Ne gandim la o afacere
Buna fetelor,
Sunt o viitoare mamica, mai am doua luni pana la bebeluta, si am inceput sa imi fac griji... De la sarcina sau normal, dar ma invart pe toate partile...
Eu am fost concediata inainte sa raman gravida si nu am reusit sa gasesc ceva pana acum. Sotul meu are o mica fabrica de jucarii din lemn care nu mai merge nici ea cu criza asta.
Ne gandim sa ne stabilim in Romania si as vrea sa deschid o mica afacere cu jucarii din lemn. Dar nu ne permitem sa aruncam bani pe fereastra, de aceea am nevoie de un sfat.
Ati cumpara/cumparat jucarii din lemn? Credeti ca avem vreo sansa?
Multumesc pt ajutor,
Andreea
Raspunsuri
carmaw spune:
as cumpara dar ...AI MULTE NORME DE RESPECTAT CA FABRICANT DE PRODUSE PT COPII
nu trebuie colturi , nu vopsea toxica si altele si altele
mai gindeste te!
leliacarmen spune:
eu sunt intr-o afacere care nu necesita o investitie baneasca mare si timp doar cat crezi tu! sunt si eu mamica de bebitasi pot sa imi continui munca fara sa am impedimente,sunt propiul meu sef!
Oliv spune:
Gradinita unde este baiatul meu Walfdorf, de fapt nu gradinita ci grupa in care este, a cumparat jucarii din lemn la inceputul anului scolar, cred ca din ikea. Sper sa nu gresesc, nu stiu exact locul din care le-au cumparat. Ce vreau sa spun este ca ei folosesc preponderent jucarii din lemn, jocuri din lemn.
Burtocika spune:
Uite ca mie personal nu mi se par practice jucariile din lemn ! Sau mai degraba depinde de varsta copilului. Eu i-am luat fetitei de la 2 ani niste cuburi din lemn din IKEA, greseala totala ! Lovea cu ele peste tot, dadea cu ele in toate jucariile si "scria" cu ele pe pereti, pentru constructii nu mergeau ca n-aveau stabilitate ...
Sincer, acum ma uit de 2 ori inainte sa iau ceva din lemn ... valabil si pt cele din plastic, sunt atenta sa nu fie plasticul casant etc.
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...
Andries spune:
daca ai produse de calitate sigur se vor cumpara!! eu am tot cumparat ... si la unele mi-a parut rau de banii dati pentru ca s-au descleiat in nici 2 saptamani!!
Andries
CorinaDani spune:
daria,
nu vreau sa te dezamagesc, dar nici mie nu-mi plac jucariile din lemn
iti spun si de ce : pentru copilasii mai mici, chiar daca sunt viu colorate, sunt prea grele pentru manutele lor, se pot rani/lovi destul de serios cand cad peste jucarii, daca le scapa/arunca pe parchet sau in pereti/mobila/televizor/geamuri, lasa urme sau produc pagube , te pot lovi destul de serios daca arunca jucaria respectiva spre tine; plus ca, daca sunt vopsite, poti avea surpriza ca cel mic sa inceapa sa roada colturile jucariilor si sa inghita acea vopsea, despre care nu poti sti cu siguranta ca nu este toxica...
iar copilasii mai mari deja au alte preocupari in materie de jucarii, prefera de multe ori jucariile cu si despre personajele preferate din seriale sau filme de desene animate...mai ales ca vad jucariile la alti copii, fie in parc, fie la gradinita...
mai bine va reorientati spre mobilier pentru copii, gen masuta cu scaunele, patuturi, dulapioare, casute de lemn, chioscuri de joaca pentru gradina, etc.; va puteti face o oferta/un portofoliu, pe care il puteti prezenta la gradinite, pe net...
sau, se cauta destul de mult imbracamintea/incaltamintea pentru micuti, incercati sa investiti intr-o afacere de acest fel...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
eusunteuasa spune:
o idee foarte buna privind mobilierul pentru copii, mai ales daca va fi imprimat cu personaje de desene animate
Noi am luat cateva jucarii de lemn: puzzle, un joc de pescuit pestisori,masinute.Marturisesc ca mie mi-au placut si de aceea am cumparat,dar am renuntat sa mai cumpar pt ca fii-miu nu a fost prea impresionat de ele.
Daria2010 spune:
Multumesc tuturor pentru sfaturi.
Normele de securitate sunt respectate, cu toate certificatele la zi, pentru ca in vremurile bune, au lucrat pentru companii mari.
Scaunele fac, poate e o idee buna sa ne gandim si la alte chestii de mobilier.
In afara de Ikea, de unde mai cumparati jucarii? Ce publicitate ajunge la voi si e de succes?
Multumesc inca o data :-)
Andries spune:
Mai cea mai buna publicitate este sa vada copilul la altii sau la Tv si sa ceara. Ca pe urma cauti ... si-n gaura de sarpe numai sa-l faci sa taca de obicei cam asa se intampla. Un canal bun de vanzare e hypermarketul (ca tot parintele mai pune in cos si o mica jucarie), dar acolo ai conditii, taxe de raft, volume, etc plus ca te bati cu restul de jucarii care "sar in ochi". Inca o data depinde cat de calitative sunt jucariile voastre. Poti sa incerci sa-ti faci magazin online si sa vinzi asa.
Un sfat bun si care merge sigur-sigur: pune doua trei anunturi pe okazii si vezi daca se vand si ce impresie fac. Daca reusesti sa vinzi acolo si sa fie lumea multumita, poti sa incerci sa vinzi online dupa aia. Asa.. noi ne dam cu parerea la modul principial... ce sa spun, eu am dat 50 de ron pe o numaratoare si peste 2 sapt era la cos!! Ideea de numaratoare de lemn imi place inca, dar de unde stiu eu de unde sa iau una care sa si reziste??
Cuburi... am gramezi de cuburi de lemn, dar lego le bate la fund de departe...nici nu se uita la alea de lemn, de exemplu.
Andries