Cum ii invatam sa mearga pe 2 roti?

Cum ii invatam sa mearga pe 2 roti? | Autor: Nicoleta

Link direct la acest mesaj

Salut.

Stefan (7 ani si 3 luni) are bicicleta si incercam sa il invatam sa mearga pe 2 roti.

Voi cum ati facut sa-i ajutati?

------------------------------------
A venit primavara! A plecat primavara!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Alergi in urma lui tinindu-l de sa :) Baietelul nostru a invatat vara trecuta, la patru ani, dar a fost nevoie ca tati sa alerge multe ture de parc o data cu el. La inceput trebuie sa se simta in siguranta si daca-l tii usurel de sa si-l prinzi cind se dezechilibreaza e foarte bine. Echilibrul nu si-l poate tine la inceput decit daca da repede la pedale, asa ca alergare placuta! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

:)

Clar trebuie ceva efort din partea parintilor... Dar tehnic, ce ii explici?

Stefan are o bicicleta de 20". Eu sustin ca trebuie, suit pe sa, sa ajunga cu picioarele jos cu toata talpa, sotul meu spune ca asa tine genunchii prea flexati cand pedaleaza si nu e ok, piciorul trebuie sa fie intins cand pedala este in pozitia cea mai indepartata de sa...

Suntem de acord insa cand ii spunem ca trebuie sa pedaleze repede si sa priveasca in fata, iar in sa sa stea drept... (ca tendinta este sa stea intr-o parte...).

Alte secrete mai sunt?

------------------------------------
A venit primavara! A plecat primavara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

A mea a invatat la 3 ani sa mearga pe bicicleta. Avea una cu rotite ajutatoare. I-am scos rotitzele si pedalele si a invata asa, sa-si tzina bine echilibrul. Dupa aceea, i-am pus pedalele, dar fara rotitze ajutatoare si a mers din prima 4 km fara sa cada:-) Cred ca cel mai important e sa stie sa-si tzina echilibrul pe 2 roti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Virful picioarelor trebuie sa ajunga jos, nu toata talpa (sotul tau are dreptate). Oricum, el va avea tendinta la inceput sa se lase pe o parte cind simte ca nu mai are echilibru, asa ca asta cu pusul picioarelor jos e etapa 2, dupa ce isi mentine bine echilibrul. Altfel, nu prea aveti ce detalii tehnice sa-i dati, doar il incurajati cind merge bine si sa aiba senzatia ca a facut-o singur chiar cind il tineti de sa :) O sa invete repede, o sa vezi, eu am fost uimita sa vad ca intr-o ora isi tinea singur echilibrul. Bine, nu a invatat sa frineze, sa ia curbe sau sa puna picioarele jos asa de repede, dar putea sa dea repede la pedale si sa aiba echilibru. Treceti la alergat si o sa vedeti repede rezulate :)

Mergi la inceput