Crestinismul si evolutia spirituala 8

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Conchita eu te inteleg ce spui acolo dar nu: trupul trebuie tinut in frau nu mangaiat in puf....

dar cale de mijloc nu exista? de ce trebuie sa traim la extreme? trupul e tinut in frau de credinta, nu de bici. biciul vorbeste pe limba fricii si a ispasirii, or Iisus nu ne-a iertat deja??? eu ma refer la mine si la nea Ion, sa ne intelegem, nu la pustnici. adica nu exemplul pustnicilor e bun pentru credinciosii de rand, ii poate sminti. trebuie sa ai inaltime mare in credinta sa te bagi in incercarile alea, ce stim noi? crezi ca daca incep sa ma pedepsesc maine, schimb ceva in sufletul meu, o sa pun mai putine intrebari, o sa ma cumintesc? ma indoiesc profund. :-)) drumul de schimbare e invers, ei pot asta in virtutea preaplinului de credinta. dar unul ca mine ce sa caute la infometare, singuratate in pustii (glumesti??? la ce logoree am???), si lipsa de somn. asa, in dorul lelii, fara sa internalizez convingerea ca asta e calea. schimbarea nu vine din afara, de-aia nu cred ca noi, astia micii, ar trebui sa ne ratacim copiind pe cei alesi. sa ne asteptam randul cu rabdare.

Citat:
De ce nu citesti vietile sfintilor, a pustnicilor? Macar o singura carte, sa vezi cum gandesc si cum vad ei lucrurile. Pe urma mai discutam cum ni se pare noua

am citit mai demult, ok o sa recitesc.

nimic

Conchita draga, dar nu te pune Isus sa te mutilezi. Nu iti cere asa ceva.
Sunt Sfinti care au apelat la metoda asta ca sa isi opreasca patimile trupesti. Sf Faustina a cerut acest har si i s-a acordat. Ea n-a mai avut ispite trupesti.

Nimeni nu spune sa nu iti ingrijesti trupul.
Daca ai citit povestea Gloriei Polo, ea a murit, s-a intors, a avut judecata particulara, iar unul dintre marile reprosuri aduse de Isus, a fost faptul ca ea petrecea 4-5 ore/zi pt fitness, masaj, saloane de infrumusetare, in timp ce se ruga 10 minute, si asta in pauza de la telenovela, grabindu-se sa nu piarda vreun minut din film.
Isus a cerut nca EL sa fie pe primul loc, restul dupa.
Deci ne putem ocupa si de trup cu conditia ca LUI sa ii dam timp.
Deci cazul ei e clar, timpul alocat corpului ei era dus la extrem, in timp ce pt DUmnezeu avea timp cand avea nevoie de bani, sau cand cerea diverse favoruri.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:

Pentru cele care vor sa inteleaga mai mult despre ispitele ce vin prin portile simturilor recomand sa cititi:

Paza celor 5 simturi de Nicodim Aghioratul.

Acolo veti vedea ca nu ni se recomanda indulcirea la muzica, mancare buna, somn, lucruri frumoase, etc. Asta nu e scornita de mine si nu e ca as fi io batuta in cap.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

ok, inca una si ma duc. deja am depasit cu juma de ora timpul pentru masca de argila si daca nu mi-o spal acuma, maine chiar voi arata ca un smochin prapadit si fara roade. :-))

as vrea sa clarific ca iubesc ortodoxia, nu ma dezic de ea si nici nu caut s-o reformez. imi doresc sa cadem la consens ca sfaturile sfintilor sunt pe nivele. ca o analogie, un incepator intr-ale yoga tre sa stea cu exercitiile de incepator. daca ii spui ca marele guru aflat la nivelul un zilion pe calea nirvanei mergea pe taciuni aprinsi si inghitea sabii si a trait o mie de ani, asta micu' ce intelege? asa ca mine, ca maine tre sa insir carbuni inflacarati prin sufragerie si sa incep sa topai!!

pai, Iasmin, noi suntem in lume, nu in pustiu!

apoi, l-as fi intrebat pe Nicodim daca are idee ce sunt in stare sa comita infometatii pentru o bucata de paine, infriguratii pentru un acoperis deasupra capului si nedormitii pentru o pastila de melatonina! de ce arata lumea cum arata? cu omul lup pentru om? ca nu ne ajung painile. iar daca Iisus ne dorea crapand de foame in deshert, nu ar fi inmultit si painile, si pestii!

nu am inteles nimic din sfatul lui Nicodim, altceva decat indemnul la chin. in ce scop sa ma frustrez de o mancare buna si de-un somn odihnitor? ca sa cad maine pe ogor unde mi s-a poruncit sa aleg graul de neghina si sa inmultesc rodul (vezi pilda lui Iisus cu talantii)?! lucruri frumoase nu? nici de-astea? si-atunci cei trei magi ce-au cautat cu lucruri de pret la nasterea Mantuitorului? pentru ca-s de dispretuit?

Mergi la inceput

Si tot ea, Gloria Polo, care se mandrea cu sanii ei, si se imbraca f provocator, aratandu-si cu multa mandrie decolteul ( spusele ei), cand a lovit-o fulgerul, unul dintre sani i-a ars complet.
Dupa revenirea ei la viata, in timp s-a refacut sanul, ovarele, a ramas insarcinata, a nascut, si si-[a alaptat fetita de la sanul cu pricina.
Ceea ce pt om e imposibil, pt Dumnezeu e posibil.
Chiar ea povesteste ca exact acest trup pe care il adora, din ingrijirea caruia isi facuse un idol, i-a fost ars, de era sa ramana si fara picioare, fiind programata pt amputare. A salvat-o Dumnezeu, medicul afirmand ca in intreaga lui carierea nu a vazut asa ceva.

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Conchita, tu ai bagat de seama ca atunci cand se vorbeste de Hristos, zice de paine si peste? Nu zice, mai mama, de toate felurile de mancare.... Da, a inmultit painea (dar ar fi putut sa faca sa cada din cer niste fripturi si salata boef)... Nu tu branza, nu tu altceva.
Si ne rugam ''painea noastra cea de toate zilele". Ia incearca tu sa mananci paine cu apa - asa vreo cateva zile (ca tot ma intrebai tu pe mine daca am tinut vreodata post aspru). A, si nu, nu mori de la asta, sa stii!!! Nici nu ametesti asa cum ziceai tu. Hai ca io am tinut saptamani si n-am patit nimic, nici vedenii (macabre sau nu), nici ''audenii'' cum zice ficior-mio...
Ca sa nu incep sa spun de altele care se dobandesc prin post, ca n-are rost, aici citesc si persoane care nu stiu deloc ce e aia si se mai smintesc pacatelor, or zice ca asta ni se cere si daca nu ... Ca pe forum am cam vazut cum se interpreteaza.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita

[quote]

pai, Iasmin, noi suntem in lume, nu in pustiu!

nu am inteles nimic din sfatul lui Nicodim, altceva decat indemnul la chin. in ce scop sa ma frustrez de o mancare buna si de-un somn odihnitor?

nimic

Deoarece: "Cand ne mandrim cu trupurile noastre, sufletul devine mort."

Zic sfintii parinti ca trupul ne e potrivnic, e ca un cal naravas care trebuie tinut in frau cu post (de toate felurile, nu doar mancare- paza celor 5 simturi)

Si ce daca suntem in lume, Conchi? In lume sau nu, calea de mantuire ar trebui sa fie aceeasi. Ca ne pune Dumnezeu pe cale treptat, e altceva.
Ce ti-am zis eu: nu poti bea o sticla intreaga (de 5 litri sa zicem) dintr-odata, dar o poti bea treptat, putin cate putin. Asa si cu asta.

Mergi la inceput

ASa, deci cartea se numeste " Surprinzatorul secret al sufletelor din purgator".

Cartea a aparut in 1999, pe atunci doamna ( o simpla taranca austrica) era invarsta de 84 de ani.
Ea a primit la 25 de ani carisma speciala si rara in Biserica, de a fi vizitata de sufletele din Purgator.

Ea a fost ( nu stiu daca mai traieste) o catolica de o mare umilinta, simplitate, incurajata de preotul din parohia ei, precum si de episcop.
Cartea resprezinta un interviu luat ei de catre o sora.

