Mama dintotdeauna a facut spanacul ca pe o mancare oarecare. Ceapa calita, peste care se pune spanacul fiert si la sfarsit bulion. Bun. Cu oua ochiuri.
Dar eu am descoperit din intamplare spanacul cu usturoi, pt ca fii-mea ar manca usturoi cu usturoi - dimineata, pranz si seara. I-am facut spanac, normal cum stiam eu, si nu i-a placut...asa ca mi-a venit ideea sa ii adaug niste sos facut din usturoi si smantana. A ras o portie maaare in 5 minute. De atunci asta e reteta....
*******************************************************
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
Cand am venit la facultate in Bucuresti am fost socata sa vad ca colegele din sudul tarii gateau spanacul fara lapte/smantana si usturoi, doar simplu ca o mancarica verde. Nu a fost nici prima, nici ultima oara cand am descoperit diferente intre bucataria ardeleana si cea munteneasca. Ma bucur mult pentru aceasta diversitate! Putem invata lucruri noi.
Eu mai gatesc spanacul si in urmatoarele feluri:
salata de spanac crud
placinta de spanac cu branza
quiche cu spanac
peste cu crusta de spanac