Cainii si poporul

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Oh am gasit doar la primul google-it linkuri cu ceea ce zic eu.
Iata un fragment:
Children are most at risk because they may play in infested areas and may ingest infected material. The best way to prevent infection is to make sure your pets are parasite free and your children always clean up properly after playing outside.
Asta e www.lowchensaustralia.com/health/parasites.htm" target="_blank">de aici

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Offtopic: ma scot din minti stapanii de caini care nu pun lese si mai ales botnite cainilor lor pe strada motivand ca acel caine "nu musca". In primul rand nu ai de unde sa stii ca acel caine nu va musca totusi pe cineva, ca nu esti Mama Omida.Poate i se pare nu stiu ce, poate e brusc iritat de vreun zgomot puternic si se sperie si musca si asa mai departe.
Iarasi, chiar daca nu musca, daca nu are lesa poate rastoarna un copil mic cu capul pe asfalt , asa, in alergare si din joaca..si tot asa.
Eu am fost proprietara de caine mare (rotweiller) si iubesc foarte mult cainii. Dar nu mi-ar fi trecut niciodata prin cap sa ies cu el pe strada fara lesa si botnita, desi era atat de bland incat veneau copiii de la gradinita de vizavi de casa mea sa ii dea sandvisuri prin gard si el isi tuguia buzele sa le ia astfel incat sa nu ii atinga.
Si atunci si acum, desi iubesc cainii foarte mult, consider siguranta oamenilor mult mai importanta.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
Opt: frica de ciini este, din punctul meu de vedere, rezultatul unei educatii gresite primite in copilarie, pe care cei mai multi parinti o perpetueaza si la proprii lor copii. In loc sa isi invete copilul ca nu pune mina pe un ciine necunoscut, ca un ciine trebuie lasat in pace, nu "mingiiat" cu pietre si picioare in bot, pe scurt, in loc de respectul pentru o forma de viata si regulile de comportament valabile si pentru un ciine cu stapin, copiii sint invatati ca ciinii sint niste fiare rele, mizerabile, murdare, bolnave, care abia steapta sa muste copii obraznici. Jenant !

Se vede treaba ca nu ti-au calcat pragul cabinetului veterinar decat pechinezi, bishoni si chiwawe ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
Opt: frica de ciini este, din punctul meu de vedere, rezultatul unei educatii gresite primite in copilarie, pe care cei mai multi parinti o perpetueaza si la proprii lor copii. In loc sa isi invete copilul ca nu pune mina pe un ciine necunoscut, ca un ciine trebuie lasat in pace, nu "mingiiat" cu pietre si picioare in bot, pe scurt, in loc de respectul pentru o forma de viata si regulile de comportament valabile si pentru un ciine cu stapin, copiii sint invatati ca ciinii sint niste fiare rele, mizerabile, murdare, bolnave, care abia steapta sa muste copii obraznici. Jenant !

Se vede treaba ca nu ti-au calcat pragul cabinetului veterinar decat pechinezi, bishoni si chiwawe ...

Capcaune, Pisigri are dreptate in aceasta privinta. Atitudinea fata de caini sau orice alta vietuitoare este o consecinta a educatiei, in proportie covarsitoare.
Ceilalti , sunt consecinte ale intamplarilor triste( pe mine a sarit un cocos cand aveam vreo 3-4 ani, mi-a sarit in cap si m-a muscat De atunci, oricat de bland ar fi cocosul, mie imi creste pulsul cand il vad. Noroc ca nu vad prea des):-))

In rest, mi-e super mega cunoscuta educatia de care vorbeste Pisigri.Copiii sunt oricum destul de ´´sadici´´ la varste mici(trag cainii familiei de urechi, de coada, ii lovesc, ba chiar il musca) dar asta este o faza trecatoare care necesita atentie din partea parintelui pana trece. Nasol este cand parintele isi invata copilul sa loveasca cainele,pisica, calul, vaca,gaina si ce-o mai fi prin preajma. Am vaut un copil lovind un pui de caine(in curtea casei). Il intreb de ce il loveste. Imi raspunde ´´pentu ca e lau si musca´´

Si inca ceva Capcaune: bishonul poate musca si el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Io-nteleg ca BB e senila si, oricum mult n-o duce mintea aia, in mod cert, dar tu, pisigri, pari mai tanara si mai realista.
Eu n-am fost educata sa-mi fie frica de caini. Stii de cand mi-e frica de cainii vagabonzi? De cand m-a muscat unul, fara sa stiu ca e in spatele meu, fara sa-mi fie frica, deci. O singura data daca mai aud refrenul imbecil cu: te-a muscat pen'ca cainii te simt cand ti-e frica sunt in stare sa fac moarte de om plus cainele pe care-l pupa atata in dos. Cat am fost gravida eram absolut terifiata de fiarele alea la care le tot luati voi, aia sensibilii, apararea.
Ce se-ntampla la noi e o anomalie, nu normalitate.
Sunt iubitoare de animale, mi-e o mila infinita de ele, dar sunt mai iubitoare si mai mila mi-e de copiii nostri atat de expusi.
Daca v-ati vedea copiii sfasiati de haitele alea pe care le tot aparati nu stiu cum v-ati simti.
Hai ca mi-a crescut tensiunea aiurea.

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cdp spune:

Citat:

Asta este o explicatie care nu are nici o legatura cu realitatea.
Nu mi-a fost frica de caini de cand ma stiu. Acum trei am fost muscat pe trotuar de un caine pe care nici macar nu l-am vazut. Pur si simplu i s-a pus pata pe blugii mei. Habar nu am pe unde statea pana sa ma execute.
Acum imi este teama mai ales cand sunt cu copiii. Mi-e teama ca cine stie ce naiba vede ciudat la copil si se arunca pe el.
Si nu accept raspuns cu: "i-ai facut tu ceva, ca nu te musca degeaba". Abia asta ar fi jenant..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Violeta, si eu am scris ca toti ciinii fara stapin trebuie sa dispara de pe strazi. Si nu am scris nicaieri ca un ciine musca atunci cind te simte ca ti-e frica de el. Da, un ciine dominant si f teritorial poate simti ("citi" in limbajul gesturilor) daca ti-e teama de el, si ar putea profita de asta, punindu-te "la punct" si reconformindu-si rolul de sef de haita, dar astea sint cazuri "speciale", in sensul ca motivul pt care musca ciinii comunitari este de cele mai multe ori cu totul altul.

Capcaunule, daca vrei parerea mea, din punctul meu de vedere ma simt mai linistita sa fac un vaccin unui ciine de talie mare, crescut corespunzator de proprietar (chiar si fara vreun curs de dresaj de specialitate), decit unui pekinez, bichon sau caniche. Sau cocker. astea 4 rase bat recordul la isterii, iar de cele mai multe ori pekinezul e cel mai al dracului, ca nici nu avertizeaza inainte sa se repeada sa capseze. Daca ne referim la gravitatea muscaturii, ciinii mari musca mai rau, desigur; dar cind "umbli" cu macar 10 ciini/zi, preferi sa nu fii muscat niciodata.

Inaioana, din cite stiu eu, doar anumite rase sint obligate sa fie purtate cu botnita in spatiile publice. Da, rott-ul face parte dintre ele. Da, e adevarat, un ciine este un animal si poate deveni imprevizibil. Dar zau ca mi s-ar parea de tot risul sa vad TOTI ciinii de pe strada cu botnita. Lesa este mai mult decit recomandata, din f multe motive, si cred cu tarie ca un stapin care isi iubeste ciinele trebuie sa il poarte in lesa.

Iasmin, nu stiu de ce te "legi" de mine ca pe tine te-au fugarit ciinii si pe sot l-au muscat. Da, si pe mine m-a fugarit UN CIINE care statea la celalalt capat al blocului in care locuiam acum citiva ani, am sunat la hingheri (nu la 112!) am facut plingere la telefon, am descris ciinele, au venit, l-au luat...acu daca l-au eutanasiat sau daca l-au plimbat in alt capat de oras, n-am de unde sa stiu si nici nu cred ca e responsabilitatea mea sa ma asigur ca i-au luat gitul.
Vaccinurile ciinilor sint in cea mai mare parte menite sa protejeze ciinii. Antirabicul si vaccinul contra leptospirozei sint menite sa protejeze atit populatia umana cit si pe cea canina. Parvoviroza, Boala Carre, hepatita Rubarth sint boli infectioase care nu afecteaza oamenii in nici un fel, si totusi au procent urias de mortalitate pt ciini. Cit despre limbricii vazuti in fecalele de ciine de pe strada...nu, chiar sa stii ca in peste 10 ani de munca (si) de cabinet, n-am vazut nici un ciine cu paraziti intestinali, n-am strins din spatiul de spitalizare nici un rahatel "limbricos"si nici o voma cu viermisori. Aici chiar m-ai facut sa rid. Nu-i cea mai placuta imagine, dar eu personal is mai rezistenta, si cum nu-mi vars matele sa sterg copilul la fund, "rezist" si la chestii mai neplacute pe care le implica meseria mea.

PS Iasmin, nu am cerut nici scuze, nici sa ne "luptam" in diplome.

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crystall spune:

Citat:

Si atunci si acum, desi iubesc cainii foarte mult, consider siguranta oamenilor mult mai importanta.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Total de acord.
Sunt iubitoare de animale - si sincer nu imi este scarba nici de serpi, soareci, sobolani etc.
Am avut caine, si nici un alt animal nu mi se pare ca ar putea fi asa un prieten devotat omului.

Insa am vazut cat rau poate sa faca un animal agresiv. Sa te fereasca Doamne-Doamne din calea unui animal, mare, hotarat sa se puna pe tine!

Totusi, siguranta noastra este inainte de toate, chiar nu avem de ales.

Desigur, am intalnit maidanezi extraordinar de blanzi si calzi, orice ar fi fost. Insa sunt si destui agresivi, din pacate - care pur si simplu nu pot fi lasati in libertate.

VERZELE - simtul umorului nu a murit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Pisigri..let's cut to the chase, shall we..Posibilitatea de a te imbolnavi de la un caine este cat se poate de reala, mai ales cei de pe strazi. Am senzatia cand vorbesti ca cei de pe strazi sunt...sterili.
Ceea ce am spus despre viermii din fecale este iarasi cat se poate de real, sper ca nu insinuezi ca eu mint(!!!).
De cate ori am luat de pe strazi caini si i-am deparazitat, de fiecare data au facut limbrici. Cum poti sa spui ca nu ai vazut niciodata asa ceva????
Daca un om gripat este in aceeasi incapere la distanta mai mica de 2 metri de un altul, este posibil sa imprastie boala. Doar virusii, bacilii si cocii de la caini sunt ok??
Cum ramane cu ceea ce a spus doamna din linkul pe care l-am dat eu? Hai, eu sunt batuta in cap, dar doamna cu pricina se pare ca are aceeasi pregatire cu tine. Toti se inseala, toti medicii veterinari din afara care insista sa fie mai intai cainii vaccinati si deparazitati si apoi pot sa vina in contact cu oamenii?????
Mie una imi da cu virgula. Bine ca la noi toti cainii comunitari sunt sterili....
(Batalia cu diplomele cine a inceput-o?)

Cat despre faptul ca nu esti vinovata ca pe sotul meu l-a muscat (atentie! nu fugarit, muscat de a ramas cu gauri in picior). nici nu am spus ca ai vreo vina. Am spus ca mi se pare strigator la cer sa spuna cineva ca nu musca nici un caine decat in situatiile enumerate de tine. Desi sunt atatea cazuri, alea nu se vad. Vedem numai ce vrem. Important este sa avem la sfarsit dreptate, nu? Adica sa ramana cainii pe strazi ca nu sunt periculosi, nci bolnavi, nici nu musca pe nimeni

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Ieri dimineata, cand duceam copilul la gradinita, o potaie maidaneza sfrijita si rapciugoasa, cu ochi de salbaticiune, m-a latrat pe mine si pe fii-mea, fiindca am zi "Mars" unei alte potai, ce sedea frumusel pe mijlocul trotuarului.
Orice ar zice sustinatorii animalutelor maidaneze, astia trebuie starpiti. Nu foloseste nimanui faptul ca exista, nici macar lor.
Sa fie adunati de hingheri si luati la puricat. Care e sanatos, pastrat o perioada limitata si, daca nu se gaseste nimeni sa il adopte; eutanasiat. Toti cainii bolnavi, eutanasiati.
Calitatea vietii noastre unde e, cand facem slalom printre ei sau ne este frica sa ne apropiem de "teritoriul" unei haite de potai maidaneze ?
Au ajuns orasele sa fie raiul maidanezilor si cosmarul citadinilor.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput