Taticii sunt interzisi in multe spitale pt. copii?
Raspunsuri - Pagina 9
T_A_T_A spune:
BEREN, multumesc pentru sugestie, dar nu cred ca este cazul. Cineva spunea ca mai bine de 90% din auditoriu este feminim si presupunea - fondat ori ba - ca demersul meu e sortit esecului. Mi-ar prinde bine insa ca fiecare sa-si prezinte propria experienta in domeniu. Departe de mine gandul de a condamna sistemul medical in corpore! E bine sa se stranga si bunele practici intalnite in multe spitale. La BUDIMEX (M.S.Curie) am stat fara probleme in spital, atunci cand a fost operata una dintre fiicele mele. Si nimeni nu se uita ciudat la mine! Nu am fost criticat de mamicile sau de cadrele medicale aflate acolo.
In prezent, in Romania, avem cel putin 35 000 de tatici in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani. Adica taticii cu pricina trebuie sa-si cheme sotiile de la serviciu, pentru ca lor li se interzice sa ramana in spital? ABERANT!
T.A.T.A.
beren spune:
Parte din ce am vrut sa spun este ca nu poti folosi forumul (privat) intr-o capacitate oficiala fara sa ai acordul Administratorilor.
DrgPlm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Draghici, hai sa-ti spun un secret. Abordarea ta si atitudinea razboinica nu te vor duce nicaieri in demersul tau. Cunosc povestea ta, cunosc dorintele tale pe care cu atata patos ni le-ai impartasit. Schimba-ti atitudinea si vei reusi sa darami multe prejudecati. Ceea ce faci tu intaraste si mai mult rezistenta. Eu inca ma mai gandesc daca sa fiu de acord cu tine au ba. Ma deranjeaza cum pui problema. Vii in intimpinare pe un forum pop-u-l-a-t in proportie de..90% de femei, si-n loc sa vii cu vorba buna vii cu sabia scoasa si scotand fum pe nari.Ghici ghicitoare ce raspunsuri vei primi? |
As incerca eu un raspuns : sa inteleg ca accepti o problema in functie de simpatia sau antipatia pe care o inspira cel care o enunta?
Eu credeam ca te gandesti daca E DREPT SAU NU. Tu spui e drept daca e simpatic cel care spune.
Poate nu am inteles eu cu ce te gandesti daca sa fii de acord sau ba.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui T_A_T_A BEREN, multumesc pentru sugestie, dar nu cred ca este cazul. Cineva spunea ca mai bine de 90% din auditoriu este feminim si presupunea - fondat ori ba - ca demersul meu e sortit esecului |
Orice demers de-al tau si de-al oricui altcuiva va fi sortit esecului si NU din caza de prezenta feminina cat din cauza de ATITUDINE.
Modul in care se pune o problema este pasul principal in obtinerea rezolvarii ei.Cand vei intelege asta te vei minuna de cata energie negativa te scutesti.
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui DrgPlm
As incerca eu un raspuns : sa inteleg ca accepti o problema in functie de simpatia sau antipatia pe care o inspira cel care o enunta? Eu credeam ca te gandesti daca E DREPT SAU NU. Tu spui e drept daca e simpatic cel care spune. Poate nu am inteles eu cu ce te gandesti daca sa fii de acord sau ba. |
Nu. N-ai inteles.
beren spune:
Sunt de acord cu ladyJ. Desigur ca dreptul e independent de simpatia pentru cel nedreptatit, dar atitudinea poate accelera sau ingreuna procesul social. La orice proces, in fata judecatorului si juratilor (impartiali), este presupusa o anumita atitudine si nu batutul cu pumnul in piept al celui convins ca are dreptate.
Llaura spune:
Dragutii, deci escrocii simpatici au dreptate si castiga intotdeauna? beren, nu erai tu prof sau ma insel :p
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Llaura Dragutii, deci escrocii simpatici au dreptate si castiga intotdeauna? beren, nu erai tu prof sau ma insel :p |
Statistic?
Escrocu simpatic castiga mai des decat ala nesimpatic. Dar de ce te gandesti automat la escroci?
beren spune:
Laura, tu mai si citesti? Vezi ca-ti dau homework pe saptamana viitoare.
LadyJ spune (si secondez): daca n-ai dreptate, nu castigi nimic. Dar daca ai dreptate, poti fie (1) sa iti expui cazul conform normelor (i.e. atitudine), fie (2) sa faci parada despre nedreptate, de ca si cum faptul ca esti nedreptatit (ceea ce este cazul aici) te scuteste de respectarea acelorasi norme si iti da o pozitie privilegiata. Nu merge asa.
Cand studentul vine sa-i fie recorectat examenul, Laura, asteapta linistit o noua decizie (corecta), nu face spume la gura si trepideaza pe scaun. Sa mai fac inca o comparatie sau am fost destul de emfatic?