Inca un caz

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Iulia , nu mi-ai raspuns la intrebarea cu cele 2 categorii de studenti.

La intrebarea ta am raspuns acum cateva agini: de greseala asistentei raspunde asistenta in cauza si supraveghetoarea ei , respectiv sefa asistentelor si inevitabil directorul care insa nu este direct vinovat de nimic sre deosebire de asistenta.
Te rog mai lasa-ma cu logica , ca pana acum am discutat 7 pagini pana sa-ti dai seama ca de fapt esti de acord cu mine (in problema cu medicii plecati dincolo)

Ba ti-am foarte raspuns si destul de clar in postul precedent. Ia mai citeste inca o data raspunsul meu de sub quote-ul intrebarii tale ("Incxa nu mi-ai rapuns la intrebarea cu studentii si cele 2 categorii. Dar astept , ca am rabdare").

Iar de raspuns la intrebarile puse de mine (si de altii), iarasi NU, nu ai raspuns.

Xio, eu NU sint de acord cu tine, asta e iarasi o concluzie gresita. Noi doua ne situam pe pozitii foarte diferite. Asta ca sa fie clar si sa nu imi mai distorsionezi postarile. Ale mele sau ale altor participanti la topic.

Dialogul cu tine decurge asemeni dialogului dintre un orb si un mut. Eu il inchei aici.

Saptamina buna la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

http://www.mejobs.ro/ro-testimoniale.html?testimonial_id=10

mai mult decat atat nu pot comenta. Sa fim sanatosi.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

O noua victorie a fratiei medicina - justitie
Cit de bun e ciomu stim ...ma intreb oare de ce nu emigreaza si el sa ne faca in ciuda.

http://www.cotidianul.ro/medicul_ciomu_poate_profesa_din_nou-113205.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

O noua victorie a fratiei medicina - justitie
Cit de bun e ciomu stim ...ma intreb oare de ce nu emigreaza si el sa ne faca in ciuda.

http://www.cotidianul.ro/medicul_ciomu_poate_profesa_din_nou-113205.html

pai poate opereaza transexuali

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Xio, efectiv ma intreb daca nu cumva ai alte probleme mult mai grave ce te fac sa nu cuplezi la nimic din explicatiile noastre .

Chiar nu vezi ca nici in Guatemala nu se intampla ce se intampla in Romania vorbind de dezordinea, nepotismul(da, mentin afirmatia) coruptia si incompetenta multora dintre angajatii ministerului sanatatii din Romania? Cate cazuri ca cel de fata trebuie sa mai existe pentru a se schimba ceva daca viitorii medici sunt cei care gandesc asa ca tine?
Se pare ca problema nu este ca pleaca multi ci ca nu pleaca cine trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Si pe mine ma dezgusta studentii slab pregatiti si cei care pozeaza in ceea ce nu sunt.

"Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble."

Oh , atat asteptam. Dupa 12 pagini in sf. ai avut si tu "curajul" sa-ti recunosti afirmatia.
Acum explica-mi si mie ce persoana logica esti tu cand sustii cele de mai sus?
Adica tu , Iulia din capatul celalalt al lumii stii ca eu , Xio sunt o studenta slab pregatita (!!!!!) si ca pozez in ceva ce nu sunt (???).Cum anume ai cuantificat pregatirea mea ca studenta?

Si ba da , esti de acord cu mine pt. ca ai recunoscut si tu intr-un sfarsit ca da , medicii romani pleaca in numar foarte mare dincolo , lucru de care m-ai contrazis chiar la inceputul discutiei dandu-mi exemplul cu USA-ul si cerandu-mi fara vreun sens linkuri peste linkuri pe care evident le puteai gasi si tu daca te interesa cu adevarat discutia .
Acum ma scuzi , io ca un student slab pregatit ce sunt merg in garda , probabil sa fac sex cu doctorii sau sa cer bani de la paciente , ca alt motiv n-as prea avea dupa logica ta de fier
Pana si inversunarea ta ca nu esti de acord cu mine(desi esti , da' ma rog) ma face sa inteleg ce-a fost cu interventia ta la acest subiect.

Apropo de Ciomu , s-a descoperit pana la urma cauza faptei lui? Ca la un moment dat se vehicula ideea ca a avut un accident ischemic tranzitoriu .

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_blue spune:

"Se pare ca problema nu este ca pleaca multi ci ca nu pleaca cine trebuie"

OUCH!

trist dar... adevarat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

O problema medicala -( ca a dat cineva exemplu ce inseamna o cezariana facuta in Romania comparativ cu Germania) este diferita in acelasi oras din Romania in functie de spital, in functie de medic.

La CF2, dupa ce au aflat ca bebe al meu are septicemie, s-au chinuit 2 asistente si o doctorita sa ii puna branula copilului 2 ore. Am stat la usa pana m-au trimis in salon, ca sa nu il aud cum urla. Au renuntat, mi-au zis ca este un caz grav, ca are venele foarte fragile si ca trebuie sa fac rost (eu, mama) de chirurg sa ii faca o denudare copilului, altfel moare, ca este imposibil sa ii puna cineva branula. Era vineri seara, nu auzisem in viata mea de cuvinte ca "denudare", "sepsis" , "apnee" si ei vroiau sa "fac rost" de chirurg, daca se poate pediatru...ca sa ii poata face tratament copilului meu.

Eu am transferat copilul la Giulesti in aceeasi zi si asistenta de garda i-a prins branula in 30 de secunde (in cap, ca in rest nu mai avea unde). Am intrebat daca bebe are venele fragile si mi-a spus ca nu i s-a parut, ca ea e obisnuita cu copii de 1 kg si ca la al meu, care avea 2 kg si jumatate, este evident mult mai simplu. M-a bufnit plansul si ea nu intelegea de ce, nu aveam cum sa ii explic ca nu ma gandisem niciodata pana atunci ca iti poate muri copilul din ignoranta - a mea, ca nu ma informasem, a doctorilor, ca nu le pasa, a asistentelor care stiu sau nu stiu sa puna branule.

Diferenta majora intre Romania si Germania, din punctul meu de vedere, este ca aici poti muri intr-un spital sau poti fi salvat intr-altul, si ca este responsabilitatea ta ca pacient sa te informezi si sa stii la usa carui spital/medic bati. Eu am testat asta pe pielea mea si sunt convinsa ca nu sunt singura.

Mama de Nichita si Sarah
"Omnia mea mecum porto"
poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Inca o dovada ca oamenii sunt de vina.
Acest articol e din evz:

www.evz.ro/detalii/stiri/cartea-neagra-a-regimului-abuziv-de-la-spitalul-cf-2-893221.html" target="_blank">http://www.evz.ro/detalii/stiri/cartea-neagra-a-regimului-abuziv-de-la-spitalul-cf-2-893221.html

El incepe asa:
Aducerea pe criterii politice a directorului Constantin Tanase a fost un dezastru pentru spital: angajari clientelare, sporuri ilegale pentru conducere, amenajari de lux in propriile birouri. Constantin Tanase a dat 300.000 de lei pe reamenajarea birourilor directorilor cand spitalul n-avea penicilina pentru bolnavi.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Xio, efectiv ma intreb daca nu cumva ai alte probleme mult mai grave ce te fac sa nu cuplezi la nimic din explicatiile noastre .

Chiar nu vezi ca nici in Guatemala nu se intampla ce se intampla in Romania vorbind de dezordinea, nepotismul(da, mentin afirmatia) coruptia si incompetenta multora dintre angajatii ministerului sanatatii din Romania? Cate cazuri ca cel de fata trebuie sa mai existe pentru a se schimba ceva daca viitorii medici sunt cei care gandesc asa ca tine?
Se pare ca problema nu este ca pleaca multi ci ca nu pleaca cine trebuie.

Asa da , Ioanadara , asta este tot ce imi doream , sa vad acolo printre nepotism si incompetenta UNORA , hai si MULTORA .
Acum ca putem sa dezbatem subiectul e ok .
Da , exista incompetenti in sistem , unii isi cunosc limitele altii din pacate nu , iar cei din ultima categorie nenorocesc oameni.
Nu exista incompetenti doar la noi ci peste tot , am dat deja exemplul unei prietene care s-a dus pt. un nodul la san si nu a fost consultata ca sa nu creada ca o hartuieste sexual , i s-a spus sa mearga linistita acasa ca e tanara si multe femei au noduli. Intamplator nu era un nodul benign.
La fe la noi am vazut o batranica venita la spital cu o tumora de san enorma , iar sfatul medicului de familie din sat nu a fost sa mearga la chirurgie ci sa isi puna crema de galbenele loca , ca trece. Nu stiu la ce s-a referit cand a spus ca trece.
In sistemul nostru una dintre bube este lipsa tragerii la raspundere. Nu este normal sa tipi la un pacient (si aici ma refer la portar ,la infirmiere , asistente , doctori, brancardieri samd) , nu este normal sa pui pacientul in situatii jenante(sa mearga dezbracat de fata cu altii pana la baie , sa-i faci tuseu rectal in prezenta altora samd).
Nu-i normal sa nu existe la sectia de neurochirurgie kinetoterapeut pt. ca nu sunt posturi , nu-i normal sa nu ai masuri de prcautie pt. boli infectioase , sa nu ai ace potrivite sau sa operezi cu manusi marimea 8 cand tu ai de fapt 7 .
Mi se pare aberant la gineco spre exemplu cand femeia se chinuie sa nasca si sta pe masa aia sa treaca portarul , apartinatori pe langa sala uitandu-se in motzul copilului care tocmai iese.
Nu-i normal sa mearga pacientii la spital la urgente pt. motive tampite , fara sa treaca pe la medicul de familie , sau sa vina ca au auzit de la vecini ca se fac analize pe gratis.
Nu-i normal sa trimiti pacientul sa isi cumpere medicamentele , serul glucoza , perfuzia , ca spitalul n-are nimic si e chiar trist sa mergi pe o sectie si sa-i spui colegului ca daca iti da 2 fasii de leucoplast ii dai niste spirt la schimb.

Multe lucruri nu sunt normale si rezolvarea intarzie sa apara. Unde se duc banii din sanatate nu se stie , spitalele sunt multe in paragina , materiale d operat ioc , salariile medicilor de toata jena, banii parca se evapora undeva pe drum .

In momentul de fata degeaba te duci medic la Sannicolau , ca nu ai ce sa operezi daca esti chirurg. De fapt ai avea c , dar n-ai avea cu ce , cu cine .
Cand am avut stagiu de maxilo-faciale am ajuns la ore odata cu un pacient venit de urgenta de la Deva dupa ce si-a scapat flexul in fata. Fata era despicata si trebuia sa il aspire non stop , omul nu era constient si cand sa il urce cu targa la sala de operatie sa vezi surpriza! Nu exista lift in cladirea aceea si targa nu incapea pe scari . S-au chinuit soferul de pe ambulanta si cativa colegi de-ai mei sa urce pacientul la etaj in timp ce asistenta plutea probabil deasupra lui si il aspira. cand au ajuns sus alta surpriza , nu aveau anestezist sa dea anestezia generala fiind un caz complicat asa ca a fost dus la alt spital si s-au dus medicii dupa el sa il opereze.
Asta nu cred ca se intampla si la altii.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput