Retete pentru bebelusi si copii

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cricori spune:

Buna,
fetita mea e cam "scarnava" la mancare, nu stiu ce sa mai fac.
deschid usa frigiderului si nu stiu cu ce sa incep si ce sa prepar.
vreau sa cred ca am gasit solutia: am citit pe prokid.ro ca se lanseaza o carte numita "Bucataria vesela" care ne ajuta cu retete acceptate de copii, niste retete caraghioase care ii incanta si le trezeste curiozitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

Pui marinat la tava sau tigaie – 2 portii adulti

- 2 buc piept de pui fara os
- 1 lg ulei

Pentru marinata
- 1 lg zeama lamaie
- 1 lg sos soia
- 1 lg miere
- 1 catel de usturoi mic feliat
- rozmarin proaspat

Se taie putin pe deasupra pieptul de pui ca sa se coaca mai bine. Se asezoneaza.
Se amesteca ingredientele pentru marinata si s epune puiul pt cel putin 2 ore.
Se incalzeste tava se unge cu ulei si se pune pieptul si se coace 4-5 min. pe fiecare parte.
Se taie fasii si se serveste cu legume colorate(morcov, broccoli, mazare, cartofi prajiti sau piure).


Pui cu rosii – 8 portii adulti

- 1 pui taiat in 10 bucati, fara piele
- Faina asezonata
- Ulei
- 2 cepe tocate
- 6 lg piure de rosii
- 2 lg pudra curry
- 900 ml supa de pui
- 1 mar mare feliat fin
- 1 morcov mic feliat fin
- 2 felii lamaie
- 75 gr stafide
- 1 foaie dafin
- 1 lgt pentru desert cu zahar brun
- Sare si piper

Se dau bucatile de pui prin faina si se prajesc pana se fac aurii. Se scurg pe prosopele de hartie si se pun intr-o tava pentru friptura.
Se prajeste ceapa si se toarna piureul de rosii. Se presara curry si se amesteca la foc mic cateva minute. Se adauga 2 lg faina si apoi 300 ml supa amestecand bine.
Se adauga marul, morcovul, lamaia, stafidele, dafinul si restul de supa. Se asezoneaza cu zahar, sare si piper. Se toarna peste pui in tava. Se da la cuptor pentru aprox. 1 ora.
Se scot feliile de lamaie si dafinul si se ia carnea de pe oase. Se taie bucatele.


Nuggets de pui cu susan si sos chinezesc – 12 nuggets

- 2 bucati piept de pui fara os si piele
- 1 ou
- 1 lg lapte
- Faina asezonata
- 100 gr susan
- 2 lg ulei

Pt sos :
- 250 ml supa de pui nesarata
- 2 lgt sos soia
- 1 lgt ulei susan
- 1 lg zahar
- 1 lgt otet de mere
- 1 lg malai
- 1 ceapa verde feliata fin

Se taie fiecare pipet de pui in 6 bucati. Se bate oul cu lapte. Se dau bucatile de pui prin faina, apoi ou si susan. Se prajesc in ulei fierbinte cam 5 min. intorcand de mai multe ori, pana se prajesc bine.
Se amesteca ingredientele pentru sos in afara de ceapa. Se fierbe sosul de 2-3 ori sau pana e ingrosat putin. Se adauga ceapa si se toarna peste pui.


dieta rina
I. 11.02.2010-76.7 kg 12.05.2010-65.7 kg
II. 25.05.2010-67.8 kg 07.06.2010-66 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

RETETE CU CARNE ROSIE ( peste un an)

Burger de vita – 8 burgeri

- ½ ardei rosu tocat
- 1 ceapa tocata fin
- 1 lg ulei
- 450 gr carne de vita tocata
- 1 lg patrunjel verde tocat
- 1 cub supa de pui zdrobit
- 1 mar ras
- 1 ou batut
- 25 gr pesmet
- 1 lgt sos Worcestershire
- Sare si piper
- Faina
- Ulei pt prajit

Se prajeste ardeiul si jumatate din ceapa in ulei cam 5 min.
Intr-un bol se amesteca ceapa si ardeiul, ceapa neprajita si celelalte ingrediente in afara de faina si ulei pt prajit.
Cu mainile facute cu faina se fac 8 burgeri.
Se incalzeste gratarul si se coc burgerii 5 min. pe fiecare parte sau pana sunt facuti bine.
Se pot si praji in ulei.
Se servesc ca atare sau cu paine, salata si ketchup.

