constipatie sau e ceva normal?

constipatie sau e ceva normal? | Autor: oana_pdv

Link direct la acest mesaj

Bebele meu are 4 luni jumatate si de la o luna face kaky la 2-3 zile cu ajutor. Ce ma sfatuiti s afac? Nu mai vreau sa aud de supozitoare cu glicerina, miniclisme sau termometru! Nici musetelul nu are efect! Pedriatii au zis ca e normal dar sincer mi s pare absurd ca dupa 4 zile sa nu faca nimic si il vad ca il doare burtica! Ideea e ca nu face nici tare ca sa zici ca nu ar putea face singur. Ajutor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_pdv spune:

mentionez ca mananca numai de la san, inca nu am inceput diversificarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns semiramida spune:

Si al meu cand era bb facea la 3-4zile, asta era ritmul lui si nu i-am pus niciodata supozitor sau altceva. Tot alaptat exclusiv era.

Edit: la 6 luni cand am inceput diversificarea a inceput sa faca zilnic si asa face si acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Daca mananca numai san conteaza foarte foarte mult ce mananci si tu
Mananca ceva care sa-ti ajute tie digestia, fructe (nu in exces), compoturi, iaurturi, prunele in general au efectul cel mai bune de la mama la bebe
Si noi am fost la fel, dar s-a rezolvat prin alimentatia mea si mai apoi, dupa diversificare..cu alimentati lui

Eu zic sa nu-l mai "chinui" cu termometru, supozitoare, se invata stomacelul lenes si o sa ai si mai mari probleme mai tarziu

Sanatate multa va doresc

Siropelele anticolici inca mai ajuta la tranzit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

citeste si aici
www.desprecopii.com/info.asp?id=2053" target="_blank">Constipatia bebelusului

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Copilul meu a fost alaptat exclusiv pana la 6 luni, insa diversificarea a mers fff greu, am numarat inghitituri de mancare sau suc pana dupa un an si o mai fac si acum uneori. Pana la 5 luni jumatate avea scaune normale, cate unul pe zi, cel putin. Brusc dupa 5 luni si 2 saptamani, fara nici un motiv aparent, nu am schimbat nimic, a inceput sa faca foarte rar si foarte tare, daca il lasam facea la o saptamana si plangea cand venea momentul, asa incat miniclismele au devenit prietene. Era clar constipat, scaunele nu erau normale, ci foarte tari si rare. Mi s-a tot spus ca dupa ce incepem diversificarea se regleaza; asa cum spuneam, diversificarea a fost ea insasi un chin, plus ca nu bea lichide, foarte putina apa, sucuri deloc-deloc, orice fel ar fi, nici fructe nu accepta decat greu, asa incat tot constipat este, insa nu mai face atat de rar, cam la 2 zile ies niste maslinite si nu mai plange, asta e normalul lui, se pare. Acum toti ne spun ca e din cauza ca nu sta la olita, ca nu are rabdare sa stea in pozitia optima si ca face in graba sa poata pleca iar la joaca ... s-o schimba asta vreodata?
Mentionez ca am facut tot felul de modificari in regimul meu, insa fara efect la el.

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si neghinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmensimo spune:

Bebelusa mea de 10 luni a avut probleme cu constipatia de la 2 luni. Pana atunci facea de mai multe ori pe zi si apoi dintr-o data la mai multe zile. Pana cand am inceput diversificarea am auzit tone de idei despre cat ar trebui sa dureze pana face, de la medici la prieteni. La ce concluzie am ajuns: pana la 6 luni la diversificare e ok sa faca la 7 zile daca e alaptat la san, pentru ca laptele de mama se asimileaza si nu e problema daca nu face atatea zile si moale. In cazul in care face tare si e alaptat la san atunci foarte bine a mers sa mananc eu fructe uscate: caise, prune, mere, smochine( foarte bune semintele de smochine).
Dupa 6 luni, cand am inceput diversificarea, mi s-a constipat de am inteles ca ma vaitam degeaba inainte. A ajuns mititica de a facut fisuri anale ca a facut foarte tare si plangea...Si acum mi se rupe sufletul cand imi aduc aminte. I-am cumparat rapid, la sfatul unei farmaciste, Fitoroid pentru fisuri si s-a linistit in cateva secunde. In 3 zile se pare ca s-a reparat si tratamanetul a durat 5 zile.
Am inceput un tratament cu Lass baby si Humana Milkzuker ( ambele naturale). Humana poate fi dat timp de 3 saptamani dupa deschidere si cand l-am terminat, m-am oprit. Am facut atunci o bronsiolita de la o raceala minora si a trebuit sa-i dau antibiotic si constipatia a revenit. Am reluat tratamentul pentru inca 3 saptamani cu lass si humana si acum fetita mea face singurica de cel putin o luna, in fiecare zi. Daca intarzie o zi ii dau fructe uscate ( caise, prune in iaurt, smochine)pe care le molfaie cu mare placere. Nu mai las sa treaca nici 24 ore. Daca nu iese avem supozitor. Din fericire nu i-am mai pus de foarte mult timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flloryy spune:

poate asimileaza bine laptele, oricum incearca sa mananci portocale...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Daca papa doar san este perfect normal.Daca cauti pe google ai sa vezi ca sunt multe mamici care au aceasta "problema".Repet, nu are nici o problema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Noi facem 3 luni pe 7. de 1 luna am intrat pe lapte praf. Pana saptamana trecuta facea de 2 ori pe zi. De marti nu a mai facut. Am lasat-o 3 zile si tot nu facea. Am scos-o cu supozitor, si a facut tare. Plangea micuta de burtica, si vomita. I-am dat ceai de musetel cu o picatura de miere, si vad ca azi mi-a facut caca bine.I-am mai dat si para. Cica e foarte buna la constipatie.De asemenea i-am pus mai putine masuri de lapte praf. La sticla de 140 mi-a zis doctora sa pun 5 masuri. Acum ii pun doar 3 si vad ca nu mai vomita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

O, nu, iara-ncepe..."deja-vu"-ul...para la nici 3 luni! Ceai de musetel cu miere!! Totusi ai ceva vechime pe forum, chiar n-ai citit nimic pe-aici?:( Nu stiu de ce mai intru pe topice de-astea, ca mereu ma amarasc
Oana, la 2-3 zile nu cred ca se poate numi constipatie, daca e alaptat; bine, fata mea facea zilnic, rar i se intampla sa treaca 2-3 zile fara, dar pentru alti bebelusi alaptati stiu ca era ceva obisnuit...

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput