o reteta buna ,buna de tort

o reteta buna ,buna de tort | Autor: RosuAlina

Link direct la acest mesaj

Buna, poate ma ajuta cineva cu o reteta buna de tort , saptamana viitoare fetita mea face 1 anisor si as vrea sa fac un tort bun pt musafiri . Pentu copilasi fac un tort simplu cu fructe dar pt restu am vrut ceva cu mai multe calori

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

O reteta buuuuna de tort aici www.supereva.ro/info.asp?id=2089" target="_blank">Tort impresionant de ciocolata sau de ce nu www.supereva.ro/info.asp?id=2057" target="_blank">New York cheesecake

A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

ce zici de tort cu crema de limette si afine sau unul cu crema de iaurt si mandarine

mamica fluturasului Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

blat: 10 oua, 10 lg. zahar, 10 lg. nuca macinata, 1 praf de copt, coaja de lamaie, 2 lg. ulei, 6 lg. cu varf de faina.

se face in mod obisnuit albusul batut cu zaharul, galbenusul frecat cu ulei si coaja de lamaie, se unesc amandoua, se adauga, faina, nuca, prafu de copt, amestecandu-se usor. se coace la foc domol 1 ora si ceva. se incearca cu scobitoarea . ( vasul tapetat cu unt si faina )
blatul racit se taie in 3.

crema: 5 oua, 15 lg. zahar, 1 ceasca lapte, 3 plicuri vanilie, 1 lg. faina, 3- 4 lg. cacao, 1 pachet de unt.

ouale intregi se freaca bine cu zaharul, faina, se adauga laptele si se fierbe in bain marie pana se lipeste de lingura.
se lasa la racit in timp ce se freaca untul bine cu cacao. se unesc.

blaturile se insiropeaza cu sirop facut dintr-o cana de zahar si apa cat sa acopere, fiert pana se ingroasa. se adauga esenta de rom.

se umplu blaturile cu crema, pastrand si pentru a imbraca tortul. se presara nuca tocata sau se pune frisca, dupa imaginatia fiecaruia.

asta e tortul meu preferat, reteta e de la prietena mea, si de aceea acest tort se numeste tort OANA .

sper sa va placa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RosuAlina spune:

Multumesc ,mult pt sfaturi acum ca m-ati ajutata ramane sa ma hotarasc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RosuAlina spune:

Cine poate sa imi spuna care sunt biscuiti digestivi ,multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Citat:
RosuAlina Publicat la - 02/05/2010 : 11:31:48
Cine poate sa imi spuna care sunt biscuiti digestivi ,multumesc

biscuitii digestivi pot fi gasiti la orice supermarket (pot fi inlocuiti si cu cei din faina integrala)

A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Eu zic sa te duci la tortul de portocale al lui foxxy de pe artaculinara.com sau de pe culinar;
E rapid gustos ffffoarte aratos si l faci cu piscoturi
eu tocmai l am preparat MINUNAT!!!

Mergi la inceput