baiatul meu nu vrea la olita
Buna tuturor!Am un baietel de 2 ani si 3 luni si nu vrea sub nici o forma la olita.Se duce la baie si imi aduce olita si cind sa-il dezbrac sa il pun pe olita incepe sa plinga sau sa tipe si chiar daca reusesc sa il pun pe olita se ridica imediat si nu mai vrea sub nici o forma sa il mai pun.Eu nu stiu ce sa ma mai fac cu el cum sa o mai iau ca sa reusesc sa il desvat de pampers si sa se invete la olita.Cine are vre-o idee sa imi zica cum sa fac?Va multumesc!
Raspunsuri
gabriela42 spune:
am stat pe olita cu el fiecare cu a lui,am cumparat ce olite a dorit,la vremea aia era un taxi cu senzor car cinta cind aparea produsul.incearca sa cumperi colac mic poate vrea direct .pt faza cu eliminarea pampersului am stat citva zile doar pt asta l-am lasat fara si ne-am jucat cind ii venea pac il serveam dar ia placut mai mult colacul.
roli25 spune:
De cat timp ati inceput operatiunea "olita"?. Dureaza destul pana se obisnuiesc cu ideea. Mai ales la baieti.
Si la noi a durat luni intregi pana a vrut pipi. Acum incerc sa-l conving si cu kk.
Si de fiecare data ii povestesc...ca trebuie sa faca, ca e baiat mare, ca o sa mearga la gradi, ca toti copiii fac..bla, bla-uri. Cand face pe el (adica aproape de fiecare data ), ii spun ce frumos ar fi data viitoare sa faca la olita, sa nu se mai murdareasca. Adica, ii povestesc tot timpul despre olita, ca sa se obisnuiasca cu ideea si s-o accepte.
Frate-sau era la fel...dupa 2,6 ani a inceput sa faca si a scapat definitiv de pampers la 2.10 ani.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
desprecopii spune:
aici despre www.desprecopii.com/info.asp?id=2033" target="_blank">operatiunea olita.
succes!
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
andruskandu spune:
Ai rabdare! Ia operatiunea sub forma de joaca si nu-l forta. Totul in joaca si-ai sa vezi ca va coopera! Vine vara, iar daca ai cald in casa poti sa-l lasi fara scutec. Va avea desigur, cateva accidente, dar totul se invata din experienta, si va trebui sa experimenteze si cum vine pipi si se uda. Desigur ca nu-i va placea, si, in timp, va accepta sa faca la olita, ca sa nu se ude. Noi am inceput operatiunea cam tot prin martie, Andrei fiind nascut in iunie, deci nu avea inca doi ani. Dar tot pe considerentul ca vine vara, nu neaparat ca face 2 ani.
Si nu cu nervi si stres! Cu calm si intelegere! Cand va face pe el pur si simplu il schimbi, fara a-l certa, doar explicandu-i. In scurt timp va intelege. Si fii consecventa. Odata ce-ai luat hotararea sa elimini scutecele, urmeaz-o. Intai prin casa, apoi si pe drum, apoi la somnul de pranz... apoi la cel de noapte.
Succes!
Babi_Girl spune:
Ufff! Ceva chair greu. Eu, cand il pun pe Adu pe olita, ma asez langa el jos si ii cant, ii dau jucaria lui prefereata ca sa ii distraga gandul de la a se ridica... Multa bafta!
INA2 spune:
Al meu are 2 ani si 9 luni dar tot nu sta pe olita dar pentru pipi am gasit o alta metoda:facem ca baietii mari,din picioare si asa vad ca ii place.Mai sunt si accidente dar sper ca pana cand incepe gradinita sa ne descurcam.La inceput cand nu vroia deloc sa faca ii puneam in olita hartiute si era foarte bucuros sa faca peste ele,de multe ori le ruoea singur si venea cu olita la mine ca sa faca.
Deus spune:
al meu nu a stat de loc pe olita a vrut direct pe wc cu un capac suplimentar pt copii...oricum nu l-am grabit si nu trebuie grabiti ,fac cand simt ei ca pot, nu exista un termen
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.