Cum descrie ea Purgatoriul:

" Este o inventie geniala a lui Dumnezeu.
Sa luam o imagine: intr-o zi, o poarta se deschide si in fata dumneavoastra apare o fiinta nespus de frumoasa, de o frumusete pe care nu ati mai intanit-o pe pamant. Sunteti fascinat, tulburat de aceasta FIINTA plina de lumina si de frumusete, cu atat mai mult cu cat aceasta fiinta va arata ca este indragostita nebuneste de dumneavoastra. Nu va puteati imagina inainte ca ati putea fi iubit in acest fel.
De asemenea simtiti ca are o mare dorinta sa va atraga spre ea, de a va strange in brate, iar focul iubirii care arde deja in inima dumneavoastra va indeamna sa va repeziti in bratele sale.
Dar in acel moment va dati seama ca nu v-ati spalat de luni de zile, ca mirositi f urat, nasul va curge, aveti parul uns si lipit, aveti pete mari, oribile pe haine, etc ..
Atunci realizati ca nu este posibil sa va prezentati in starea aceea, ca trebuie mai intai sa mergeti sa va spalati, sa faceti un dus bun si apoi imediat sa reveniti si sa va intalniti cu acea persoana.
Numai ca iubirea care s-a nascut in inima dv este atat de intensa, incat intarzierea datorata " dusului" este absolut insuportabila! Durerea absentei, chiar daca ea nu dureaza decat cateva minute, este o arsura cumplita in inima caci este proportionala cu intensitatea revelatiei iubirii.
Este o arsura de iubire. Purgatoriul este exact acest lucru! Este o intarziere impusa de impuritatea noastra, o intarziere inainte de a_l imbratisa pe Dumnezeu, o arsura de iubire care ne face sa suferim ingrozitor, nostalgie a iubirii. Si tocmai aceasta nostalgie ne spala de ceea ce este inca impur in noi. Purgatoriul este un loc de dorinta, al dorintei nebune de Dumnezeu, acest Dumnezeu pe care Il cunolastem deja pt ca L-am vazut, dar cu care nu suntem inca uniti.
Sufletele din purgator vb adeseori Mariei despre aceasta mare dorinta de Dumnezeu pe care o au, si despre durerea profunda pe care le-o produce aceasta dorinta: este o adevarat agonie.
Purgatoriul este o mare criza, o criza provocata de absenta lui Dumnezeu."

MAria Simina ( doamna austriaca) spune ca " nici un suflet nu ar vrea sa revina din purgatoriu pe pamant caci are o cunoastere care ne depaseste in mod infinit si nu ar mai putea sa se intoarca in intunericul de pe pamant">

Tot ea mai spune ca Fecioara Maria vine adesea la sufletele de acolo, le incurajeaza, le consoleaza, iar in anumite zile, de Craciun, in ziua tuturor Sfintilor, in Vinerea Mare, in ziua Adormirii Maicii Domnului si a Intaltarii Domnului multe suflete sunt eliberate.

Pacatele care antreneaza cel mai mult sufletele in purgatoriu sunt pacatele impotriva caritatii, impotriva iubirii aproapelui, impietrirea inimii, dusmania, calomnia. Se spune ca barfa si calomnia sunt printe "petele" celke mai mari si necesita o lunga purificare".

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:

Conchita, tu ai bagat de seama ca atunci cand se vorbeste de Hristos, zice de paine si peste? Nu zice, mai mama, de toate felurile de mancare.... Da, a inmultit painea (dar ar fi putut sa faca sa cada din cer niste fripturi si salata boef)... Nu tu branza, nu tu altceva.
Si ne rugam ''painea noastra cea de toate zilele". Ia incearca tu sa mananci paine cu apa - asa vreo cateva zile (ca tot ma intrebai tu pe mine daca am tinut vreodata post aspru). A, si nu, nu mori de la asta, sa stii!!! Nici nu ametesti asa cum ziceai tu. Hai ca io am tinut saptamani si n-am patit nimic, nici vedenii (macabre sau nu), nici ''audenii'' cum zice ficior-mio...
Ca sa nu incep sa spun de altele care se dobandesc prin post, ca n-are rost, aici citesc si persoane care nu stiu deloc ce e aia si se mai smintesc pacatelor, or zice ca asta ni se cere si daca nu ... Ca pe forum am cam vazut cum se interpreteaza.

