PRIETENE FARA TITLU (64)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Gata si Lost.
BRANDUSA uite chiar sunt curioasa si o sa butonez sa caut care e proportia dintre inascut si dobandit in ceea de priveste temperamentul.Pana atunci eu imi mentin totusi parerea ca tine de genetica.Ce se mai modifica pe parcurs cred ca tine de educatie,adica poate si mie imi vine uneori sa imi bag toate alea in careva ,dar ma opreste bunul simt,asa ca imi permit sa fiu irascibila doar intre cei patru pereti ai casei,deci in familie ,nici macar cu prietenii apropiati nu mi-as permite sa imi sara tzandara,dar din fericire nu a fost cazul niciodata

Mai voiam sa va zic ca Tudor si-a revenit cu mancarea,ieri olecutza,azi mai binisor
Am sunat si pediatra sa ii zic de Diana,a zis ca daca nu ii scade febra nici maine eventual sa ii dau antibiotic.Nu de alta,dar azi avusese 38 ,i-am dat nurofen si dupa doua ore si ceva cand s-a tezit iar avea 37,7 ... ma rog poate se si supra incalzise sub plapuma.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marchplayer spune:

N-am sa caut in dictionar sa torn pe aici definitii ca nu ma pricep la asta.
Da cred foarte tare ca extrovertit/introvertit devii, nu te nasti asa! sau daca are si genetica ceva de spus in sensul asta atunci participa sub 50%.
Are un rol foarte important mediul social, politic, statutul financiar si multe altele. Te poti schimba in functie de astea pe parcursul timpului, in functie de increderea pe care o capeti sau o pierzi in tine.
In ceea ce ma priveste definitia tipului extrovertit ti se potriveste ca o manusa, fiecare cuvintel de acolo(unde ai scris cu albastru) este despre tine! Nu stiu cand ti-ai facut testele alea psihologice dar se pare ca in perioada dintre te-ai schimbat
Si DA, in ceea ce o priveste pe Diana voi ati ajutat-o sa devina asa. Cine sta la curul ei cu camera de filmat toata ziulica? Cine-i cea mai frumoasa fata? cea mai desteapta? cine canta si danseaza cel mai frumos?? Cine picteaza si deseneaza exceptional?? Cine recita poezii ca nimeni alta?? Etc, Etc, Etc. A mai ajutat-o un pic si genetica si gata-i fata!
Cum ar fi un copil daca i-ai taia vorba mereu, l-ai reduce la tacere, daca ar fi pedepsit, daca nu l-ai lauda niciodata daca orice ar face nu te-ar satisface?!! Extrovertit ca asa este natura lui genetica??! Niet. Ar deveni introvertit, cel putin pana ar scapa din acel mediu.

Am vorbit un pic si din proprie experienta.
N-am zis cu rautate ceea ce am spus si nu stiu de ce ai sarit pe mine cu pagini intregi de definitii!

Mergi la inceput

Am dat eu o cautare si am gasit din prima asta,n-am avut timp de cercetari masive: "temperamentul este innascut - el nu poate fi schimbat, ci doar ameliorat, prin educatie".
Ceea ce zici tu referitor la cum presupui tu ca ne comportam cu Diana (sincer as vrea sa fie asa,dar nu e din pacate ) eventual ii poate creste sau scadea increderea in sine,nicidecum sa ii modifice temperamentul!
Iar ultimul test psihologic mi l-am facut online chiar acum seara de curioasa si mi-a iesit ... introvertita Nu ar fi de mirare,avand in vedere ca imi iesea mereu la mijloc,asa ca poate odata iese una odata cealalta.Nu uita ca eu am fost un copil timid.Chiar si acum sunt oripilata de certuri sau scandal,prefer sa tac si sa ocolesc persoana pentru o perioada mai scurta,mai lunga de timp sau definitiv.
Iar in ce priveste ce si cum mi se potriveste din alea pot sublinia ca de la extrovertiti asta nu mi se potriveste deloc "isi pierd stapanirea usor dar le si trece repede". Dimpotriva,ma stapanesc,dar nu imi trece decat greu,foarte greu sau deloc.Asta nu inseamna ca nu pot fi in continuare amabila si sociabila cu persoana respectiva dupa o vreme,dar atat.Si nici nu am foarte multe cunostinte,sau sa imi fac prieteni usor.Adica nu ca nu as putea,doar ca eu nu simt nevoia,probabil ca sunt io cam distanta dar asta sunt.Cred sincer ca de la o varsta e foarte greu sa iti faci prieteni,aia se fac in copilarie/adolescenta.Sau in situatii exceptionale.O situatie de genul asta e si prima sarcina si automat DC si spiridusii

Iar de la introvertiti mi se potrivesc destule:
cu o fire retrasa - nu cred ca ai vazut la mine in casa de chefuri sau multi invitati in afara familiei
Prefera anturajele cunoscute si restranse
Prefera cadrul familial.
Au un cerc restrans de cunostinte.
Aleg mai repede sa munceasca si sa invete singuri,
Persoane serioase, de cuvant,
ordonati,
nu foarte veseli
Sunt constanti in preocupari, activitati, idei si mentalitati. Conservatori.
Sentimentele sunt stabile si profunde
reactioneaza dupa ce gandesc, analizeaza.

De exemplu nu am foarte multe cunostinte si din cele pe care le mai am,rare sunt cele pe care le invit sa imi intre in casa.Am multe colege de birou cu care m-am inteles de minune multi ani dar de vizitat,doar intamplator,adica cu treaba,uneori s-au mai ... autoinvitat ele.

Aaa si nu stiu de ce simti ca eu "am sarit pe tine cu pagini intregi de definitii" ,era un subiect de discutie foarte interesant si l-am pus in discutie cu toata gasca.Sincer ai procedat exact ca si cu Deea,reciteste cine cui si cum i s-a adresat si cum a fost catalogat.Ma rog,e simplu de rezolvat,pe viitor voi inceta sa glumesc cu tine si basta,daca ai ajuns sa nu mai stii de gluma si sa reactionezi asa.Pacat.

INGRIID cum a fost azi?

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marchplayer
[N-am zis cu rautate ceea ce am spus ...

nu cu rautate ci cu temperament vulcanic

Cand ai timp detaliaza cu exemple concrete cum crezi tu ca par example statutul financiar din care rezulta sa zicem incredere in sine influenteaza temperamentul? Ca io nu pricep.

Mergi la inceput

Asa si daca tot am prea mult timp liber sa mai mentionez ce intrebari mi-a mai pus Diana acum seara,ca pe urma uit:
In timp ce ii faceam baie lui Tudor care se tragea de putza si ea dupa ce tocmai ea facuse pisu la wc: "cand o sa creasca mare Tudor o sa se stearga si el la putza?"
Dupa aia in timp ce colora cu cariocile m-a intrebat cine a inventat cariocile astea.
Parca si ieri mi-a mai pus intrebari cu raspunsuri greu de dat,dar le-am uitat.

Ioaii si sa vedeti ce cosmar am avut azi-noapte.O sala plina cu cadavre,parca impuscati erau,apoi cum mai ajunseseram multe persoane acolo (parca era undeva la serviciu) a aparut un criminal sau mai multi cu pusti/pistoale gata sa ne ciuruiasca si pe noi ,iar eu m-am ascuns rapid sub o masa ,dar dupa aia pregatise ceva platforma masiva suspendata pe care sa o prabuseasca pe noi Noroc ca m-am trezit.Uite ce patesc daca am citit zilele trecute Omerta de Mario Puzzo (cel ce a scris Nasul),carte cu mafioti ... asta am citit-o ca era de actiune si m-a ajutat sa sa imi abat gandurile ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Pace,liniste. Ca suficient nu dorm eu de grija cataclismelor de pe la ora 3, da?
Extravartit/introvertit tine si de caracter-dobandit, cat si de temperament-inascut. Asta stiu io, ca de cautat, sincer nu ma duce mintea (sau cheful).
Moni, sa-ti traduc ce zice Daniela (nu te superi, ca stiu ca n-ai nevoie de avocati sau bagatori de seama, dar sesizez si eu lucrurile). Chestia cu Farmville si cantarul e o rautate! Si a deranjat-o rau. Da, unele dintre noi suntem grase ca suntem mai nesimtite si nu asa iuti si colerice si vorbarete din fire. Si nu avem asa copii care sa ne alerge, ci-s mai blegi si nevorbitori. Si da, temperamentul flegmatic o fi de vina si pt greutate si pentru copii si pentru tot? Bzzz, fara citate, ca la fel sunt lenesa si nu ma apuc sa caut. Sorry, daca-mi displace total discutia in contradictoriu, nu inseamna ca-s nesimtita (adica nu ma simt, nu ma vad, nu ma "ating").

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Temperamentele: sangvin, coleric, flegmatic, melancolic. Mai mult Sangvina, eu si melancolica de ceva vreme. Cu restul intro/extra am dubii.
Moni, timiditatea nu exclude extrovertirea! Ca mergand destul de in amanunt, as spune ca-s timida fara a fi introvertita. Culmea e ca sunt de o timiditate bolnavicioasa, acum la maturitate. Maaare handicap. Eu una nu reusesc sa dau un telefon de multe ori. Mi-e frica, mi-e sila, mi-e groaza. Am o uimire fenomenala, o admiratie idem, cand vad oameni care pun mana si suna persoane nu foarte apropiate! In afara de mama si de Radu, mi-e imposibil sa sun fara sa ma gandesc de 20 de ori. Nu-mi sun prietenii! Nu pot. Am mereu impresia ca ma vor intreba cine sunt si de ce-i sun. Cu financiarul care influenteaza caracterul. Da, banii castigati, obtinuti iti modifica perceptia despre sine. Ai bani, ai haine, ai o anumita aparenta care-ti da si o anumita imagine pe care o reflecti si care imagine iti intareste (pozitiv) imaginea despre tine insuti. Bine, nu in toate cazurile. Exceptii sunt peste tot, dar cam astea-s mecanismele. Multe de zis pe teme de genul asta. Doar ca trebuie sa fi extrovertit ca sa faci asta cu usurinta, nu?
Daniela, Rares a scapat de tot de scutec? Ca al meu cere, face la olita, WC, dar inca sta cu scutec. Si eu incerc sa-l duc in toamna la gradi. La scoala ii voi duce inainte de 7 ani. Pe amandoi. DAca puteam, ii duceam si inainte de 6. Bine, sunt planuri indepartate. Daca Tavi ar semana cu frate-sau il dau imediat dupa ce face 6 ani. Daca seamana cu Ana, nu! Ana e mai aeriana, mai copilaroasa, mai neatenta. Razvi e mai atent si mai concentrat. Pe de alta parte la RAzvan e problema vorbitului si a scutecului. Pana-n toamna va fi mai bine, dar nu stiu cat de bine (cu vorbitul).
Plec la culcare ca se lumineaza si parca ma simt mai bine. Grijile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Ceau fetelor!
Am fost ieri, nu m-a deranjat ceva in mod special, poate doar un gust de fier in gura de la substanta de constrast. Azi primesc rezultatul, tot pe la 19.
Daniela, eu am sesizat la tine un ton de cearta, adica nu mi s-a parut ceva jignitor ce a spus Moni, nici nu cred ca s-a referit la tine cu slabitul. A spus doar ce a citit la Maraki. Si prietena mea joaca Farmville si crede-ma ca nu stau sa o dojenesc sau sa-i numar ouale ori punctele adunate si ne cunoastem de ani buni. Asa ca, logic, nu vad de ce ti-ar fi facut observatie Moni, ea a luat-o ca pe o gluma, tu nu.
Ma gandesc ca putina flexibilitate nu strica, eu am motive de cearta zilnic, dar ma controlez, mai ales fata de persoane straine. Si faza cu Diana...ma rog, nu prea e eleganta. Adica, si eu imi consider copilul frumos, destept, doar ca nu stau cu camera dupa el, insa n-as folosi comparatia asta ca sa exemplific ceva, cum e cu temperamentele. Chiar n-as folosi-o. In fine, s-a facut din tantar armasar.
Moni, n-am apucat ieri sa-ti raspund, m-am culcat mai repede si am lasat laptopul deschis, azi-dimineata am vazut mesajul tau. Sunt bine, mersi de intrebare, deseara voi afla ce si cum. Ma doare putin capul, poate e tot de la substanta aia, sper sa-mi treaca.
Mi-am amintit de serialul ala cu 8 copii, i-au dus intr-o zi la o fabrica de creioane cerate, ar fi fost super sa avem si aici asa ceva, vedea Diana ta tot procesul de productie, acolo le dadeau creioane, carioci si hartii sa deseneze, apoi plastelina, lipici, cartoane, foarfece sa creeze obiecte...super! Numai aici n-au idei, ce de bani s-ar scoate, oho!
Tu ai scos-o pe Dia afara cu febra? Eu o tin in casa, e molesita atunci, numai de plimbari n-are chef. Tudor cum mai e?
Bee, repet, sunt convinsa ca nu la grasimea Danielei s-a gandit Moni. Doar ca spiritele nu prea sunt agreate in anumite momente si uite ce a iesit. Asta imi aminteste de gafa mea, vorbeam cu o verisoara (demult de tot) si ii spuneam: uite la X s-a ingrasat ca o vitica in sarcina, a pus 24 de kg. (pe atunci nu stiam cum e sa fi gravida) La care, verisoara imi raspunde: eu m-am ingrasat 28 kg.
Na, de atunci nu mai vorbesc neintrebata. Brusc am devenit introvertita. Nici eu n-am un copil care sa sara, sa alerge, dar cunosc unul. Si conteaza grozav temperamentul, educatia il poate tine in frau, dar cand e mai mare. Ca n-am vazut adult sa sara intr-un picior la servici sau pe strada.
Ai dus-o pe Ana la gradinita? E mai bine acum?
Denisa, tot am vrut sa-ti zic de ureche si pietricele. Copilul tot copil, oricate frane are acasa, curiozitatea il roade. Sper ca e ok acuma.
Va las, ca am multa treaba. Muulta. Si cu cat stau mai mult pe aici, cu atat sansele de a ma certa devin mai mari. So, intru deseara sa va scriu ce si cum.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

salut

Eu inteleg o gluma atat timp cat ramane o gluma. Sau o gluma buna se face o singura data! Deja cand se repeta iti da de gandit!
Si eu am atatea pe cap incat nu suport nici macar o aluzie. Deci este posibil sa fi sesizat un ton de cearta!

Mergi la inceput

Adevarul ca Diana de Moni vorbeste mult, nu stiu ce se plange Monica, doara cu ea seamana Traim alte vremuri Moni. Tu i-ai dat libertatea Dianei de a nu fi introvertita. daca este ea in vreun fel este meritul vostru!!

Unde era rautatea aici Ingrid ca tot ai sesizat tonul???

Mergi la inceput