diaree sugar 2 luni
Buna
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema
BB a fost internat timp de 10 zile la IOMC unde i s-a administrat timp de 7 zile 2 antibiotice intravenoase:acefix si gentamicina
La externare prezenta scaune multe si lichide
Mi s-a spus sa-i dau hidrasecsi sa continui alaptatul la san(exclusiv).
A doua zi dupa externare am mai vb cu un medic care mi-a spus sa-i dau biotics baby un pliculet pe zi.
Au trecut 10 zile de la externare timp in care i-am dat 7 zile hidrasec si 10 zile biotics baby.
In momentul acesta nr. de scaune s-a mai rarit dar sunt tot lichide.
Ce sa mai fac?
-aveti idee hidrasec sa-i mai dau sau biotics baby?
Va multumesc mult
Raspunsuri
CorinaDani spune:
buna,
din cate stiam, hidrasec se recomanda pentru compensarea pierderilor de electroliti din cauza scaunelor lichide, iar biotics pentru refacerea florei intestinale, care este distrusa prin administrarea de antibiotice
cu ce diagnostic a fost externat bb ?
daca il alaptezi la san, ai mare grija cu alimentatia ta
stiu ca in general se recomanda administrarea de lapte-formula HA
cred ca ar trebui totusi sa ceri parerea unui pediatru bun, bb e foarte-foarte mic, starea lui se poate agrava rapid...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Leditia spune:
Mergi la dr,nu mai amana.Bb e foarte mic si starea lui se poate agrava foarte rapid.E bine ca i-ai dat biotics si hydrasec,dar copilul are inca scaune lichide si nu este bine,se poate deshidrata f rapid..Numai un dr te poate ajuta,aici ne dam cu parerea,din experientele proprii si diareea e un simptom comun al multor boli.Ai stat mult 10 zile,fara sa mergi la dr..Suna un dr daca nu poti merge acum sau mergi la urgente cu el.Poate a luat ceva din spital...cine stie...
Multa sanatate.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Bazar general
Taty spune:
Daca cumva nu e prea tarziu raspunsul meu, mergi cu bb mic la IOMC in policlinica si intreaba de conferentiar dr Matei, este extraordinar de bun, pe mine m-a scos din niste chestii nasoale cu tratamnte simple si eficiente.
inaioana spune:
Daca scaunele sunt doar moi si nu prezinta alte alterari gen miros foarte urat sau acru, culoare verde, mult mucus...atunci nu are rost sa te ingrijorezi, continua cu biotics 14 zile cum a fost recomandat.Iin orice caz, eu pentru rebacterizare cred mai mult in Ecoflorina (14 zile), care ne-a scos dintr-o mare problema digestiva creata de vaccinul de la 4 luni, tot la bb alaptat exclusiv.
Poti incerca sa ii dai cate un varf de lingurita de carbonat de calciu, de asemenea l-am folosit in aceeasi problema si perioada (il gasesti la farmaciile care au laborator).
Nu intrerupe alaptatul in niciun caz, e absolut inutil si periculos pentru alaptare pe viitor cat si pentru imunitate bebelusului.
Se va rebacteriza corect cam in doua saptamani.
Daca simptomele se inrautatesc, atunci e bine sa il vada un doctor in care ai incredere, inca o data. Eventual cere si o a doua parere.
Sanatate!
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
sirimie spune:
Mergi la doctor. Orice diaree la bebelusii mici de tot prezinta riscul deshidratarii bebelusului
De ce s-a imbolnavit?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog