Cat va dura?

Cat va dura? | Autor: gabriella1

Link direct la acest mesaj

Pe scurt, sa nu plictisesc.
Mama mea are Boala Parkinson, HTA,AVC,ruptura de col femural. In primul rand,ptr Parkinson trebuie sa ia Azilect (cred ca am scris bine),Requip Modutab si Stalevo. Toate astea prin contract cu Casa, gratuite.
Azi am dat telefon la neurolog sa-i iau reteta ptr a-i lua medicamentele (celelalte i le iau cu bani: Viregyt, Sermion, Aspenter)si medicul ma anunta ca s-au sistat TOATE contractele cu Casa.
Stie cineva cat va dura situatia asta? Ca nu-mi permit sa le cumpar pe toate in fiecare luna.Costa in jur de 20 milioane (vechi)/luna. Daca nu i le cumpar................ nu mai zic. Mama are pensie, normal,dar nu as indrazni niciodata sa-i spun sa-si cumpere ea medicamente (oricum i-ar ajunge decat pe 5 zile din pensia ei), iar eu i-as cumpara din doua salarii de bugetari. Cumpar dar nu mai platesc nimic sau traiesc cu aer. Sunt normali la cap guvernantii?
Revin, stie cineva CAT VA DURA TOATA BATAIA ASTA DE JOC?
Mi-am pierdut tatal, credeti-ma, nu -mi mai "permit" sa -mi pierd si mama !

Gabriela

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Te inteleg perfect. Eu cumpar tot ce-i trebuie Alexei fara reteta compensate sau alte benficii.
Sunt foarte scumpe medicamtele si pe zi ce trece vad ca se scumpesc.
Nu stiu daca va fi un final al sistemului sau dupa 1 iunie 2010 vom muri pe capete daca nu ai sa-ti platesti internarea, consultul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui paula2003

Te inteleg perfect. Eu cumpar tot ce-i trebuie Alexei fara reteta compensate sau alte benficii.
Sunt foarte scumpe medicamtele si pe zi ce trece vad ca se scumpesc.
Nu stiu daca va fi un final al sistemului sau dupa 1 iunie 2010 vom muri pe capete daca nu ai sa-ti platesti internarea, consultul...

Paula & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Paul (03.01.2006) & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Alexandra (13.12.2003)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=9c7152888cafc1187f281&skin_id=0 br / " target="_blank">Copiii nostri
www.youtube.com/watch?v=99ItPu2KUKs" target="_blank">Copiii nostri 1

Mama are o pensie de 700 lei ,pensie de drept dupa 30 ani de munca si o pensie -care nu cred ca se va mai da- de 293 de lei de la Casa ptr medicamente .Pot eu sa-i spun sa-si cumpere macar o aspirina? Sau mama nu mai are dreptul nici sa bea apa de robinet -daca-si cumpara medicamente (cateva)-ptr ca si aia costa bani.
Eu sunt prof .(necalificat cu studii superioare,altele decat ar trebui sa fie specializarea)si un salar de 540 lei ,iar sotul meu are ceva mai mult cu tot cu norma de hrana. cumpar medicamente,nu zic nu, dar CU CE MAI TRAIM? Utilitatile nu le mai platesc? Sau nu ne mai spalam /aprindem lumina...etc...? La mancare nici nu mai sper,ca asta depaseste UE-ul.
Eu una,incep sa ma satur de toate si ma rog la Dumnezeu sa mor dintr-o data ca asa ,bolnav,nu poti trai.Astia ne omoara sigur si lent !

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Daca ai salariu mic de ce nu faci altceva sa ai un salariu mai mare.
Solutia nu este sa stai sa astepti sa creasca salariul la profesori...pleci si te apuci de altceva.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Solutia nu este sa stai sa astepti sa creasca salariul la profesori...pleci si te apuci de altceva.

Da, Guestus,asa voi face.Noroc de tine, cu un asemenea sfat!Daca n-ai inteles prea bine: mama mea nu are 30 ani si bubuie de sanatate.E o doamna de 60 de ani, mai bolnava decat crezi, care are nevoie pana si noaptea de mine. Nu -mi spune ca pot angaja pe cineva ,ca deja am.Dar doamna respectiva sta 8 ore si crede-ma ,nu sta pe degeaba. Iar frati sau surori N-AM !
Bine, plec,dar sotul meu la 32 de ani,are arterita. Din cand in cand il internez in spital .De exemplu acum si el si mama sunt la spital. Plec singura,in lumea larga, spal si podele numai sa-i ajut,dar de ei, cine are grija? Crezi tu ca toti banii din lume le-ar da dragostea si rabdarea mea?
Daca ai fi in in situatia mea,ai gandi la fel? Stii ce usor e sa dai sfaturi in astfel de cazuri?

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Nu zic domle sa pleci in alta parte...spun ca te apuci de altceva in locul in care esti tu acum. Ca profesor nu o sa ai salariu bun niciodata...asta e clar ca ziua de miine. deci tu trebui sa faci altceva sa cistigi mai bine.

Mergi la inceput

Citat:

Nu zic domle sa pleci in alta parte...spun ca te apuci de altceva in locul in care esti tu acum. Ca profesor nu o sa ai salariu bun niciodata...asta e clar ca ziua de miine. deci tu trebui sa faci altceva sa cistigi mai bine.

Da' sa vand gogoshi.Intr-un oras mic, cu o economie aproape inexistenta, unde totul functioneaza pe baza de cumatri,nasi,frati etc, ce vrei ,omule, sa fac?!
Printre altele ,intrebam cat mai dureaza toata situatia asta.Daca voiam sa ma critici,G, deschideam topic separat..dar nu e inca tarziu.Vrei?

Gabriela

Mergi la inceput

Citat:

Da' aici ce-ai zis? Uiti cam repede! Sotul meu nu se poate muta din oras in oras pana gasesc ceva care sa-mi acopere cheltuielile si eventual sa-mi ramana si de-un suc. El are de ascultat niste ordine,iar socru-meu n-a fost chestorul Politiei ,ci un biet tehnician !

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Gabriela a deschis acest subiect sa-si spuna off-ul despre cat de inuman este sistemul de sanatate in frunte cu casa de asigurari.Stoparea acordarii de retete gratuite bolnavilor este o crima la adresa acestora. Sau poate un plan dibolic de a mai rari numarul pensionarilor. Scruze pentru sarcasm !dar atata timp cat guvernantii nu mai incap de pensionari si vor sa le scada pensiile, neluind in calcul enormele cheltuieli pe care ei le fac , cam asta se poate deduce .

GAbriela, sa-ti raspund la intrebarea din titlul subiectului nu pot, dar iti doresc sa reusesti sa le pot pune pe toate cap la cap pentru ca toata familia ta sa fie Ok. Multa sanatate mamei si sotului tau si nu in ultimul rand tie, pentru ca tu esti suportul lor.

Mergi la inceput

Multumesc ,Petra .Sa dea Dumnezeu sanatate si bine tuturor,si daca mai ramane ceva in pocal, sa nu ma uite Dumnezeu !

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Guestus esti de coma.Femeia are o problema clara si din nefericire stringenta, ACUM si tu ii dai un sfat aplicabil peste cel putin doua luni.
Asta daca suntem optimisti.Trebuie sa caute un alt servici, sa scoata actele de aici, sa le puna dincolo, vai si-amar de ea in timpul asta si de mama care este bolnava.

Singura solutie acum ar fi sa se deblocheze platile.Asta spune: stie cineva (din interior doar poate daca e ar putea afla) CAND se vor relua contractele cu Casa?Sau ce altceva ar putea face?

Inteleg ca ai dreptate pe termen lung si eu as fi dat acelasi sfat: lasa predatul si cauta altceva dar asta e alta problema.

Mergi la inceput