Cum ne adresam copiilor?

Cum ne adresam copiilor? | Autor: bianca_maria

Link direct la acest mesaj

Citesc de mult timp acest forum dar abia acum mi-am facut curaj sa intru in vorba si eu...

Vroiam sa va "supun atentiei" subiectul dezbatut aici.

Si eu sunt proaspata mamica, si as vrea sa vad ce gandesc si alte mamici, tatici si viitori parinti despre asta.
De cand am citit acel blog, am constientizat ca fac foarte des acest lucru si ca mi-ar fi foarte greu sa nu mai fac asta.

Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

eu am o tanti la curatenie (unguroaica) care i-a spus la al meu cand era bebe ca-i frumos ca un "soare de iubit" - o stalceala de toata frumusetea care mie tare mi-a placut si ii spus si asa " da soare" hai la mine soare de iubit" ...ii spun pe nume, tot felul de animalute, etc

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

da, interesant articolul...niciodata nu mi-am pus problema interpretarii acestui cuvant, atunci cand este spus in asemenea mod.

lili@domnisorica daria

hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Aiurea !
Fi`mea stie clar cine e cine.
Eu folosesc o expresie cand vb in lb maghiara, in traducere "a lu`mama" si mi-e tare drag sa-i spun asa.
In rest o strig cu Giulia si o alint cu soare, lumina, steluta, iubire, melodia cea mai frumoasa etc etc etc ...

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Nu mi-am pus intrebarea de ce facem asta dar am facut-o de cateva ori si baietelul meu m-a corectat. Mi-a zis ca pe el il cheama Vladut si sa nu-i mai zic "mama" ca mama sunt eu. Cateodata il mai alint cu : scumpul meu, iepuras,.... la astea nu comenteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Pe mine nu m-a corectat niciodata puiul meu in aproape 9 ani de zile. Poate pentru ca ''mama'' o vede ca o prescurtare la ''vin la mama" sau ''dragul mamii'', ''puiul mamii''. Si stie foarte bine cine e mama si cine e puiul, fara dubii. Nici nu am vazut copii sa aiba dubii dupa o anumita varsta. Dar interesant punct de vedere.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput