testicole necoborate,mare atentie,mamici

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

Am citit intr-unul din articole trimise de tine ca prin laparoscopie sunt sanse de 95% ca testiculul nepalpabil sa fie localizat in abdomen sau sa i se dovedeasca absenta.Am inteles ca el poate fi in cateva locuri ,ori pe traseul de coborare sau a deviat de la traseu.Ce as vrea sa te intreb: sunt ca niste canale,locurile pe unde poate fi sau rataceste prin abdomen?Deci daca nu e gasit e absent?Iti multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

nu exista niste "canele" specifice. traseul asta este mai degraba o linie imaginara pe care ar trebuie sa "mearga" testiculul ca sa ajunga din zona de formare (adica langa rinichi) in scrot.
in timpul laparoscopiei medicul pur si simplu se uita cu camera peste tot pe unde ar putea fi. daca nici asa nu poate sa il localizeze, atunci nu exista (95% acuratete).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nico27 spune:

Zmotocel nu vreau sa para ca profit dar te ror da-mi un rasp cand intri pe forum.fiul meu are febra 39.2 fara alte simptome.esti singurul medic care poate sa-mi dea un rasp.ce poate fi?mutumesc din suflet

Mergi la inceput

nu pot spune nimic cu siguranta .... dar...
ar putea fi debutul unuei infectii. cel mai probabil in perioada asta o infectie respiratorie sau o enterocolita.
da-i antitermice (eu prefer paracetamol supozitor, dar si nvovocalmin functioneaza foarte bine) si mentine-l hidratat, iar daca apar si alte simptome sau stare lui se agraveaza mergi la camera de garda pediatrie, doar asa poti avea un diagnostic clar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nico27 spune:

Multumesc din suflet.i-am dat un supozitor dar imediat a facut caca dupa si acum doarme.el a fost mereu bolnav dar niciodata febra fara ate simptome iar ultimul vaccin a fost acum o luna cel pt meningita provocata de capusa,sper sa nu fie vre-o boala a copilariei pt ca vaccinul impotriva oreionului,rubeolei si rujeolei nu il are inca.multumesc inca o data

Mergi la inceput

Ar putea fi afectate "chestile"care sunt in zona in care se face laparoscopia?Adica,vase,muschi ,intestine.Nu ma gandesc ca ar zgaria,dar nici instrumentele ginecologice nu zgarie si multe femei au rani de la ele.

Mergi la inceput

exista un risc de perforatie a intestinului la introducerea primului trocar, dar se intampla foarte rar.
pentru muschi si vase nu prea sunt riscuri.
se introduce camera pe la buric (astfel cicatricea va fi ascunsa), si inca un trocar sau doua prin peretele abdominal (incizii de 0,5cm - 1cm) pt a putea folosi pense.
laparoscopia are anumite riscuri, dar despre asta trebuie sa vorbesti cu medicul care o face. unele dintre riscuri depind de experienta lui si de tehnica folosita.

Mergi la inceput

Cunosc o fata care locuia cu soacra.Cand fuma, sotul mai statea cu ea in bucatarie,si venea mama lui si facea scandal "tu stii nesimtito ca eu l-am nascut prematur"...asa cred ca o sa fac eu ,depinde de rezultat.Eu sunt capricorn,asa ca sunt diplomata si o sa-i zic:"te rog,mama ,sa umbli usor cu bijuteriile lui ca ,l-am nascut doar cu testiul ,si ne-am chinuit sa-l gasim si pe al doilea"(Doamne ajuta)

Mergi la inceput

Ai scris la pagina 3 ca :la cei cu agenezie testiculara exista riscul ca nici testiculul ramas sa nu fie perfect functional.Stii cumva din ce cauza?Iti multumesc.Sa ai o saptamana frumoasa.

Mergi la inceput

nu stiu si nici nu am gasit o explicatie undeva. este doar o constatare stattistica facuta de americani

Mergi la inceput