Unde depunem economiile?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Am deschis un cont la BCR sa viram alocatia si numai deschisul m-a taxat cu 100 ron.Am fost intr-o luna sa platesc rata( care e pe numele sotului dar pt care au fost necesare si adeverinta,copie CM de la mine,si mi-a luat 4 lei ca nu sunt titularul de contract care depune banii) la aceiasi BCR.Cand am facut creditul,mi-au dat si un card cu 1500 ron pe care nu l-am folosit.Cand a expirat cardul mi-au facut altul si au tras cei 10 euro din suma ce tocmai o platisem ca si rata,fara sa ma anunte ,si uite asa figuram noi restantieri....Mai vrei exemple?Cineva de pe forum a spus ca aceasta banca iti ia bani si daca ii treci pragul......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui kiki31

Pai banuiesc ca ai atata minte incat sa nu-i ti sub haine in dulap.Exista metode pentru pastrarea banilor in siguranta si in casa.Sau daca ii depui la banca in lei si primesti o dobanda modica ,mai platesti si impozit pe dobanda,cu ce te alegi? Si daca te gandesti ca leul mai mereu se devalorizeaza atunci mie mi se pare ca nu merita.

corectie : inca din 2008 nu se mai plateste impozit pe dobanda la depozite ! nici anul acesta nu se plateste...

dragii mei, nu oferti informatii eronate, va rog...

pentru puisorul : daca nu sunteti siguri de fondurile de investitii, luati in calcul si varianta unui contract de economisire-creditare; este adevarat ca dobanda este mai mica decat la depozite, dar, la terminarea perioadei de subscriere poti accesa un credit la care vei avea dobanda avantajoasa sau iti poti ridica suma economisita + dobanda corespunzatoare acestui instrument de economisire-creditare.
mai nou, anumite banci ofera varianta planurilor de economisire pe termen lung, asa numitul "plan de economii pentru copii"; aici dobanda este fixa pe durata unui an, fara sa tina cont de variatia dobanzilor pe piata (care are o evolutie descrescatoare de o buna perioada)

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki31 spune:

Cunosc pe cineva care si-a depus economiile la nu stiu ce banca si pentru ca a aparut ceva neprevazut au fost nevoiti sa le retraga inainte de termen si surpriza au primit cu mult mai putin decat au depus.Adica mi se pare normal sa se anuleze dobanda daca iti restituie banii inainte de termen dar sa primesti mai putin decat ai depus doar pentru ca niste smecheri au inventat tot felul de comisioane si penalizari mi se pare aberant.Adica ei s-au folosit luni bune de acei bani dar asta nu se pune,nu? Ca la noi la nimeni probabil.Sau pagubitii de la FNI care daca stiu eu bine a fost un fond de investitii garantat de stat si-au mai recuperat banii? Nu.Si atunci te intrebi ai vreo siguranta in tara asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

CorinaDani, de la BCR mi-au spus ca voi plati impozit pe dobanda . Sau poate doar pt fondurile de investiti?

Stiu si de contractul de economisire-creditare dar deocamdata nu vrem asa ceva.

Vrem sa tinem banii undeva in siguranta si cu dobanda cat de mare se poate

Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Cumpara actiuni la Google si Apple, noi asa o sa facem cand crestem mari :)

Adriana 19+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Si noi, dar uite ca nu mai crestem odata

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

Am deschis un cont la BCR sa viram alocatia si numai deschisul m-a taxat cu 100 ron.Am fost intr-o luna sa platesc rata( care e pe numele sotului dar pt care au fost necesare si adeverinta,copie CM de la mine,si mi-a luat 4 lei ca nu sunt titularul de contract care depune banii) la aceiasi BCR.Cand am facut creditul,mi-au dat si un card cu 1500 ron pe care nu l-am folosit.Cand a expirat cardul mi-au facut altul si au tras cei 10 euro din suma ce tocmai o platisem ca si rata,fara sa ma anunte ,si uite asa figuram noi restantieri....Mai vrei exemple?Cineva de pe forum a spus ca aceasta banca iti ia bani si daca ii treci pragul......

Ai dreptate. Dar experienta mea cu BCR a fost una corecta daca pot sa spun asa. Avem un credit la ei, contul de firma e tot la ei si nu am avut nici o problema niciodata. Asta nu inseamna ca nu au fost oameni care au avut probleme cu banca.

De aici pleaca si nesiguranta asta in privinta economiilor: la ce banca, care e mai serioasa, care minte, in lei sau in valuta, poti crede ce iti spun consilierii bancari? Mai ales ca sunt bani economisiti cu greu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki31 spune:

Corina,nu am avut intentia sa induc in eroare dar eu asa stiam daca s-a scos intre timp atunci ok,adevarul este ca la cat de des se introduc si se scot impozite e cam greu sa tii pasul cu ele. Tu poate activezi in domeniul bancar si de aceea esti la curent.Oricum pe mine nimeni si nimic nu va convinge sa investesc bani in nu stiu ce fonduri sau asa zise planuri pentu copii pentru ca mai devreme sau mai tarziu tot tepe se vor numi,asa ca....

Mergi la inceput

revin cu precizari : anul acesta NU se plateste impozit pentru dobanda la depozite
la fondurile de investitii se plateste dobanda, diferentiat, in functie de perioada detinerii. minunatul guvern inca nu a stabilit oficial care este politica de (ne)impozitare a acestor venituri. anul trecut nu s-a platit impozit pe veniturile din fondurile de investitii

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Citat:

Cunosc pe cineva care si-a depus economiile la nu stiu ce banca si pentru ca a aparut ceva neprevazut au fost nevoiti sa le retraga inainte de termen si surpriza au primit cu mult mai putin decat au depus.Adica mi se pare normal sa se anuleze dobanda daca iti restituie banii inainte de termen dar sa primesti mai putin decat ai depus doar pentru ca niste smecheri au inventat tot felul de comisioane si penalizari mi se pare aberant.Adica ei s-au folosit luni bune de acei bani dar asta nu se pune,nu? Ca la noi la nimeni probabil.Sau pagubitii de la FNI care daca stiu eu bine a fost un fond de investitii garantat de stat si-au mai recuperat banii? Nu.Si atunci te intrebi ai vreo siguranta in tara asta?

kiki, depinde de ce banca este vorba

garantez ca mai mult de jumatate dintre clientii care isi fac un cont curent sau un depozit la o banca, nu citesc cu atentie toate detaliile din contract(formular) inainte de a-l semna, si nici nu intreaba despre existenta altor costuri suplimentare sau ce se intampla daca vor sa lichideze depozitul inainte de maturitate si sa ridice banii CASH.
in mod normal exista precizari scrise, in contract (formular) privind taxele, dobanzile, comisioanele si penalizarile. dobanzile, taxele si comisioanele se actualizeaza periodic si sunt afisate la sediile bancilor.

Mergi la inceput

Citat:

Corina,nu am avut intentia sa induc in eroare dar eu asa stiam daca s-a scos intre timp atunci ok,adevarul este ca la cat de des se introduc si se scot impozite e cam greu sa tii pasul cu ele. Tu poate activezi in domeniul bancar si de aceea esti la curent.Oricum pe mine nimeni si nimic nu va convinge sa investesc bani in nu stiu ce fonduri sau asa zise planuri pentu copii pentru ca mai devreme sau mai tarziu tot tepe se vor numi,asa ca....

kiki, eu ma refeream strict la fondurile de investitii si planurile de economii pentru copii, pe care le poti "accesa" tot prin intermediul bancilor (serioase), nu de la cine stie ce sisteme piramidale sau cooperative de credit

si, daca statul garanteaza sumele depuse (mai exact, depozite), in limita a max 50.000 eur, cred ca nu ar trebui sa-ti faci griji...
e foarte complicat sa explic in detaliu ce si cum, dar ar trebui totusi sa aveti un pic de incredere, macar in bancile din top 5, pentru ca tinutul banilor la saltea chiar nu mai este o alternativa viabila in ziua de astazi..stii cum se spune, pune banii sa lucreze pentru tine

Mergi la inceput