""Dovlecei de septembrie-octombrie2009 *135*""
Raspunsuri - Pagina 9
Ioanna81 spune:
mama lor de setari din picassa
acum merge?
mamaluiandrei ce vorba e aia? cum o sa fac asa ceva??? mi-am prins un pic urechile in setarile de la picassa
Ioana mama lui Carol Ioan
Pataniile noastre
alex25 spune:
Mda, nasoala treaba cu tetinele, sar'mana de raspuns....a mea inca papa cu tetina cu o singura gaura cu flux mediu, cele cu 3 gauri cu flux rapid nu le accepta, iar cu orificiu in stea pentru hrana groasa nu am.(eu vorbesc despre tetine Chicco WB de cauciuc)..si mi-e ca daca incerc si se infunda am pus-o, ca la mine daca am scos tetina, nu mai papa nika, chiar daca nu a mancat deloc....deci nu cred ca ma risc, si asa nu mananca mai nimic seara. Plus ca mi-e frica sa ii dau cereale prima oara seara ptr ca nu pot urmari daca nu ii priesc...adica nu cred ca e ok, deci probabil o voi lasa pe maine...desi mai bine schimb laptele ca e mai simplu....Doamne, ca dupa toate astea, mai e si beleaua cu frgiderul si maine trebuie sa umblu dupa el si mai si ploo, si ca sa fie tacamul complet am si javra super deranjata la burta si nu am cu cine sa o las sa iasa afara mai des....asa ca, imi vine sa plec pe campii.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!
Iulika29 spune:
Buna seara!!
Selen påi stai tu ascunsa cat stai dar vad ca tu de fapt faci antrenamente cu nora..i-auzi la ea merge deja..SUper tare!!Så ii spui ca Brucu are o viteza de o prinde imediat de o vrea så fugå( se tåråie cu o viteza incredibila , daca vrea ceva)
Kiki tare smecherosi båieteii tåi..Sunt atat de frumosi de iti vine så ii smotocesti toata ziua.Sa vå tråiasca!!Cum mai merge cu diversificarea?
Moni_iulia ma bucur ca se vad semne bune..Si ce imi place ca se simte din postul tau ca esti mai happy..Doamne ajuta så treaca repede repede!Eu mai vreau poze si filmulete cu el ca e tare dragalas.
www.webshots.com/user/IulikaB" target="_blank">POZE
Iuliana, Cea mai Fericitå de Bruce Nicholas (14.08.2009)
Bruce, minunea noastrå
hepilica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monikus Buna seara, Alex, eu folosesc tetine cu curgere rapida pt 6 luni si pun 2 cupe de cereale. Vad ca al meu trage asa si nu face figuri. Poate merge si la tine. Multa sanatate va doresc. Cat despre iaurt, nu exista fara lapte praf. Dar nu inteleg de ce va deranjeaza atat de tare ca iartul contine si lapte praf din moment ce se da lapte praf la copiii care nu sunt alaptati? Poate aveti dreptate dar eu nu am inteles care e problema. Va pup. |
...pai sa-ti explic eu.
in primul rand, i se pare cuiva normal ca un iaurt care se presupune ca e facut din lapte (ca doar asa s-a nascut iaurtul), sa fie facut din lapte praf? sau in combinatie, ca sa se scoata producatorul? eu pana sa ma interesez de lactatele asta pt maia, eram ferm convinsa sunt din lapte natural facute. nici prin cap nu mi-ar fi trecut ca au LP. stii ca exista iaurturi pe ele caror ambalaje nu sunt mentionate ingredientele? am luat eu o plasa d-asta. iti vine sa crezi ca unii fac ceva de mancat si nu spun din ce? ai da asa ceva copilului mergand pe rationamentul de mai sus? ca daca tot bea formula....cu ce sa ne deranjeze iaurtul asta?
in al doilea rand, cu atat mai mult cred ca e mai nasol cu cat il folosesti pt un copil hranit cu formula pt ca in momentul ala ii dai 2 tipuri diferite de formule si pot aparea probleme. ma rog, cred se intampla destul de rar..., dar exsita riscul. mie doc mi-a atras atentia cand am inceput sa-i dau cereale. mi-a zis ca daca-i dau cereale cu lapte, sa folosesc aceeasi firma ca laptele, nu altele. tocmai pt a nu folosi 2 tipuri de formule. asta numai pt cerealele care contin lapte.
iaurtul la originea lui se face din lapte natural, nu din praf. ca a devenit o industrie in care se urmareste numai profit fara sa se tina cont de riscuri...este adevarat.
inteleg de la tine ca niciun producator nu mai face fara praf, ca doar e profitabil asa, dar asta nu inseamna ca noi nu tb sa fim informati. ai vazut vreo reclama la tv cu iaurturi si sa se spuna ca are x% lapte praf? eu nu. oare de ce?
dar de reclama de la ciocolata milka in care se spune ca e facuta cu lapte din alpi de la cele mai fericite vacute care pasc iarba grasa de pe munte, ce zici? m-am uitat si eu pe ingrediente, nici urma de lapte natural. e facuta numai cu lapte praf. deci daca apare ceva la tv, eu tb sa cred si sa pap multa cioco pt ca contine calciu...ca doar e facuta din lapte de vacuta mov .
tu de unde stii ca nu exista fara praf? ai cautat in magazine? macar sa stiu sa nu mai caut si eu... ca tot imi propusesem sa o fac in w/e.
auzi ce zice alex, ca nici ea nu a gasit.
tu pe ce criterii ai ales iaurtul?
ma gandesc ca toate au LP, eu ce aleg? firma? sau ce?
hai ca la lapte m-am lamurit. la iaurt sunt inca in ceata. cand ies va spun si voua.
h.
de minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
Fragutza spune:
Bun gasit dragelor!
Hepilica, hai ca te-am prins acum online! Ajuta-ma pls cu ceva info ca nu stiu cum sa fac cu diversificarea. Am inceput sa-i dau fructe, mar si para deocamdata, zilele urmatoare ii dau si pepene galben. Nu se omoara cu mancatul, dar nici nu refuza categoric, iar dupa masa de fructe ii dau lapte.
Intrebarea mea e urmatoarea: trebuie sa inlocuiesc de tot masa de dimineata inainte de a trece la legumele de la pranz? Sau pot merge in paralele, adica dimineata fructe plus lapte si la pranz legume plus lapte?
Poate pare idioata intrebarea, dar am retinut din schema ca dupa ce se inlocuieste masa de dimineata cu fructe sa trec si la legumele de la pranz. Natalia nu cred ca va renunta la san prea curand, tre sa-i caut gradi si scoala langa serviciul meu
If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.
hepilica spune:
citat din mesajul lui Fragutza Bun gasit dragelor! Hepilica, hai ca te-am prins acum online! Ajuta-ma pls cu ceva info ca nu stiu cum sa fac cu diversificarea. Am inceput sa-i dau fructe, mar si para deocamdata, zilele urmatoare ii dau si pepene galben. Nu se omoara cu mancatul, dar nici nu refuza categoric, iar dupa masa de fructe ii dau lapte. Intrebarea mea e urmatoarea: trebuie sa inlocuiesc de tot masa de dimineata inainte de a trece la legumele de la pranz? Sau pot merge in paralele, adica dimineata fructe plus lapte si la pranz legume plus lapte? Poate pare idioata intrebarea, dar am retinut din schema ca dupa ce se inlocuieste masa de dimineata cu fructe sa trec si la legumele de la pranz. Natalia nu cred ca va renunta la san prea curand, tre sa-i caut gradi si scoala langa serviciul meu If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma. |
mai, in niciun caz nu astepti sa inlocuiesti o masa. s-ar putea sa nici nu se intample anul asta . maia nici acum nu are masa de legume inlocuita si nici nu cred ca se va intampla curand si sincer nici n-as vrea sa nu mai bea lapte. dupa fructe (seara la 5) nu mai bea lapte, dar asta pt ca mananca minim 210 g si fructele sunt bogate in apa. si le fac cu cereale care sunt si ele satioase.
mergi in paralel, absolut, si cu fructe si cu legume. fara vreun risc. iti spun sigur. si eu am inceput la fel, si eu am tinut legatura cu doc si de cand am inceput diversificarea am tot dicutat face to face de vreo 3 ori.
deci poti incepe si cu legumele. s-ar putea sa nu inlocuiasca deloc o masa de lapte cu una de solide.
mie doc mi-a zis ca la 6-7 luni tb sa ia la o masa (solid+lapte sau doar solid daca nu mai vrea lapte) minim 200. acum, maia are zile si zile. azi, spre ex, a papat la pranz 150 g legume cu carnita si 130 ml lapte. ieri a luat 120 g legume cu carnita si 40 ml lapte. deci e fix la buna ei dispozitie. nu exista vreun rationament si nimic nu e previzibil.
ai grija insa sa-i introduci un singur aliment nou, stii tu. adica daca introduci azi pepene galben, nu mai introduci si o leguma noua la masa de legume, decat dupa minim 3-4 zile.
deci, e asa cum ai zis mai sus "dimineata fructe plus lapte si la pranz legume plus lapte".
ce face natalia?
h.
Multumesc lui DD.
Fragutza spune:
Merci, Hepi! Ii mai introduc si pepenele si dupa 4-5 zile ma orientez si spre legume.
Si inca ceva, tu ii dai fructele crude?
Ma, incearca sa faci iaurt d-ala cum am zis eu, iese ff bun si il poti folosi apoi la aparatul ala de iaurt. Parerea mea!
If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.
Fragutza spune:
Natalia doarme acum, pe seara a fost cam neprietenoasa, chiar a adormit saracuta in gemete. Cred ca o deranjeaza ceva, dar nu-mi dau seama ce.
Acum o mai pun in tarc peste zi si vrea sa stea in picioare sa ma vada mai bine. Eee, ea e foarte fericita, dar ajunge cu obrajeii chiar la marginea tarcului si tot se atinge si vad ca iar a luat amploare dermatita. Nu mai zic ca si suge materialul ala de la tarc
Si mai nou ma tot bate la cap sa-i iau clame de par ca a vazut la Maia!
raluk16 spune:
Buna seara fete dragi!
Multumesc din suflet pentru sfaturile de raceala si pentru aprecierile la poze. Am ras in hohote la comentarii si m-au emotionat tare
Noi suntem inca raciti si nu pot vorbi despre asta, aseara a fost urat rau, dupa ce trece va povestesc.
Ralu, exact aceeasi dilema o am si eu in cap, in Spock am citit ca se trece la a doua masa doar dupa ce e inlocuita prima (la el prima sunt cerealele).
Moni_iulia multa sanatate puiului!
Alex sanatate printesei si tin pumnii cu frigiderul!
Nu mai tin minte ce am mai citit, ca citeam doar din picioare vreo cateva secunde si zburam de la calc... ma iertati, poate voi reveni candva cu un mesaj mai coerent...
Monikus nu mai stiu, cred ca am dat cateva linkuri mai demult cat e de nociv laptele praf in produsele lactate. Ce tin eu minte acuma, e profesorul Mencinicopschi care povestea pe Realitatea parca o data despre laptele praf si/sau proteinele lactice adaugate in produsele lactate ca provoaca daune la nivelul organelor (in special rinichi, ficat si intestin), si uneori chiar s-ar putea presupune ca ar fi cancerigene. Asta pentru ca sunt produse dezechilibrate nutritional, nu au aceeasi balanta de glucide/lipide/proteine ca un produs natural, automat au mult mai multe proteine. Si cum spuneam, astea le zicea pentru oamenii mari. In plus, in orice carte de diversificare pentru bebei spune sa nu se exagereze cu proteinele animale, pentru ca provoaca nu stiu ce boala de rinichi. Nu se poate compara laptele praf industrial cu formula. Nici daca am compara lapte proaspat de vaca si formula. Formula e gandita special pentru bebelusi tocmai din punct de vedere al balantei nutritionale de care ziceam mai sus.
Hepi dar eu eram tare fericita ca tu ai o capra de incredere si din ea vei face iaurtelul. Ce s-a intamplat cu ea? La noi sunt iaurturi doar din lapte si fermenti selectionati de iaurt, dar de la firme locale, ori din BM, ori din satele din imprejurimi. Voi aveti doar brandurile mari de lactate? Incearca la un Kaufland, la un magazin de cartier, uita-te si la lapte batut, poate alea sunt fara. Aici sunt si iaurturi fara, dar oricum, eu intentionez sa-i dau lapte acru din lapte de vaca (deci lapte proaspat lasat 2 zile la temperatura camerei). Daca as avea lapte de capra as fi tare multumita.
Pupicei daca nu mai reusesc sa intru.
Inca o data multumesc de aprecierile de la poze, nu ma asteptam sa aiba atata succes, a fost o surpriza minunata!
Of, acum nu stiu daca nu pica aiurea mesajul meu, ca l-am inceput mai demult...
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
hepilica spune:
citat din mesajul lui Fragutza Merci, Hepi! Ii mai introduc si pepenele si dupa 4-5 zile ma orientez si spre legume. Si inca ceva, tu ii dai fructele crude? Ma, incearca sa faci iaurt d-ala cum am zis eu, iese ff bun si il poti folosi apoi la aparatul ala de iaurt. Parerea mea! If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma. |
numai fructe crude i-am dat maiei. doc imi spusese la inceput ca i le pot face coapte (merele), dar ca nu-i neaparat. nu i-am facut coapte pana acum.
ma, excelenta idee cu iaurtul asta. asa o sa fac. ma duc in urma sa caut post-ul ala in care-mi explicai cum il face mamaia ta.
si pastrez un borcanel pt iaurtul facut in aparat. merci mult! phaiii, ca nu mi-a venit ideea asta. esti foarte desteapta .
h.
Multumesc lui DD.