mai mama, adica eu mint? tu ai mancat paine si-ai baut apa, eu nimic 3 saptamani. vrei sa-ti trimit prin email ce-am scris la sfarsit, ca sa te convingi ce a facut inanitia din mine? nu ma indemna sa incerc, ti-am spus ca vorbesc din experienta.

cat despre paine si peste, ma indoiesc ca la nunta Galileei s-a servit doar asa ceva. pentru fiul risipitor s-a taiat vitelul cel mare, lui Iov i s-au inmultit cirezile si acareturile. iar pe la topicul asta curgeau retetele de drob si friptane de miel si ciorbe de Pasti. :-))

pai noi suntem in lume, nu putem recrea paradisul aici cu paine si apa, Iasmin, ca aici pe pamant barbatul trebuie sa asude pentru mancare, iar femeia sa nasca in chinuri! tre sa fii hranit si odihnit, nu mai e cu hranitul din ambrozie ca in rai! iti trebuie curaj moral sa traiesti in lume, dar si putere. ispita nu e un somn odihnitor dupa o zi de truda, cum ar putea fi? altfel, hai sa ne exterminam cu totii, sa amutim, sa umblam in zdrente si sa mancam maracini, ca asta vrea Dumnezeu! la inceput a fost Cuvantul, hello, cum poate fi crestinul icoana maimutei celebre care isi acopera gura si urechile si inchide ochii?! in lume! asta trebuia sa faca atunci cand a intalnit sarpele, acum e prea tarziu, acum cineva trebuie sa care bolovanul, nu ne putem dezice toti de datoria asta!

crinuta, io ma intreb de ce nu ne trazneste pe toate, dom'le, sa termine odata cu ispita la adresa barbatilor. sa umblam cu burka pe nas, sa ne ingrasam cat casa exclusiv din mancare proasta, etc...

sunt confuza, serios. va rog, iertare si indurare, voi puteti.

Mergi la inceput

Mey, Conchi, te mai ambalezi tu, iubita mamii

1. departe de mine sa zic ca esti mincinoasa. Dar ia sa ti-o intorc: atunci sunt io mincinoasa ca n-am patit nimic mancand doar paine cu apa vreme de saptamani???? eh? Acu sa te vad

2. Cine zice ca Hristos a mancat ce or pus aia pe masa la nunta? Si io merg la nunta da poate nu ma ating de mancare, ca n-am chef.

3. Cu post si rugaciune nu se recreaza paradisul. Dar in timp poti capata darurile alea de care vorbiram noi doua acu hat, vreo 2 luni in urma (clarviziune, etc) PLus ca rugaciunea este la cu totul alt nivel, si aici ii cred pe sfinti.

4. Crestinul nu e icoana maimutii cu mana la gura urechi (aia e o chestie facuta de mintea umana, nu e revelata, nu ni se zice in Biblie de maimuta aia nenorocita). Dar spune asa: Ci cuvantul vostru sa fie: Ceea ce este da, da; si ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decat acestea, de la cel rau este. Iar asta scumpa mea, o zice Hristos, Cel cu care te-ai impartasit si zici ca-L iubesti, nu io.

5. De la paine si apa nu te faci cat casa, ci esti rumen si roz la obraz. Io is subtirica, ia sa o intrebi pe mamabear cam cum sunt in real life. Ca lumea ma intreaba daca mananc ceva sua traiesc cu aer. SI mananc, nu ma incurc.

Gata analiza pe text, sper ca nu ma iei cu matura Si daca ma iei ce, io te pup si tu ma bati

Mergi la inceput

Ei, Doamne fereste.
Stii ca ea obisnuia sa spuna ca daca minte sa fie traznita? Si de fiecare data mintea cand spune asta. ASta ca sa vedem ce putere au vorbele.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Nu oricine este pregatit sa tina un post aspru, si rau face o persoana daca tine un asemenea post fara permisiunea confesorului, iar daca confesorul nu este unul profund, poate indemna gresit credinciosul.

Un om profund spiritualizat sre alte nevoi decat unul oarecare.
Eu consider ca mai de folos sunt actele de iubire, de caritate decat infometarea, autoflagelarea, etc.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput