Crestinismul si evolutia spirituala 9

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Aoleu, am uitat. Pai macar spovedeste-te, sau poate esti deja spovedita.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.najumary.or.kr/mary/recent/recent-2010/2010-2-28.htm" target="_blank">Naju

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Crinuta, ai sarit randul ala in care tocmai ziceam ca nu ma pot impartasi. (semaforu rosu, vampirii, zi cum vrei).
Dar binecuvantare pot lua.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Eu am vazut , la desene animate, ca ii mai zice si Scufita Rosie.
Sa iei binecuvantare, atunci, asa cum ai zis .

Si sa stii, ca daca esti la drum, si ajungi la biserici, moaste , la care nu ajungi prea des, chiar si preotii mai stricti, dau binecuvantare sa te inchini si in "acea" perioada. Poate ajungi la Sf Dimitire Basarabov.
Te pup!

Mergi la inceput

Dragelor, de mult am tot vrut sa scriu doua rugaciuni (ale sotiei pt sot) care imi plac tare mult si nu am reusit, asa ca le-am scris pe bucati in word , iar acum pot sa le impartasesc cu voi .

1.Rugaciunea sotiei pentru sotul ei
Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, care ne-ai invatat sa ne rugam tot timpul unul pentru celalalt, ceea ce facem acum cerandu-Ti mila si bunavointa, ai grija si pazeste pe sotul meu de toate relele, cele vazute si cele nevazute.
Da-i sanatate si intelepciune ca sa-si indeplineasca toate indatoririle, cele dupa vointa si porunca Ta. Pazeste-l de toate ispitele carora le-ar putea cadea prada.
Sprijineste-l in credinta adevarata si dragoste, ca sa putem trai impreuna in cinste, si lumineaza-ne caile dupa voia Ta.
Ca a Ta este puterea si slava in vecii vecilor. Amin.
Bunule Doamne, ajuta-ne sa ne amintim mereu de sfintenia casatoriei si intareste legatura noastra. Miluieste-ne ca sa putem trai vietile noastre in credinta si dragoste.
Ajuta-ne sa ne intelegem si sa avem incredere unul in altul si departeaza de la noi certurile.
Binecuvanteaza-ne si ai mila de noi, ca sa fim demni de imparatia Ta; ca Tu esti preasfant, si Tie ne inchinam.
In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh, acum si in vecii vecilor. Amin.

2.Rugaciunea sotiei pentru sotul ei
O, Doamne preabunule, Tu mi-ai dat un sot al zilelor mele pe pamant, partas sortii mele si sprijinul meu in vremea calatoriei acestei vieti. Fa sa cunosc ca el se ingrijeste de mine si ajuta-ma sa nu intristez niciodata zilele lui, nici sa fiu nemultumitoare fata de cel care ma sprijina si ma ingrijeste. Fa-ma supusa si indatoritoare, ca nu cumva printr-o purtare necuviincioasa sa-i adaug la osteneli si sa-i amarasc painea ce-o castiga pentru mine si copiii nostri.

Izvorule al intelepciunii, lumineaza-ma sa cunosc toate virtutile familiei si printr-o inteleapta chivernisire sa pastrez ceea ce el aduna cu osteneli si prin sudoarea fetei sale. Ajuta-mi ca prin supunere, prin dulceata purtarii mele, prin rabdarea si dragostea mea, sa incununez zilele lui cu flori si cu bucurii, sa impart cu el fara cartire toate loviturile vietii si sa-i fiu insotitoare nedespartita, precum in fericire asa si in necaz.

