CEFORT - doza maxima admisa la copii
Buna
Sunt mamica unui baietel de 2 ani. Am fost internata in spital si din data externarii am primit antibiotice pe vena. Cefort(ceftriaxona) si gentamicina.
Am multe semne in intrebare vis-a-vis de tratamentul prescris in conditiile in care la plamani nu se auzea nimic si copilul nu facea febra, dar acum intrebarea mea pentru voi este urmatoarea:
Oricum sunt in ultima zi de tratament, insa abia acum (nu stiu unde mi-a fost capul pana acum) m-am uitat pe prospect si am vazut ca la copii pana la 12 ani se da cefriaxona 20-50mg/kg si zi si doar in ccazuri de infectii severe (meningita - nu e cazul Slava Domnului) se da 80mg/kg si zi.
Baietelul meu avand 10 kg, judec ca ar fi trebui sa primeasca pe zi max 500mg (administrat in 2 doze la interval de 12 ore intre ele).
Insa i-a fost prescris si a primit 1g/zi (administrat in 2 doze la interval de 12 ore intre ele).
S-a produs o eroare sau aceasta este practica, de a incalca doxa maxima recomandata de producator.
Va multumesc foarte mult!
p.s Tratamentul este deja facut, insa raspunsul imi este necesar pentru ca am fost internatati la particular unde ma gandesc ca nu s-ar admite asemenea erori (desi bine ar fi sa nu fie o eroare ci o lipsa de intelegere si de cunoastere a practicii de catre mine).
Miri2007
Raspunsuri
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miri2007 chiar nimeni nu a mai facut cefort la copilasi? Miri2007 |
Cand fetita mea avea 1 an, respectiv 10 kg, a primit ceftriaxon (Cefort) 1g/zi.
Dar mi-e teama ca e vorba de acceasi clinica, deci raspunsul meu nu te va ajuta prea mult.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si 30+
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
zmotocel spune:
doza de 20-50mg/kgc este pentru nou nascut.
pentru copii pana la 12 ani doza este 20-80mg/kgc, mergand chiar pana la 100mg/kgc (fara a depasi 4g/zi).
poate ca 1g/zi pare o doza apropiata de maxim, dar este inca in limite. probabil medicul a considerat ca este necesara.
andlina spune:
Buna
Fetitei mele la 1 an si jumatate i s-a rescris tratament cu CEFORT 1g/zi . Am fost sesizata de faramacista, de asistenta care-i facea injectiile ca ar fi o doza prea mare - doza de adult.
Am intrebat mai multi medici la momentul ala.Concluzia : in anumite tratamente doar la o doza asa mare cedeaza infectia . Fetita mea avea atunci o infectie urinara cu proteus vulgaris.
Va doresc sanatate si numai bine!
ana l spune:
Eu am facut cefort la copil la 5 ani, nu stiu sa spun cantitatea corect, dar erau 2 injectii intavenos,in branula, la 24 ore, la spital facute. cred ca 5 zile am facut tratamentul. Nu stiu sa spun diagnosticul, pentru ca nici dupa 2 ani nu-l stiu. Avea doar leucocitele mari, in rest exudat negativ, fara infectie urnara, fara ascultatie pulmonara, fara febra; doar dureri de burta si varsaturi. Eram dupa 3 tratamente cu antibiotice pentru otita,si amigdalita. Iar pe fisa de externare apare dispesie functionala, aerocolie, diskinezie biliara.
copiii mei minunati, Edy ( 5 noiembrie 2003 ) si Daria ( 2 decembrie 2008)