Chiftele cu sos de rosii – 6 portii

Pt sos:
- 1 ½ lg ulei masline
- 1 ceapa medie tocata
- 1 catel usturoi zdrobit
- 250 gr rosii cooapte bine tocate
- 400 gr rosii la conserva tocate
- 1 lgt otet balsamic
- 1 lgt zahar
- Sare si piper
- 1 lg busuioc rupt

Chiftele :
- 350 gr carne de vita tocata
- 1 ceapa medie tocata fin
- 1 mar ras
- 50 gr pesmet
- 1 lg patrunjel proaspat
- 1 cub supa de pui dizolvat in 2 lg apa fierbinte
- Sare si piper
- Faina
- Ulei pt prajit

Pentru sos se prajeste ceapa si usturoiul in ulei. Se adauga rosiile proaspete si se fierb 1 min. se adauga rosiile la conserva, otetul, zaharul si condimente si se fierb 20 min. la foc mic. Se adauga busuiocul si se pune la blender cateva secunde pentru a face un sos fin.
Intre timp se amesteca ingredientele pentru chiftele. Cu mainile facute cu faina se formeaza 24 chiftele. Se prajesc in ulei pana se fac aurii apoi se da focul mic si se mai lasa 5 min. Se toarna sosul si se fierb 10-15 min.

Mini fripturi – 2 portii adulti sau 4 portii copii

- 2 lg ulei
- 1 ceapa feliata fin
- 1 lgt zahar
- 1 lg apa
- 200 ml supa de vita
- 1 lgt malai amestecata cu 1 lg apa
- cateva picaturi de sos Worcestershire
- 1 lgt piure de rosii
- sare si piper
- 350 gr cartofi
- 25 gr unt
- 4x60 gr carne pt friptura

Se prajeste ceapa in 1 lg ulei. Se adauga zahar si apa si se fierbe 1 min. Se toarna supa de vita si malaiul, sosul Worcestershire si piureul de rosii. Se asezoneaza si se fierbe 2-3 min.
Se taie cartofii bucati mari si se fierb. Se scurg si se taie felii de 1 cm. Se topeste untul si se soteaza cartofii 5-6 min. intorcand cateodata.
Se prajeste carnea. Se serveste cu sos si cartofi.



dieta rina
I. 11.02.2010-76.7 kg 12.05.2010-65.7 kg
II. 25.05.2010-67.8 kg 07.06.2010-66 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_1983 spune:

Multumesc frumosc pentru retete!
Puiul meu e in toane cu mancarica, probabil de la caldura, sau poate s-a cam plictisit. Noi am inceput diversificarea la 4 luni (acum avem 8, suntem baieti mari :p). Abia astept sa incep sa ii prepar din retete, sper sa fie receptiv si sa ii revina latura papacioasa!
Pentru hidratarea puiutilor vostri aveti ponturi? Noi bem suc de mar cu morcov, apa dar mai putin ca nu ne place, si ceai dar doar pana ne dam seama ca nu ne laptic :D. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

Carne de vita cu broccoli – 4 portii adulti

- 175 gr orez
- 1 lg ulei susan
- ½ lg ulei floarea soarelui
- 1 ceapa tocata
- 1 catel usturoi zdrobit
- 1 morcov mediu taiat fasii
- 100 gr buchetele de broccoli
- 250 gr file de vita taiat fasii subtiri
- 1 lg malai
- 150 ml supa de vita
- 2 lg zahar brun
- 1 ½ lg sos de soia
- 1 lg susan prajit

Se fierbe orezul.
Se prajeste ceapa si usturoiul in ulei de susan si floarea soarelui. Se adauga morcovul si broccoli si se prajesc 2 min. se pune carnea si se prajeste 4-5 min.
Se amesteca malaiul cu 1 lg apa rece si se toarna in supa de vita. Se toarna peste carne impreuna cu zahar, sos de soia si susan. Se fierbe 2 min.
Se serveste cu orez.

RETETE CU PASTE ( peste un an)

Spaghete cu sos de rosii – 4 portii

- 3 lg ulei masline
- 1 ceapa tocata
- 1 catel usturoi zdrobit
- 4 rosii coapte,fara piele si seminte, tocate
- 400 gr rosii la conserva tocate
- putin zahar
- 1 foaie dafin
- 2 lg busuioc verde tocat
- sare si piper
- 250 gr spaghete

Se soteaza ceapa si usturoiul in ulei. Se adauga rosiile proaspete si cele la conserva, zaharul, dafinul si busuiocul, apoi se asezoneaza. Se fierbe 20 min.
Intre timp se fierb spaghetele. Se scurg si se amesteca cu sos.

