Carne-gratarel, pe ce?
Salut.
Imi place mult carnea facuta "gratarel", as vrea sa o prepar si acasa (nu sa o mananc doar la iarba verde sau in restaurant), dar nu am... pe ce.
Ce "aparate" folositi (nu ma refer la clasicul gratar cu carbuni/lemne, ci la o ustensila, de preferinta pe curent, care sa poata fi folosita in interior)?
Cu carnea cum procedati? O lasati la macerat inainte in ceva "buruieni"?
Multumesc .
------------------------------------
A venit primavara! A plecat primavara!
Raspunsuri
CorinaDani spune:
buna,
exista in gama severin (de exemplu) gratar electric, teflonat, are si tavita in care se scurge grasimea
sau mai exista gratarul care se poate pune pe flacara aragazului (acela care se desface in doua, partea de jos are o gaura in mijloc, partea de sus este pe post de capac si la mijloc are un gratar sau plita, depinde de model si de producator), in partea de jos se pune apa, si poti prepara friptura fara sa faci prea mult fum
dar nu-ti va iesi acelasi gust, pentru ca aroma data de carbuni/lemne nu prea ai cu ce s-o substitui
daca ai balcon si poti aerisi, se gasesc de cumparat mini-gratare de unica folosinta, din aluminiu, au si carbunii inclusi; poti folosi gratarelul asta pe balcon, pus eventual pe o cratita sau pe un suport care nu se strica din cauza caldurii
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
lulu77 spune:
Pe gratar clasic, de teflon, folosit pe flacara de la aragaz sau gratar electric de la Teflon, carne de pui/peste/vitel/porc/ficat.
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Nicoleta spune:
Multumesc, aici am plita electrica, deci exclus ceva pe plita.
diuna spune:
Eu vreau sa-mi cumpar pentru asta un graten. E un fel de tigaie cu dungi pe fund( ca sa ma exprim plastic, din almanahe...). Fetelor, daca aveti, ce ziceti? Merge pentru carnitza la gratar? Sau face prea mult fum?
Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein
Nicoleta spune:
Diuna, stii si firma, ceva?
diuna spune:
Eu ma gandesc la un Tefal.
Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein
desprecopii spune:
hm... ce pofta mi-ati facut!
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nicoleta Multumesc, aici am plita electrica, deci exclus ceva pe plita. ------------------------------------ A venit primavara! A plecat primavara! |
Nicoleta,plita electrica nu e un impediment!
Eu am o tigaie zimtzata ,uite ca nu stiu exact cum sa ma exprim!Deci fundul tigaii e "valurit"imita gratarul!
N-am timp acum sa caut sa-tzi arat cum arata!
Si da,in general o pun la marinat cu o seara inainte!(asta e ideal ca se mai intimpla sa pun si dimineatza siu seara sa facem gratarelul)
Sau gratar electric!
Dana
Nicoleta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani sau mai exista gratarul care se poate pune pe flacara aragazului (acela care se desface in doua, partea de jos are o gaura in mijloc, partea de sus este pe post de capac si la mijloc are un gratar sau plita, depinde de model si de producator), in partea de jos se pune apa, si poti prepara friptura fara sa faci prea mult fum Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Eu la asta ma refeream ca exclus pe plita electrica, nici nu ar avea loc... Si nici nu merge, este plita ceramica... chiar nu vreau sa cumpar una noua cand va fi sa plecam de aici. Dana, tu ziceai de tigai ca merg si pe plita electrica, nu? Eu as vrea ceva de sine statator, care sa fie folosit independent de plita asta.