Suedia (2)
Raspunsuri - Pagina 9
Tanti Zavaidoc spune:
Multam fain, Mihaela! Mi-am notat "bibliografia obligatorie" si o sa incep sa caut carticelele. Sa vedem si cum va fi la curs... Incep sa ma gandesc din ce in ce mai serios sa ma reprofilez si sa mai "studentesc" putin. Sa ne povestesti si despre studentia ta, cand mai ai timp, ca inteleg ca gata, incepi scoala, scolaritoooooooo!
Foxy-le spune:
Da, probabil zgarie retina, dar ajungi sa devii asa, putin rasist, cand vezi ca ei au parte de tot sprijinul si-i doare in dos de munca, iar noi primim bete-n roate!(esti trisat, se profita de tine si nici nu primesti drepturile pt care ai platit) si da, ai dreptate, ar fi trebuit sa spun musulmanii, nu araboii.(am zis sa nu intru in polemici religioase). Si am precizat - SKÅNE parca nu-i in suedia. Am vorbit cu prieteni din alte zone si s-au mirat si ei de cum merge treaba pe aici.
Dar, cum zice romanul, sa fim sanatosi ca le rezolvam noi pe toate. Spor la studiat.
Ina11 spune:
Mersi mult Foxy pentru informatii!In general, nu imi dau seama cam ce fel de intamplari te-ar face sa eviti sa vorbesti romana...sincer.Poate ne povestesti macar o intamplare ca sa ne facem si noi o idee
Ina11 spune:
Inteleg perfect ce zici Foxy! E foarte adevarata faza cu munca. Se multumesc sa traiasca doar din ajutor si refuza sa munceasca. Unora chiar nu le face placere sa munceasca, ce sa faci? Si mai este o chestie: pt ei ceea ce primesc este mai mult decat suficient pentru ca majoritatea care fac asa vin din tari africane unde nivelul de trai e ...mai mult decat scazut.
mihaela_s spune:
tanti, am sa revin cu placere. Ieri am fost si am dat un tur prin Kalmar, prin Oskarshamn(vaporul ma lasa la Oskarshamn si iau busul pana la Kalmar) sa stiu pe unde ma invart duminica viitoare. Am vazut si faclutatea, cladirea unde luni peste o saptamana avem cursul introductiv. I-am scris si profei ca doresc o intalnire cu ea in particular pentru anumite neclaritati pe care le am si a fost tare dragutza, ne intalnim luni dupa curs. Din ce stiu pana acum, avem 4 materii in primul termin si se fac succesiv. Pentru primul curs am deja schema, se termina in saptamana 39 cu un tentamen(tenta). Apoi nu stiu ce urmeaza, dar vom primi informatii la cursul introductiv, voi reveni atunci.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Tanti Zavaidoc spune:
Mi se pare interesanta ideea asta cu materiile studiate succesiv. Macar nu mai "hoppezi" de la biochimie la fizica in aceeasi zi. Stii clar ca ai de invatat cutare lucru pana termini manualul si aia e. Ma gandesc ca e si mai eficient in perspectiva, sedimentezi mai bine informatia decat sa o insiri pe 2 semestre. E o presupunere de-a mea, sper sa aflu curand daca am si dreptate
Tanti Zavaidoc spune:
Buna tuturor! Unde ati disparut? E cineva prin zona sa imi spuna aproximativ la ce ora incep de regula cursurile de dimineata la SFI? Incerc de doua zile sa aflu, sun, dar intra un robot ca numarul e nefunctional, iar cei de la gradinita imi cer sa le zic la ce ora voi duce copilul... Complicata treaba, ca nici eu nu stiu asta, dar poate ma ajutati voi cu informatia de care am nevoie Multumesc!
Anja77 spune:
Buna Tanti Z.
Aici, in Växjö, orele de SFI incepeau dimineata la 8.30. Sper sa te ajute informatia.
Mult succes si numai bine tuturor!
mihaela_s spune:
Tanti, ar fi trebuit sa primesti hartii de la Komvux cu tot felul de informatii, intre care sa fie si orarul. Poti incepe sa duci copilul acum daca inca nu mergi la Komvux cand vrei dimineata, apoi ii anunti de programul tau si nu e nici o problema sa duci copilul mai devreme. La noi asa a fost.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Tanti Zavaidoc spune:
Buna dimineata! Anja, sigur ca ma ajuta, pentru ca programul e oarecum uniform. Nu stiam daca la 8 sau la 9 incep, dar daca e 8 jumate, e perfect Multumesc!