Pazeste-ma de impodobirile necumpatate si de necuviintele in care cad femeile care nu cunosc pretul unui sot bun, punandu-si toata fericirea lor in podoabe si petreceri zgomotoase si desarte ce atrag dupa sine neintelegeri, dezamagire si dureri. Ajuta-mi sa deprind toate virtutile care fac podoaba femeii, pentru ca daca varsta sau bolile imi vor ridica floarea frumusetii si a tineretii sa-mi ramana o inima vrednica de dragostea sotului meu si a fiilor nostri, ca sa le dau pilda buna, intarindu-i in puterea virtutii. Asculta, Preabunule, glasul meu cel umilit, si trimite binecuvantarea Ta asupra zilelor noastre. Amin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorothee spune:

mamabear, da sunt frumoase rugaciunile, le mai citesc si eu.

as vrea sa va intreb ceva: pe voi v-a ajutat/va ajuta cineva cu copiii? adica a stat vreo ruda cu ei, au mai plecat pe undeva pe la rude, stau parintii cu ei, etc?
eu imi cam pierd rabdarea cu fiica-mea, de cand e numai eu stau cu ea (1 sapt am fost plecata din tara si am fost fara ea), rudele sunt f departe si sotul f ocupat, la camin inca nu am dat-o pt ca nu am incredere, e prea mica.

numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hallo dragele mele!

multumesc de ganduri si intrebari, ne-am intors acasa cu bine aseara, desi tot drumul a plouat.
Nikole, un scump Kevin.

Dorothee, ai mei copii sunt mai mari. cand au fost micuti mai stateau cu ai mei parinti sau cu soacra, mai rar, cel mai des cu bona. daca nu ai rude/parinti aproape, ar fi buna si o vecina de incredere unde sa stea doua ore, timp in care tu sa te ocupi de tine. sau o prietena apropiata.

ma duc sa pregatesc ceva de mancare ptr copii, ca pana acuma am lucrat. apoi, va trebui sa fac curat si sa pun rufe la spalat.

o saptamana plina de binecuvantari la fiecare.

Conchita, esti in gandurile mele. si in rugaciuni asemenea!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Dorothee, eu nu am nici un ajutor din afara. Mama a fost la noi cate o saptamana dupa fiecare cezariana, ca sa ma refac macar putin, dar apoi am ramas doar eu si sotul. El nu are prea mult timp, dar cand e acasa si poate, mai sta cu ei (in special cu cel mic), ca sa mai rezolv eu unele treburi casnice. A mai venit o prietena la mine si a stat vreo doua saptamani, cand a fost sotul plecat in Israel o luna si cel mic nu avea inca doua luni. Acum va veni mama, in week-end, ca e ziua baiatului mare (implineste 10 ani) si a invitat 4 baieti si nu cred ca as reusi sa fac si pizza (asta vrea sarbatoritul si prietenii lui) si sa ma si ocup de cei patru copii ai mei (printre care si Pampersman, caruia ii iese si un dintisor) plus patru copii straini. Tortul si doua prajituri le facem inainte, dar pizza trebuie facuta pe loc, sa se intinda cascavalul.

Timp pentru mine nu am , dar nu-mi pare rau. Atata timp cat suntem impreuna sunt fericita (chiar daca ma plang ca nu mai pot).

Te cred ca ti-e greu, mai ales ca fetita ta e mica si tu esti insarcinata si ai nevoie si de odihna. Eu simt uneori ca-mi iese fum pe urechi, asa ma enerveaza cei mari, cand dupa ce ma chinui o ora sa-l adorm pe cel mic, ei mi-l trezesc in 5 minute cu dup-dup-dup, trosc-pleosc, hi-hi-hi si ha-ha-ha. Cred ca ai facut bine ca n-ai dat-o pe fetita la gradinita inca. Cat poti mai tine-o acasa, ca nimeni n-o creste si n-o invata (mai ales duhovniceste) asa ca tine. (Fetita mea a implinit 5 ani si va merge abia la toamna la gradinita si crede-ma ca n-a pierdut nimic.)

Mergi la inceput

Multumim pt rugaciuni Mamabear.

Dorothee, pe mine ma ajuta mama, si am doar unul.