Paste cu gruyere si rosii cherry– 4 portii

- 175 gr paste fundite
- 1 lg otet de vin alb
- 3 lg ulei masline
- ½ lgt mustar dijon (optional)
- Putin zahar
- Sare si piper
- 1 lg chives rupte bucatele
- 100 gr rosii cherry jumatati sau sferturi
- 50 gr branza gruyere rasa

Se fierb pastele.
Se amesteca bine otetul, uleiul, mustarul, zaharul, sare si piper, apoi se adauga chives.
Se amesteca pastele cu rosii si branza apoi cu sosul.

Sos de 3 branzeturi – 4 portii

- 30 gr unt
- 30 gr faina
- 300 ml lapte
- 50 gr gruyere rasa
- 40 gr parmezan ras
- 150 gr mascarpone

Se topeste untul, se presara faina si se prajeste 1 min.Se adauga putin cate putin laptele si se amesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga gruyere si parmezan; se amesteca pana se topesc apoi se adauga mascarpone.

Spaghete Primavera – 4 portii

- 150 gr spaghete
- 1 lg ulei masline
- 1 ceapa tocata
- 1 catel usturoi zdrobit
- 75 gr morcov fasii
- 75 gr dovlecel fasii
- 125 gr conopida
- 150 gr smantana slaba
- 150 ml supa legume
- 50 gr mazare congelata
- 50 gr parmezan ras

Se fierb spaghetele.
Intre timp se soteaza in ulei ceapa si usturoiul 1 min. Se adauga morcovul si dovlecelul si se soteaza 2-3 min.
Conopida se fierbe 5 min. sau se coace la abur.
Peste morcov si dovlecel se toarna smantana, supa si mazarea. Se fierb 2-3 min. apoi se presara parmezan.
Spaghetele se servesc cu sos.



dieta rina
I. 11.02.2010-76.7 kg 12.05.2010-65.7 kg
II. 25.05.2010-67.8 kg 07.06.2010-66 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

Simona sper sa ii placa puiului tau macar cateva din aceste retete. Alexandra mananca cu placere. i-am facut deja multe din ele. fac pentru ea si mancam si noi sunt tare bune
Cu hidratarea sincera sa fiu si la noi e greu. alexandra nici nu vrea sa auda de apa o mai pacalesc putin cand iesim afara si e cald, dar numai 3-4 guri. in rest suc de fructe. ceai nu prea ca trebuie zahar si inca nu ii dau. Poate vin celelalte mamici cu idei

dieta rina
I. 11.02.2010-76.7 kg 12.05.2010-65.7 kg
II. 25.05.2010-67.8 kg 07.06.2010-66 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

RETETE CU FRUCTE ( peste un an)

Prajituri cu mere si afine – 6 portii

- 40 gr unt
- 750 gr mere tocate
- 2 ½ lg zahar brun
- 350 gr afine
- 2 lg migdale macinate (daca se foloseste o singura forma mare)

Pentru aluat faramitat:
- 150 gr faina
- Sare
- 100 gr unt rece taiat cubulete
- 85 gr zahara demerara (zahar brun cu granule mari)
- 25 gr fulgi de ovaz

Se topeste untul si se soteaza merele cu zahar cam 3-4 min. Se adauga la final afinele.
O tava de sticla pentru cuptor cu diam. de 20 cm. se pudreaza cu migdalele. Se pun fructele deasupra.
Pentru aluatul faramitat se pun la robot faina, sarea, untul si zaharul, apoi fulgii de ovaz. Alternativ se pot amesteca cu mana pana se face un aluat faramitat, apoi se adauga fulgii.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se presara aluatul peste fructe si se da la cuptor pentru 35 min.

Mini-prajiturele cu branza – 6 bucati

- 6 biscuiti digestivi
- 50 gr unt
- 250 gr mascarpone
- 6 lg peltea de lamai (lemon curd)
- 1 lg suc lamaie
- 120 ml smantana grasa
- 3 lgt peltea de lamai (optional)


Forme de briose se tapeteaza cu hartie. Se pun biscuitii intr-o punga si se zdrobesc cu ajutorul unui sucitor. Se topeste untul si se pun biscuitii. Se imparte in cele 6 forme si se preseaza bine. Se pun la frigider pana s eface umplutura.
Se bate mascarpone cu peltea si suc de lamaie. Se bate smantana pana isi mentine forma. Se pune smantana in crema de lamaie.
Se ia din crema si se pune in formele de briose. Se poate orna cu peltea de lamaie si coaja de lamaie.


Budinca de paine si unt – 4 portii adulti

- 30 gr unt la temperatura camerei si in plus pentru tava
- 4 felii de paine alba fara coaja
- 2 lg gem d emere
- 50 gr stafide
- 250 gr smantana grasa
- 250 ml lapte
- 1 lgt extract de vanilie
- 2 oua mari + 1 galbenus
- 50 gr zahar

Se incalzeste cuptorul la 160 grade.
Se ung feliile de paine cu unt apoi cu gem. Se taie in triunghiuri. O tava de copt (21x16x6 cm) se unge putin cu unt.
Se aranjeaza feliile de paine si se presara stafidele.
Se amesteca smantana, laptele, vanilia, ouale si zaharul si se toarna peste paine.
Se pune in alta tava cu apa fierbinte pana la jumatate si se coace 40-45 min.

Budinca bunicii – 4 portii adulti

- 225 gr taitei subtiri (vermicelli)
- 1 ou mare batut
- 25 gr unt topit
- 250 ml lapte
- 1 lg zahar vanilat sau normal
- ½ lgt condimente
- 75 gr stafide
- Cateva migdale (optional)

Se fierb taiteii 5 min. se scurg si se amesteca cu celelate ingrediente. Se pune in tava si se coace la 180 grade cam 30 min.


dieta rina
I. 11.02.2010-76.7 kg 12.05.2010-65.7 kg
II. 25.05.2010-67.8 kg 07.06.2010-66 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

INGHETATA

Inghetata de capsuni – 4 buc

- 30 gr zahar
- 40 ml apa
- 250 gr capsuni taiati jumatati
- 40 ml suc de portocala

Zaharul si apa se fierb 3 min. se racoreste
Se fac piure capsunii si se amesteca cu siroul rece si cu sucul de portocala.
Se toarna in forme de inghetata pe bat. Se congeleaza.

Inghetata de piersici si maracuja – 6 buc

- sucul de la 2 portocale
- sucul de la 3 maracuja (fructul pasiunii)
- 2 piersici coapte, fara pielita si sambure, tocate
- Zahar dupa gust

Se pun ingredientele in blender si se fac pasta. Se toarna in forme si se congeleaza.

Inghetata de capsuni si iaurt – 6 portii adulti

- 100 gr zahar
- 300 ml apa
- 350 gr capsuni
- 300 ml iaurt cu capsuni
- 150 ml smantana grasa batuta
- 1 albus batut

Se fierbe zaharul cu apa 5 min. Se lasa la o parte.
Se fac piure capsunii si se dau prin sita. Se amesteca cu sirop, smantana si iaurt. Se pune 10 min. la o masina de inghetata, apoi se pune si albusul. Se mai lasa la masina cam 10 min. sau pana e ferma.

Se poate face si fara masina de inghetata insa ia mai mult timp.
Se toarna intr-o forma pentru congelator. Cand e semi-inghetata se scoate si se bate cu un tel. Se pune iar la comgelator. Se mai bate dupa o ora si se pune albusul. Se da iar la congelator. Se mai bate de doua ori in timpul congelarii.


dieta rina
I. 11.02.2010-76.7 kg 12.05.2010-65.7 kg
II. 25.05.2010-67.8 kg 07.06.2010-66 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

DULCIURI PENTRU COPILASI (PESTE UN AN)

Flori de mar – 6 tarte

- 300 gr aluat frantuzesc
- 40 gr unt
- 40 gr zahar
- 1 ou
- cateva picaturi esenta migdale
- 50 gr migdale macinate
- 25 gr unt topit
- 3 mere mici
- zahar pentru presarat
- 2 lg gem de caise dat prin sita
- 1 lg zeama lamaie
- 6 cirese glasate

Se incalzeste cuptorul la 200 grade.
Se taie din aluat 6 cercuri cu diametrul de 10 cm.
Se bate untul cu zahar pana e spumos apoi se adauga oul, esenta de migdale si migdalele macinate.
Se inteapa aluatul cu furculita de cateva ori apoi se unge cu unt topit. Se pune crema de migdale pe fiecare cerc de aluat.
Merele se taie felii fine care se pun in cerc peste crema de migdale. Se ung cu putin unt topit, se presara zahar si se dau la cuptor 20 min. Sau pana aluatul e crocant si fructele coapte. Se lasa deoparte pe un gratar sa se raceasca.
Se incalzesc gemul si sucul de lamaie. Se glazureaza tartele.
Fiecare se decoreaza in centru cu cireasa glasata.


Briose cu ananas si morcovi – 13 briose

- 100 gr faina alba
- 100 gr faina integrala
- 1 lgt praf de copt
- Ύ lgt bicarbonat de sodiu
- 1 lgt pudra de scortisoara
- 1 lgt pudra de ghimbir
- ½ lgt sare
- 175 ml ulei
- 75 gr zahar
- 2 oua
- 125 gr morcov ras
- 225 gr ananas la conserva zdrobit, scurs de sirop
- 100 gr stafide

Se incalzeste cuptorul la 180 grade.
Se amesteca bine fainile, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, ghimbirul si sarea.
Se bate bine uleiul cu zahar si ou. Se adauga morcovul, ananasul si stafidele. Incet se adauga si amestecul de faina. Se bate atat cat sa se combine ingredientele.
Se toarna in forme de briose tapetate cu hartie. Se coc 25 min. Sau pana se fac aurii. Se racoresc pe un gratar.



dieta rina
I. 11.02.2010-76.7 kg 12.05.2010-65.7 kg
II. 25.05.2010-67.8 kg 07.06.2010-66 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

Prajituri « animale » - 10 prajituri

- 140 gr unt moale sau margarina
- 140 gr zahar
- 3 oua
- 1 lgt extract de vanilie
- 125 gr faina cu agent de crestere

Glazura de zahar pudra :
- 225 gr zahar pudra dat prin sita
- 2 ½ lg apa calda
- cateva picaturi de coloranti alimentari

Glazura de ciocolata :
- 60 gr ciocolata cu lapte
- 60 gr unt moale
- 85 gr zahar pudra dat prin sita

Decoratiuni : jeleuri, bombonele, M&M,bezele(pentru oite)

Se incalzeste cuptorul la 190 grade.
Se pun ingredientele pentru aluat intr-un bol si se bat bine. Se imparte aluatul in 10 forme de hartie atat cat sa se umple 2 treimi din ele. Se coc 18-20 min. sau pana sunt aurii.
Pentru glazura de zahar se amesteca zaharul cu apa. Se imparte in 3 si se amesteca cu colorant (de ex. verde si roz, a treia ramane alba) Se ung prajiturile cu glazura, se decoreaza cu bombonele dupa inspiratie (in forma de animalute – catei, broscute, pisici, purcelusi, oite etc.)
Pentru glazura de ciocolata se rupe ciocolata si se pune la microunde 1-2 min. pana se inmoaie sau se inmoaie la aburi. Se amesteca bine untul cu zahar si apoi se adauga ciocolata. Se decoreaza prajiturile ( nas,gura, mustati, urechi)


Prajiturele cu ciocolata alba – 20 prajiturele

- 100 gr unt nesarat la temp. camerei
- 100 gr zahar
- 100 gr zahar brun
- 1 ou
- 1 lgt esenta vanilie
- 175 gr faina alba
- ½ lgt praf de copt
- Ό lgt sare
- 175 gr ciocolata alba in forma de nasturei (chocolate button)
- 75 gr nuci tocate (nu macinate)

Se bate untul cu zahar. Se bate oul cu vanilie si se toarna peste unt. Se amesteca bine.
Se amesteca intr-un bol faina, praful de copt si sarea. Se pune in amestecul de unt si se bate bine.
Se rup nastureii de ciocolata in bucati mai mici cu ajutorul unui sucitor si se pun impreuna cu nucile la amestecul de mai sus.
Se rupe aluatul in 20 de bucati, se fac bilute cu ajutorul mainilor si se pun in tava acoperita cu hartie de copt. Se pun la distanta unele de altele pentru ca la copt se intind. Se coc 12 min. Se iau de pe hartie si se lasa sa se raceasca.



dieta rina
I. 11.02.2010-76.7 kg 12.05.2010-65.7 kg
II. 25.05.2010-67.8 kg 07.06.2010-66 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.

Mergi la inceput