
Un amanunt technic: creioanele mai groase sunt mai usor de manuit.
Altfel si fiimiu a inceput dupa 4 ani jumate sa coloreze, pana atunci nu a fost interesat, in ciuda faptului ca ii ofeream ocazii.
Monica, Eduard (05.04.04) si Theodor (22.08.08)