"Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *137*"
Raspunsuri - Pagina 18
![](images/user_woman.png)
uve_got_mail spune:
Neata si de la noi!
Avem si noi probleme cu somnicul, cred ca de la dintii de sus, de-abia a adormit pe la 23:30 dupa urlete prelungite, nu mai vrea adormita pe picioare si nu mai am metode de adormit...s-a mai trezit pe la 3:30 sa papa 210ml laptic si pe urma la 7:30. Ea doarme cu mine in pat si pana sa se trezeasca a tinut-o numai in gemete, asa ca eu nu am dormit mai deloc si e asa de vreo saptamana. Nici ziua na mai doarme si nu stiu cat o mai dura...
Ieri am cumparat de la Miniblu un premergator si vroiam sa va intreb cum trebuie sa stea picioarele pe sol, cu toata talpita sau doar cu varful?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
uve_got_mail spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex25 Hello fetele! ![]() Ne-am intors si noi de pe drumuri, am umblat singura prin oras cu soazta din dotare, copila am lasat-o la mama ca am simtit ca nu mai pot....dimineata iar nu a vrut sa pape si am simtit ca o iau razna, imi venea sa o zgaltai, slava domnului ca nu am facut-o si am decis ca trebuie sa ies si sa iau aer fara ea....a fost binisor, dar acum la 6 iar nu a vrut sa pape si am luat-o de la capat. ![]() ![]() ![]() Si eu am nascut la CFR2, asta e tara in care traim, asta e nenorocitul de sistem de sanatate de care avem parte...de aici si disperarea mea sa nu cumva sa ajung cu cea mica pe mana doctorilor, din pacate nu am pic de inceredere...bine ca am scapat. ![]() Lali, Liliac ![]() Gata va pup! ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Alexandra ![]() ![]() ![]() Da Doamne sa fim sanatoase! ![]() |
Alex, am o prietena al carei bebe nu mai papa laptic de pe la 6 luni, de-abia mai ajungea la 500ml pe zi si a incercat sa ii inlocuiasca mesele cu solide. Cred ca faci bine, da-i produse lactate permise si o sa ia ce ii trebuie organismului si din alte alimente decat laptele formula. Ieri a mea a papat iaurtel de la Humana cu mere si piersica si i-a placut, din ala de la 6 luni. Am luat si iaurtelul bio pe care l-ati recomandat voi dar nu am gasit decat cu 3.8% si nu cu 0.1 cum a recomandat pediatra; erau cu fructe la 0.1 dar fructe de genul capsuni, banane, afine, de care noi ne ferim deocamdata.
![](pupic.gif)
Noi folosim Milumil pe care Sarah l-a ales, a refuzat Nan simplu si Nan HA iar la Milumil2 am trecut brusc de la Milumil1 fara vreo problema. Acum nu laud dar am inteles ca e destul de bine tolerat de copii.
liliac1 spune:
Neata, la pranz, si de la noi.
Elle pai s-a trezit la 6 dar asta nu inseamna ca a dormit legat iar eu am dormit profund. Nuuuuuu. Tot treziri de-astea la 2 la 4 si la 6 definitiv.
Si aici este o vreme de cacao si Radu din nou are nasul infundat.
uve Uof, pana le ies dintisorii avem de tras. Iti doresc nervi tari!!!!
Raportam si noi BUF
L-a culcat aseara tat-su si...cica de drag, l-a tinut langa el in loc sa-l puna in patut. Plus ca-i este frica sa-l manevreze la somn sa nu-l trezeasca.
La o bucata de vreme m-am dus sa inspectez locul. Radu era pe perna mea, tat-su, ca orice tata care se respecta, sforaia cu spatele la el.
L-am ancorat in perne si mi-am luat ceva sa mananc. Mi-a stat mancarea-n gat bineinteles iar tat-su n-a simtit nik pana nu a urlat.
Are sens sa spun cum mi-am petrecut noaptea?? Mai ales ca nu stiu unde si cum s-a lovit.
Mda, ne facem noi mari...
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) &
Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
anamaria1979 spune:
Buna ziua si de la noi!
Sunt cam morcovita ca mi-a facut copilul febra asta noapte. Am dat nurofen, supozitore cu algocalmin dar ramane la un 37.7 temp.
L-am pazit noaptea trecuta ca a facut 38.8 deodata dupa ce am venit de afara. Oricum nu tuseste, nu e somnoros chiar este agitat. Sper sa fie de la dintisori si sa erupa mai repede ca nici pofta de mancare nu prea are.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ellenuta/Ellenuta.jpg)
Ellenuta spune:
uve si anna mi-a facur shou azi-noaptea pe la 2 ... a urlat frate de zici c-o taia careva .. s-a calmat si a adormit instant dupa ce i-am dat cu calgel.
liliaco aoleu .. eu intelesesem ca a dormit legat .. lasa ca se fac ei mari .. pupam pe radulescu care a facut buf buf ..
anamaria tin pumnii sa fie bine gaza mica.
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si
Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun
bio bebe
alex25 spune:
Buna fetele!
Irina sar'mana de idei ptr spanac, am facut pana la urma cu cartof si galbenus...a iesit ok si a papat printesa...ea nu mananca nimic cu pofta, deci a fost ok.
Elle te superi dc iti spun ca nu stiu ce reteta ai pus?
Uve pai daca ajungeam la 500ml pe zi de lapte dadeam bairam...pai la varsta ei era bine cu atata lapte, dar la noi e mult mai grav....acum dupa-amiaza incerc branzica, sa vedem ce zice.....o sa o amestec cu para...mi-e si frica. Dimineata cu chiu cu vai a papat 180 de lapte...sper sa pape macar atat si diseara.
Cam liniste pe aici, ce ati patit?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de
ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!
alex25 spune:
Liliac pupam pe Radulescu si speram ca nu a patit nimic.
Elle ce rau trebuie sa fie si cu dintisorii astia, noi inca nu dam semne. Pupam fetele.
Anamaria tinem pumnii sa treaca febra.
Monikus offf e tare rau cu picaturi si cu nasul infundat, am trecut si noi prin asta si stim cu e. Pupam sa treaca mai repede.
Fragutzo ce nasol cu hainitele alea, am patit-o si eu, dar am dres-o cu vanish pudra si ariel profesional...poate merge si la tine.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
alex25 spune:
Uve eu intelesesem ca este recomandat ca pana la 2 ani bebeii sa pape lactatele nedegresate...cum cu 0,1% grasime...mi se pare aiurea, sper sa nu gresesc.
Eu pana la urma m-am oprit la laptele Muller de 3.5% grasime si am facut branzica cu lamaie, a iesit bunicica. La iaurt inca nu m-am decis...probabil il voi incerca pe cel bio fara lp. Si am gasit si oo bio, din alea cu cifra 0 la inceput...a fost bunutz azi galbenusul.
alex25 spune:
Fetele, sa nu uit sa va intreb, vrea cineva 3 cutii de NAN2 ?(la cat vreti voi sa imi dati pe ele)...ca ar fi pacat sa le arunc...sunt nedesfacute, mi-au ramas pentru ca stiti ca am schimbat laptele.
Gata, ca vad ca vorbesc singura, va pup!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ellenuta/Ellenuta.jpg)
Ellenuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex25 Elle te superi dc iti spun ca nu stiu ce reteta ai pus? ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Alexandra ![]() ![]() ![]() Da Doamne sa fim sanatoase! ![]() |
reiau reteta
piure de cartofi copti cu spanac si carnita
300g spanac
2-3 cartofi medii
200 ml lapte - formula sau san
jumate pahar iaurt
200g carne curcan
spanacul se spala bine in apa rece, apoi se opareste. se strecoara si se lasa la racit intr-un bol. cartofii se spala dar nu se curata de coaja, se pun la cuptor aprox 30 minute (eu coceam si la microunde .. aprox 10 minute 1 cartof). intre timp se pune la fiert carnita. dupa ce s-au copt, cartofii se desfac de coaja si se paseaza cat sunt calzi. peste piure de cartofi se adauga iaurtul, spanacul si laptele, se amesteca si apoi se adauga si carnita si se face tot amestecul la blender.
in loc de carnita, merge si galbenus .. eu cred ca e o reteta gustoasa si abia astept sa-i fac annei.
Elena, mami de
![](zana.gif)
![](bebic.gif)
![](foto.gif)
![](foto.gif)
![](papica.gif)
![](copilas.gif)