Adoptia unui copil bolnav
Raspunsuri - Pagina 7
chris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna1 Panteruta pai exact asta spun si eu, ajutor specializat, chiar daca inseamna internarea intr-un sanatoriu de profil, cu riscul mutarii in alta tara. Dar in cazul de fata se doreste abandonul, mai exact returnarea "produsului" catre stat (aka magazin de produse defecte in cazul acesta). Chris ti s-a raspuns si ti s-au dat f multe solutii ce ar face mamele adevarate in cazul acesta. Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007) |
si daca nu iti permiti sa te muti in alta tara?
Luna1 spune:
Daca citeai raspunsurile din urma vedeai ca nu numai asta e solutia data de mine. INTELEGE te rog ca abandonul nu este o solutie la care o mama adevarata s-ar gandi.
Nu-ti permiti sa te muti? Cand e vorba de copilul meu bolnav las in urma tot, imi iau o pereche de chiloti de schimb si plec unde ii e lui bine.
Dar cum ziceam exista di donatii, caritati, ce sa zic, vrei sa auzi ca ii va fi mai bine intr-o institutie de stat a nimanui? Asta n-ai sa auzi de la mine.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
BalMascat spune:
Eu cred ca mamica in cauza trebuia informata de faptul ca acest copil lua medicamente si de starea sanatatii lui. Si apoi se decidea in cunostinta de cauza daca o va adopta sau nu.
Exista doua categorii de femei insarcinate, care fac triplu test sau amniocenteza. Unele decid sa faca avort in caz de probleme, altele decid ca e copilul lor cu tot ce implica asta in caz ca e vreun defect genetic.
Dar amandoua categoriile iau decizii dupa ce au stiut ce le asteapa si in baza la ce considera ca pot duce in viata. Si nu e nimeni de condamnat.
In cazul acestei mame, i s-a ascuns adevarul. Era dreptul ei sa-l cunoasca. Si sa decida ce va face avand toate datele.
Se stie ce inseamna un copil cu handicap in Romania, ce lupta cu morile de vant si cu un sistem sanitar la pamant.
chris spune:
citat din mesajul lui Luna1 Panteruta pai exact asta spun si eu, ajutor specializat, chiar daca inseamna internarea intr-un sanatoriu de profil, cu riscul mutarii in alta tara. Dar in cazul de fata se doreste abandonul, mai exact returnarea "produsului" catre stat (aka magazin de produse defecte in cazul acesta). Chris ti s-a raspuns si ti s-au dat f multe solutii ce ar face mamele adevarate in cazul acesta. Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007) |
care sunt acele foarte multe solutii? sa caute ajutor de la stat, sa o trateze, sa o duca la doctori? pai tocmai asta a facut pana acum...
altceva?
sunnyday07 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui chris
eu nu neaparat astept aprobare la solutia gasita de ea, cum am spus, eu nu stiu daca as proceda asa, sincer,nu stiu ce as face, eu am incercat sa caut si sa gasesc persoane in aceeasi situatie cu ea, care poate au gasit sau au in minte alte solutii pe care ea nu le-a gasit pana acuma. si, da, asta este ceea ce ea s-a gandit ca poate sa faca... pana acum... |
Chris, fara suparare, ai numit subiectul asta "adoptia - un cosmar?" si eu vreau sa-ti raspund: NU, adoptia este un lucru minunat.
Blackpantero, tu ai dreptate in ceea ce spui, doar ca indignarea autoarei provine din faptul ca acest copil nu poate fi "inapoiat" statului pentru ca l-a livrat defect.
Cred ca toata lumea a fost de acord ca daca acest copil este un pericol pentru el insusi si pentru familie ar trebui sa stea intr-o institutie specializata.
Oricum, Chris sa stii ca poti "da inapoi" copilul in 3 luni de cand l-ai luat acasa. Dar daca acum pe certificatul de nastere sunt datele tale are (sau ar trebui sa aibe) aceleasi drepturi cu un copil nascut.
Oricum, degeaba ne zbatem noi aici, daca mama vrea sa-l dea statului in grija o sa gaseasca o solutie sa o faca.
chris spune:
citat din mesajul lui Luna1 Daca citeai raspunsurile din urma vedeai ca nu numai asta e solutia data de mine. INTELEGE te rog ca abandonul nu este o solutie la care o mama adevarata s-ar gandi. Nu-ti permiti sa te muti? Cand e vorba de copilul meu bolnav las in urma tot, imi iau o pereche de chiloti de schimb si plec unde ii e lui bine. Dar cum ziceam exista di donatii, caritati, ce sa zic, vrei sa auzi ca ii va fi mai bine intr-o institutie de stat a nimanui? Asta n-ai sa auzi de la mine. Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007) |
ea s-a gandit in primul rand la abandon pentru ca astfel va primi ajutor specializat, obligat, de la stat, altfel nu o ajuta, a incercat, abia a reusit sa o interneze intr-un centru... unde nu se stie cat va sta...
repet, eu nu sustin abandonul, am si eu 2 copii, nu i-as abandona, dar daca unul ar face rau celuilalt, as lua masuri, as face ceva, nu stiu ce, nici nu pot gandi...
acum incerc sa o sustin pe ea, si daca ea a gasit asta ca ultima solutie... ce sa zic...
poate sunt subiectiva, ca mi-e prietena, dar un lucru e clar, cei care i-au dat copilul i l-au dat asa cu buna stiinta, urmariti interviul de pe realitatea, doamna de la Directia copilului nu raspunde decat cu "nu pot sa comentez, nu pot sa raspund"
cand reporterul o intreaba daca se stia sau nu despre problemele copilului...
din pacate nu am gasit, vad, ca pe nimeni care sa fie intr-o situatie de genul asta, si care sa vb in cunostinta de cauza...
edit: si nu as stii sa spun unde i-ar fi mai bine copilului, se pare ca de mult timp, nici cei de la tribunal nu stiu...
kariguld spune:
citat Si in Romania acorda statul ajutoare pt parintii de copii cu probleme psihice. |
in care Romania? fara nici o ironie. amarata aia de pensie se numeste ajutor? faptul ca esti refuzat oriude si peste tot ti se spune , "handicapatul tau/ala" (scuzati-m expresia)
stiti voi ce inseamna sa cresti in RO un copil cu handicap? si mai ales unul cu retard psihic?? romanii nu au inca educatia sa stie cum sa se poarte cu astfel de persoane, inclusiv cei direct responsabili de acei copii, la autoritati ma refer. copii cu retard psihic sunt impinsi la margine de societate, sunt tot timpul blamati.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
chris spune:
citat din mesajul lui kariguld
in care Romania? fara nici o ironie. amarata aia de pensie se numeste ajutor? faptul ca esti refuzat oriude si peste tot ti se spune , "handicapatul tau/ala" (scuzati-m expresia) stiti voi ce inseamna sa cresti in RO un copil cu handicap? si mai ales unul cu retard psihic?? romanii nu au inca educatia sa stie cum sa se poarte cu astfel de persoane, inclusiv cei direct responsabili de acei copii, la autoritati ma refer. copii cu retard psihic sunt impinsi la margine de societate, sunt tot timpul blamati. Bazar general pe DC ********************* VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA M-am nascut pentru succes! |
si totusi exista cineva... imi pare rau de Mihaita... iti doresc sa ai putere sa il cresti si sa te bucuri de el asa cum se poate...
sunnyday07 spune:
citat din mesajul lui kariguld
in care Romania? fara nici o ironie. amarata aia de pensie se numeste ajutor? faptul ca esti refuzat oriude si peste tot ti se spune , "handicapatul tau/ala" (scuzati-m expresia) stiti voi ce inseamna sa cresti in RO un copil cu handicap? si mai ales unul cu retard psihic?? romanii nu au inca educatia sa stie cum sa se poarte cu astfel de persoane, inclusiv cei direct responsabili de acei copii, la autoritati ma refer. copii cu retard psihic sunt impinsi la margine de societate, sunt tot timpul blamati. Bazar general pe DC ********************* VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA M-am nascut pentru succes! |
Eu, nu stiu. Imi pot inchipui ca este foarte, foarte dificil, ca statul te ajuta foarte putin pe de o parte si pe de alta iti pune multe piedici.
Tocmai de aceea, daca societatea ii impinge catre marginea ai ar trebui sa aibe macar familia aproape. Macar din cand in cand fizic si mereu cu sufletul daca altfel nu este posibil.
Luna1 spune:
Chris inseamna ca M. traieste intr-o realitate total diferita de realitatea noastra daca ea crede ca prin abandon copilul ala va primi ajutor specializat.
Sa iti desenez eu o mica imagine despre viitorul fetei aceleia dupa ce va fi restituita statului? Va fi batuta, drogata (tinuta sub sedative), violata, imbracata neadecvat anotimpului, nimeni nu ii va declara iubire nicicand, va fi prost alimentata, si descrierea poate continua.
Cele care credeti ca "mama" ii doreste binele urmand sa o viziteze dupa abandon, o va vizita in calitate de ce? De fosta mama? Va avea ea vreodata dreptul sa intervina daca o va gasi in propriile fecale, legata de pat si batuta? In calitate de ce va avea dreptul sa intervina?
Haideti va rog frumos, sa le plangem de mila mamelor care intradevar cunosc cum e sa ti se sfasie sufletul de durere pentru puiul tau, nu pentru propria persoana. Cand ai un copil cu orice fel de probleme, oricat de greu ti-ar fi te gandesti intai la puiul tau, mai apoi la tine.
Si da, Chris, esti subiectiva. Iti aperi puiul tau binenteles, insa nu in detrimentul primului pui. Sincer hai sa iti zic ceva: matusa mea are un copil cu mari probleme (varul meu), l-a nastere i s-au dat doar 6 zile de viata el avand acum 20 ani. Matusa mea s-a lutat cu tot sistemul, a mers de la preoti la cei mai mari doctori din Romania pana s-a asigurat ca ii poate oferi o oarecare independenta copilului ei. In tot acest timp am auzit-o de nenumarate ori cum zicea ca si-ar mai fi dorit un copil, o fetita, insa a ales sa nu faca alt copil de teama ca pe primul il va neglija datorita celui sanatos. Matusa mea n-are bani sa-i intoarca cu lopata insa rezultatele se vad, iubirea si dedicatia ei razbat prin fiecare por al varului meu.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)