branza din lapte de vaci facuta in casa

branza din lapte de vaci facuta in casa | Autor: mihaela_s

Link direct la acest mesaj

Stie cineva cum se face la tara branza de vaci, din lapte de casa? Am cumparat doi litri de lapte de vaca integral si l-am pus la plrins. Apoi se da doar in clocot sau e nevoie de ceva cheag?
Cum fac bunicile voastre la tara branza de vaci?

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns philip spune:

eu am mai facut acasa pt bebe. pun laptele la fiert si inainte sa fiarba, cand se "umfla" storc zeama de lamaie si amestec. incepe sa se branzeasca si il pun la scurs. nu stiu cum fac bunicile noastre, sorry :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Nu il lasi deloc la prins? Folosesti lapte integral sau alt fel?

Mersi de pont, am sa vad daca nu stie nimeni am sa fac si eu asa....

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Mama mea facea cum face phillip.. La prins punea laptele cand facea lape batut (sau cum s-o numi)

Incearca si aici. Poate te ajuta. E un subiect tot despre a face branza de vaci in casa.




-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Multumesc louisea. La tara nu se facea(face) branza de vaci cu lamaie, ci se pune laptele la prins, se smantaneste(adica se ia smantana de pe el) si apoi se face branza.

Mersi de subiectul mai vechi, acolo am gasit si cum doresc eu.

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

mama o facea asa: punea laptele crud la prins, undeva unde sa fie cald, dar nu foarte cald ca sa nu se....zborseasca. cand se prindea, punea oala pe foc amestecand usor, pana se incalzea un pic, dar nu foarte mult......dupa care punea branza intr-un saculetz la scurs....

eu, pt cel mic o faceam asa: puneam laptele la fiert si cand dadea in clocot turnam o cana de lapte batut....amestecam usor pana se taia .....lasam pana se racea, dupa care puneam la scurs pe un tifon, sau intr=-o sita deasa



opriti planeta....vreau sa cobor!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

branza..branza...telemea sau cas se face asa: se pune in laptele crud, usor incalzit, cheag (soacra mea are vaci si zilnic fce branza, si eu vad ce si cum face,...cheagul il gaseste la pliculete, scrie in instructiunile de pe plic cum se pregateste si in ce cantitati se pune in lapte)...asa....se lasa cateva ore..a mea soacra il lasa vreo 3-4 ore. apoi, o sa vedeti ca s-a inchegat. il amestecati cu o lingura sa se parga masa care s-a format, il mai lasati 30 min sa se depuna zerul si apoi il scurgeti in tifon sau ceva f fin. se mai ridica de tifon sa se scurga tot zerul, si se lasa peste noapte asa...la scurs. apoi, il scoateti si obtineti casul...daca vreti sa il faceti telemea, il asezati intr-o forma (cutie, castronel de palstic sau ce vreti) in apa cu sare (saramura) cat sa il acopere. si se lasa nu la rece in frigider....mai degraba in camara undeva...3-4 zile. daca vreti sa se faca mai tare, il lasati mai multe zile.
spor la treaba.


anne-marry mamica lui teodor alexandru si evelina maria
burtica si alte pozici pozele mele

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

mychyduta, asta e reteta pe care o voiam! Mersi.

anne-mary multumesc si tie. Daca vreodata voi vrea sa fac cas sau telemea, am notat reteta ta. Gasesc si aici cheag la farmacie, asa ca no problem. Eu acum vreau sa vad cum iese branza.... Telemea gasesc(ceva asemanator) dar cas nu...

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Ah da...fac si eu branza de vaci(aici nu gasesc si m-am specializat sa o fac acasa) dupa o reteta a unei colege rusoaice...la 2 l de lapte pun un litru de kefir rusesc(din asta gasesc in magazin). Dar nu are gustul acela de branza de vaci de la tara din Ro. Eu fac des papanasi din branza si nu au gustul acela cu care eram obisnuiti.

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput