Cainii si poporul
Raspunsuri - Pagina 3
gabidaniela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Eu am inteles deja. Vina o poarta taranii si crestinii. Ce atitudine constructiva ar fi de dorit sa am? Numai astia sunt dom'le vinovati. Ei, acuma daca s-au gasit vinovatii, sa purcedem sa gasim si solutii. La groapa cu lei, evident, ca e ecologic. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Credeam ca e evident ca atunci cand m-am referit la "tarani", cum am si specificat, m-am referit la persoanale needucate care fac gestul respectiv, iar cand am zis "crestini", exact asa cum vezi, in ghilimele, m-am referit la cei care invoca religia pentru a nu face un gest de bun simt, acela de a-si steriliza animalul, in locul abandonarii puilor. Iar solutia a fost obligativitatea sterilizarii/microciparii, nu "la groapa cu ei". Sa-mi spui daca e nevoie de mai multe explicatii, am ceva timp liber si rabdare
Iasmin08 spune:
Pai stii cum e cu batranii, nu ''intelege'' imediat...Foarte bine ca ai rabdare, asa se si cade celor tineri sa aiba rabdare cu cei mai in varsta.
Groapa cu lei era pentru crestinii aia tarani, cu ghilimele, ma rog. Sau cipurile erau pentru crestini? Banuiesc totusi ca erau pentru animale...
Si acum la raspunsul tau, la modul batranesc si serios, ala care apeleaza la rabdarea ta: avand in vedere ca sunt firme care platesc taxa la primarie pentru sterilizarea cainilor, avand in vedere ca acest lucru nu e suficient, oare de unde sa gasim fonduri pentru ciparea animalelor?
Ah, si da, uite ca o antevorbitoare a mea a ridicat exact problema: si daca sunt sterilizati ce? Nu mai musca, sau cum?
Ce ma incalzeste pe mine acum ca sunt sterilizati cand in secunda doi copilul poate fi muscat venind de la scoala? Aia e solutie de viitor si atat. nu ar trebui stransi de pe strazi????
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
gabidaniela spune:
Completari pentru a se intelege exact ce am vrut sa spun:
Iar solutia a fost obligativitatea sterilizarii/microciparii cainilor, nu "la groapa cu ei" (cu cei care abandoneaza adica)
Costul cipurilor sa fie suportat de stapanul cainelui, ca de altfel toate costurile ce tin de cainele din dotare, inclusiv cand acesta te musca, suporti costul tratamentului, nu declari la spital ca te-au muscat maidanezii.
Iar in privinta fondurilor, un exemplu: in loc de ceasuri de aur pe strazi s-ar putea face niste adaposturi.
Iasmin08 spune:
Da, dar vorbim de animalele de pe strazi. Care stapan??? Cine sa suporte costurile? Tot noi, fireste... Ca cei de pe strazi sunt cainii nimanui.
Si nici asa macar nu se va schimba teribil de mult problema, daca in continuare asa cum ai spus tu, (dar nu intocmai corect ai ales termenii) unii oameni abandoneaza pe strazi puii cainilor.
Iasmin08 spune:
Apropos de asta, ca mi-am amintit, de ce zicem noi "caini comunitari" (adica apartin comunitatii intregi), iar de copii spunem "copii strazii" (adica ai nimanui, nu apartin nimanui).
gabidaniela spune:
Ma refeream la animalele cu stapan cand vb de sterilizare si microcipare, caci de aici incepe totul.
Pt cei de pe strazi, cum spuneam, s-ar putea gasi fonduri daca in loc sa va puna ceasuri de aur pe strazi ar face niste adaposturi.
Pe scurt, ideea e ca nu trebuie sa ucidem cainii (caci stiti prea bune ce presupune eutanasia in Ro) care tot din vina noastra au ajuns pe strazi. Si chiar daca ii ucidem, in 2-3 ani maxim apar iar, daca nu se iau masuri impotriva oamenilor care abandoneaza
Iasmin08 spune:
Gabi, in sfarsit ai zis ceva care din punctul meu de vedere are sens.
Numai legea poate face ''curatenie'' pe strazi. Atata vreme cat oamenii ii pot abandona fara nici o grija, ei nu se vor schimba. Daca insa se instituie o lege prin care ei vor primi amenzi dure (in cazul, evident, in care sunt prinsi), poate se va mai schimba ceva.
Unde sunt, frate, ceasuri cu aur??? (adica aurite, ca ma indoiesc eu ca au inauntru vreo ceva din aur)
gabidaniela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Gabi, in sfarsit ai zis ceva care din punctul meu de vedere are sens. Numai legea poate face ''curatene'' pe strazi. Atata vreme cat oamenii ii pot abandona fara nici o grija, ei nu se vor schimba. Daca insa se instituie o lege prin care ei vor primi amenzi dure (in cazul, evident, in care sunt prinsi), poate se va mai schimba ceva. |
Exact
[/quote] Unde sunt, frate, ceasuri cu aur???[/quote]
In Bucuresti, am inteles ca au costat vreo 3 milioane de euro
Edit ca m-am documentati mai bine: 900.000 euro
Iasmin08 spune:
Alo, Bucurestiul, aici provincia.
Aveti ceasuri de aur pe strazi si noua nu ne dati???
gabidaniela spune:
Da au, sunt aurite, nu de aur, scuze, si cik nu au bani de adaposturi...Asta e ca aia cu tichia de margaritar