Tocmai mi-a cedat capacul de la oala sub presiune, nu a rezistat decit vreo 6 luni.
Era modelul aceala (ERTONI) la care capacul pt a se deschide se introduce prin rasucire in interiorul oalei destul de mult. Tabla e cam subtire si s-a indoit, asa ca sunt nevoia sa iau alta , tot la 5-6 litri. Voi ce ma sfatuiti?
Eu am Aeternum Isibella (Bialetti) si deci pe asta o pot recomanda evident ca nu e singura , unica si cea mai buna dar oentru cit a costat si pentru cit o muncesc eu sunt incintata .
asta e poza ei
http://picnica.ciao.com/it/10596438.jpg
este o marca italiana destul de buna pentru raportul calitate -pret iar oalele sunt fabricate in Romania (asa am auzit ) deci ai sanse sa o gasesti mai usor. Aici costa in jur de 30-33 euroi ( eu am luat la reducere deci cu mai putin) asta ca sa iti faci o idee de pret in caz ca iti iese in cale oala.
Are fundul gros si mincarea nu se lipeste caci este triplu ca si grosime, are 3 valve de siguranta una e cea cu un capacel greu care se ridica cind e prea multa presiune in interior, una se deschide numai in caz de Doamne fereste si inca una care se vede mai roscata in poza si care blocheaza capacul. Este din inox. Are capacitatea de 5 l si un diametru de 22 cm ( in interior, cu toarte cu tot e mai larga ). Eu iarna si vara o folosesc cel mai des, aproape zilnic de vreo 2 ani sau 3 ?
Eu iti recomand o oala electrica si desteapta pe deasupra. Are panou digital pentru a seta durata prepararii si puterea, mancarea se gateste cu putina apa sau deloc ( de ex am facut cartofi natur in 2 linguri de ulei si am uita sa mai pun 50 ml apa; s-au facut deliciosi) Mancarea isi pastreaza gustul, legumele sunt mai dulci. carnea se face repede...etc.. Supa de pui iese limpede si nu trebuie spumata (asta era cosmarul meu :D ) Am si kucta normala, nu o mai folosesc decat daca ciolanul afumat nu intra in asta noua :D In rest doar la oala minune gatesc. Se gaseste si la noi costa 100 euro insa face toti banii. Dulciuri