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Of, fetelor, eu cred ca am ceva dezechilibre hormonale. Mi-e asa de rau astazi in prima zi de cand sunt scufita rosie... Bine ca nu ma doare capul (inca,..sa nu cobesc)

Mamabear, asta vreau sa il si intreb pe parintele duhovnic. Ca si eu as vrea sa ajung la catedrala patriarhala, fireste ca nici nu imi trece prin cap sa ajung in Bucuresti si sa nu ma inchin sfantului, macar ca nu sarut moastele.( ma rog, un fel de a spune, ca de fapt moastele sunt acoperite, si apoi se saruta icoana )
Stiam prima rugaciune (a sotiei pentru sot), obisnuiam si eu sa o citesc zilnic. Odata ca niciodata...

Kari, pupa mama, bine ca esti inapoi safe and sound. Ia zi, cum fu drumul, ce-ai vazut? Ati vizitat ceva? Zi tot la noi , si ne trimite si vreo doua pozici, sa te mai invidiez oleaca pentru pielea ta de vis (ca ochisori albastri am si io, sac)

Dorothee eu am avut ajutor o matusica, statea usa in usa cu noi, avea aproape 70 de ani atunci. Baiatul meu in ea a deschis ochisorii ca ''bunica'', i-a facut primii doi anisori din viata frumosi. Mie mi-a fost de folos cand am plecat la servici, o plateam o suma modica pe luna si avea cheie la noi la apart. iar dupa 6 luni si-a luat o masina de spalat din banii aia pe care o are si in ziua de astazi. Si bine am facut (tot noi ne-am dus si am cautat), ca uite acuma e vaduvioara de un anisor, nu mai are putere sa spele paturi, traverse, haine. Macar le pune la masina si gata, toate sunt curate.
Cat despre copil, eu ma simteam o mama denaturata cand il lasam la ea. Primele luni de servici au fost asa grele pentru mine...plangeam la servici cand vorbeam de el, numai la el ma agndeam, tot aveam senzatia ca ma striga. Acasa insa cand stateam, cu el, el avea nevoie de toata atentia mea 25/24 si eram mereu obosita si nervoasa.
Acum toate is trecut, il astept cu drag de la scoala, el vine, arunca ghiozdanul si intreaba "mama?". Si dupa ce eu zic "Da?", el tipa tare "mamaaaaaaaaaaaa" si sare de gatul meu. E greu acuma ca esti graviduta si cea mica inca este atasata (in toate felurile) de tine. Dar are nevoie de tine, nu te supara pe ea, ca ea inca nu are maturitate in ganduri si greu poate pricepe de ce e sufletul mamii, dar uite cateodata mami e suparata pe ea.
Cat despre cresterea si evolutia duhovniceasca, cateodata e nevazuta si sensibila, alta data e fireasca si rapida, dar eu sunt convinsa ca ea este. Pe mine ma schimba treptat. Uite ieri am iesit cu cumnatii mei la iarba verde. Noi venisem de la Biserica, iar ei nu mai conteneau sa ma intrebe ca...'ce am'', ca ''nu sunt in apele mele''. Asta pentru ca atunci cand vin de la Biserica inca imi suna in urechi cuvintele si cantarile de acolo, sunt impacata cu mine si nu am chef de glume si petreceri. Asa ca ne schimbam inauntrul nostru, mult mai mult decat stim, ne schimba harul de la sfintele liturghii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

mamabear, sa-l ocroteasca Bunul Dumnezeu pe sotiorul tau si sa ajunga cu bine la Bari.
Eu cateodata ma intreb de ce nu plang cand pleaca sotul la drum. Al meu daca pleaca, e casa goala (bine, el pleaca doar o zi sau doua in an), dar nu ma simt asa de rupta sa plang. Oare de ce? Mi-e teama tot timpul sa nu pateasca ceva pe drum, ma gandesc la el sa fie totul bine, dar sa plang? Crezi ca am vreo coarda sarita pe undeva? (ca acuma tot ce e posibil).
Te pup mult mult mult de tot.

Mergi la inceput

Fetelor, cum se spune " amortit" in engleza? In fiecare noapte imi amortesc mainile.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput