Crestinismul si evolutia spirituala 8

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Iasmine, mi-am amintit Patericul, pentru ca iar m-am intilnit cu pilde citite, aflate in memoriile mele dragi (si le am acasa, la mama);
si am citit si eu de curind o pilda frumoasa, intr-un ziar romanesc local:
un om credincios dar cu pacatul invidiei si al automaririi a murit si a ajuns in iad; acolo s-a tot rugat pina cind ingerul i-a spus: <te scot din iad, uite firul acesta, daca urci pe el te va duce sus, spre Rai>; omul a inceput sa urce, dar uitindu-se in jos a vazut ca in spatele lui se agatasere multi de firul lui, care pare ca se tot subtia; suparat omul a tot scuturat firul, sa se libereze de ceilalti pina firul s-a rupt si au cazut toti unde erau initial; omul i-a spus ingerului:<uite ce mi-au facut astia, din cauza lor am ajuns inapoi, adu-mi alt fir>; Ingerul i-a raspuns < firul acela era credinta ta, care se tot subtia din cauza invidiei si infumurarii tale; daca ai fi avut incredere in vorbele mele ai fi iesit si tu si i-ai fi scos si pe ceilalti cu credinta ta de acolo>;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Da, Ana,, ca bine zici si de pilda aceasta. Eu am intalnit-o in diverse forme- ca de plda firul respectiv era un fir de ceapa. In pilda respectiva, o femeie care nu facuse nici un bine in toata viata ei, aruncase unui flamand la un moment din viata ei un fir de ceapa. Si iata, ca singura ei milostenie facuta in viata- un fir de ceapa verde, era ceea ce i s-a dat ca sa se agate sa urce din iad in rai. Insa pe masura ce urca, oamenii vazand ca ea iese din mizerie si durere, s-au agatat de ea. Si firul parea sa se rupa. Atunci ea, a strigat la fel ca in pilda ta incercand sa indeparteze pe ceilalti. Pentru putina ei credinta si mai cu seama pentru faptul ca nu avea dragoste pentru semeni (pentur aproapele), a fost pedepsita, firul de ceapa s-a rupt si ea a cazut inapoi in iad.

Mi-am adus aminte de o intamplare adevarata din viata unui sfant, o sa o postez imediat.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

E vorba de Sfantul Onufrie, de copilaria sa, un fragmetn in care a fost clar ca lumina zilei ca era ales de Dumnezeu din pantecele maicii sale sa fie sfant.

Iar dupa ce s-au implinit acei trei ani, ea s-a dus in pustie si pruncul a inceput a se hrani cu hrana cea de obste. Si dupa ce pruncul a ajuns la varsta de sapte anisori, adeseori se ducea la trapeza si,cerand cate o bucatica de paine, se ducea in tinda bisericii, unde era zugravita icoana Preacuratei Nascatoare de Dumnezeu, care tinea pe mainile ei pe Domnul nostru Iisus Hristos. Deci, apropiindu-se Onufrie de icoana, fiind fara de rautate si cu nestiinta sfanta, vorbea ca si cu un viu cu pruncul Hristos zugravit pe icoana, Care era tinut de mainile cele fecioresti ale Pururea Fecioarei. Si graia astfel: "Si Tu esti mic precum sunt si eu, insa eu ma duc la trapeza, cer paine la trapezar si mananc, iar Tu nu mananci niciodata. Pentru ce te chinuiesti asa, nemancand nimic? Iata, primeste partea mea si mananca". Iar pruncul Hristos cel inchipuit pe icoana, ca si cum ar fi fost viu, intindea manuta Sa si lua painea din mainile lui Onufrie, care il vedea pe El ca si cum o manca.

O minune ca aceasta facandu-se nu o data, nici de doua ori, ci de multe ori, si trapezarul vazand pe prunc luand painea adeseori, a inceput a-l pandi sa vada ce face cu painea si unde o duce. Deci, vazandu-l ducandu-se cu painea la biserica, a mers dupa dansul mai de departe si, ajungand la usa tindei, a vazut facandu-se minunea cea mai sus-aratata si s-a inspaimantat foarte. Dupa aceea, ducandu-se, a vestit avvei si tuturor celorlalti monahi mai sporiti in fapte bune, care, auzind o minune ca aceasta, s-au inspaimantat cu totul.

Atunci avva a invatat pe trapezar, astfel: "Cand pruncul Onufrie va mai cere paine de la tine, sa nu-i dai, ci sa-i zici: "Du-te de cere paine de la Acela Caruia i-ai dat de multe ori"". Iar trapezarul, ascultand pe avva, a facut asa precum i-a poruncit. Deci dimineata, venind Onufrie si cerand paine dupa obicei, trapezarul nu i-a dat, ci a zis: "Du-te de cere paine de la Acela Caruia tu i-ai tot dat de multe ori". Deci pruncul, fiind flamand, s-a dus plangand catre icoana Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si a zis catre pruncul Hristos, Cel inchipuit pe icoana: "Trapezarul nu voieste sa-mi dea paine de la el, si-mi este foame; da-mi Tu de la Tine, ca si eu Ti-am dat de multe ori!"

Si indata pruncul Hristos i-a dat o paine mare, frumoasa, curata, alba ca zapada si calda. Painea era atat de mare, incat abia putea sa o duca pruncul cel de sapte ani. Deci Onufrie luand painea din mainile lui Hristos, o ducea cu mare osteneala. Si venind cu ea la avva, se lauda copilareste, zicand: "Iata, pruncul Hristos mi-a dat o paine!" Iar avva, minunandu-se foarte mult de o minune ca aceea, a chemat pe toti monahii si le-a aratat acea paine minunata si a poruncit trapezarului sa povesteasca inaintea tuturor ce a vazut. Apoi si Onufrie, fiind intrebat de ei, a spus ca a luat acea paine din mainile lui Hristos insusi. Si toti au inceput a preamari cu mare glas pe Dumnezeu, Care a facut niste minuni ca acestea prin pruncul Onufrie. Dupa aceea, ei au impartit painea in mai multe parti pentru binecuvantarea si sfintirea tuturor monahilor.

Aceasta intamplare este adevarata si a ramas in constiinta tuturor ca fiind o intamplare unica. Stiind nevinovatia pruncilor, cred ca s-a intamplat cu adevarat.

Edit ca am uitat sa pun linkul: www.crestinortodox.ro/calendar-ortodox/cuviosii-onufrie-mare-petru-atonitul-36495.html" target="_blank">http://www.crestinortodox.ro/calendar-ortodox/cuviosii-onufrie-mare-petru-atonitul-36495.html

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamabear

Fetelor, am gasit undeva acest "filmulet" tulburator, de fapt e o insiruire de fotografii. Cand l-am urmarit, mi-am dat seama (din nou), cat de binecuvantata sunt si cate lucruri am, dar si cat de putin Ii multumesc lui Dumnezeu pentru ele, de parca mi s-ar cuveni sa le primesc. Nu mai zic de faptul ca tot mi se pare ca n-am ba una, ba alta, ca-mi mai trebuie "neaparat" nu stiu ce chestie.

Va invit sa priviti (chiar daca l-ati mai vazut merita sa-l vedeti din nou):

http://api.ning.com/files/OuTvguzWkbImiZlCwFHgIZTdWJ3Em4ZGxALN4F4AR1ORDh82gEZ82foDYCbx-s2gvOaqnoyHY*i83DVAkmDDl9i5PqkBJnYg/Thebestemailoftheyear.pps

Dupa ce priviti o imagine si cititi mesajul de dedesubt, dati clic stanga sau sageata dreapta. Spun asta ca sa nu mai fie cineva asa nepriceput ca mine si sa stea gura-casca si sa nu inteleaga de ce nu se schimba imaginea .

Mamabear inteleg mesajul transmis. Nu ca nu empatizez cu situatiile din imagini, doar ca aceste imagini sunt folosite de abuzatori cateodata ca sa isi "explice" propriile fapte: "Io nu l-am lasat flamand, i-am dat adapost, m-am ingrijit de copil, nu ca altii, si da, l-am mai batut, ca am vrut sa scot om din el" (de parca altfel iesea o maimuta). Imaginile acelea brutale pana la lacrimi in durere si suferinta reprezentata sunt folosite rpea mult de cei care vor sa justifice ceea ce e de nejustificat. Oare e mai bine sa mori de foame alaturi de parinti, sau sa mori in lux in bataie, batut de proprii parinti? Saracia nu e de multe ori cel mai rau si cel mai crunt lucru, desi recunosc ca e unul din cele mai teribile lucruri de pe pamant. Dar nu va luati dupa mine, io am creierul intors pe dos..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Iasmin, m-ai lasat paf!
Pai abuzatorii se folosesc (daca sunt asa-zisi crestini) si de citate biblice sau de la Sfintii Parinti, nu vad ce are asta de-a face cu noi. Oamenii cu diverse probleme isi gasesc indreptatire pt faptele lor in orice .
Al meu sot a trims e-mailul la o gramada de oameni, casatoriti (cu copii), necasatoriti, preoti si maici, si nu am intalnit la nimeni aceasta viziune.
Ideea era de a constientiza ca oricand putem gasi exemple ale unor oameni care au mai putin ca noi si sa incercam sa nu fim doar consumatori vesnic nemultumiti, poate sa si daruim ...

Scuze, daca am ofensat pe cineva.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamabear

Iasmin, m-ai lasat paf!
Pai abuzatorii se folosesc (daca sunt asa-zisi crestini) si de citate biblice sau de la Sfintii Parinti, nu vad ce are asta de-a face cu noi. Oamenii cu diverse probleme isi gasesc indreptatire pt faptele lor in orice .
Al meu sot a trims e-mailul la o gramada de oameni, casatoriti (cu copii), necasatoriti, preoti si maici, si nu am intalnit la nimeni aceasta viziune.
Ideea era de a constientiza ca oricand putem gasi exemple ale unor oameni care au mai putin ca noi si sa incercam sa nu fim doar consumatori vesnic nemultumiti, poate sa si daruim ...

Scuze, daca am ofensat pe cineva.

N-ai ofensat scumpa pe nimeni, e ok. Doar ca la mine are o alta rezonanta, sua mai bine zis, au o alta rezonanta aceste lucruri. Nu din vina mea (aici te rog sa intelegi). Sa zicem ca de prea multe ori s-a strigat lupu, si nu mai cred cand aud din nou ''lupu''. Dar asta are o cu totul alta radacina, de care io nu ma pot desprinde. Mai degraba rezonez la alte imagini (mentale). Hey, imi cer scuze, omul cat traieste invata, uite ai mai aflat un lucru: nu toti simt la fel cand privesc aceeasi situatie. Suntem de multe ori suma cresterii noastre (gandeste-te la bonsai- cat chin sa ii faci sa fie ceea ce sunt- o replica chircita si mititica a unui pom normal) Unii dintre noi asa sunt sufleteste- schiloditi. Imi cer iertare tie si sotzului tau, ce sa fac daca sunt io mai tra-la-li asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Hristos a-nviat!

In pr.rind le salut in special pe fetele cu care n-am avut ocazia sa vorbesc in ultimele pagini/ult. capitol(Kari ,Nikole,Dorothee si de asemenea pe Sabina care a trecut pe aici si al carei baietel are un nume asa de frumos!).

Si,a propos de prenume frumoase,ce credeti ca am auzit ieri la biserica?Parintele nostru e aici de 40 de ani,dar de origine de undeva din Moldova,astfel ca in biserica noastra,dupa ce un prunc e botezat,la o sapt/ceva timp e adus la imbisericit:pe baieti parintele ii poarta-n altar,pe fete prin fata altarului("Se imbisericeste robul/roaba lui Dumnezeu cutare in numele Tatalui,al Fiului si a Sfintului Duh).Si ieri s-au imbisericit 3 copii:2 baieti si o fetita.Cum ii chema?Nicolae,Petru si Teodora!!!!!!

Frumoase pilde si azi si,tot in legatura cu una(daruire de orice din inima)aici oamenii isi zimbesc si te pot chiar saluta,oameni straini,mi s-a intimplat azi,e extraordinar acest elan al inimii de la o fiinta catre alta fiinta,realmente face bine.

Despre daruirea iubirii catre altii...draga Iasmin,tb sa reflectezi la:mindrie.

Ca si mine si ca toate ce ne aflam aici,in calitate de mironosite(primul sens).Tb sa fim oneste fata de noi insene si sa ne evaluam corect,astfel ii vom vedea bine si pe cei din jur.Din cauza mindriei, mare grija tb sa avem la :

-parerea de sine
-inchipuirea de sine
-slava desarta etc etc etc.

Am realizat ca noi stim,cu mintea,cu teoria,o gramada(sau putin de fapt,dar adunate de la toate cite-un pic..)dar cu practica nu e simplu.Deci tb sa muncim.

Despre singuratate,eu n-o simt..ba chiar vorbitul la tel mi se pare invaziv...daca s-ar putea sa ne anuntam electronic ca vom suna/vom fi sunati la ora cutare..(ei,am glumit...)

va las(deocamdata..)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Patou asa e,e rindul meu sa-ti scriu!Te anunt ca-ti voi trimite un mail!Oricum,mi-era un dor de tine!

Conchita m-am bucurat mult mult mult de ce ai scris,chiar nu stiam cum sa te-ntreb daca fetita ta e botezata(la ortodocsi,fireste),m-am bucurat sa realizez si eu,odata cu tine ca inundatia si restul(plecarea temporara a tatalui fetitei)sint pasi ale Domnului catre tine.M-am bucurat tare mult.

Mergi la inceput

Katya, ''imbisericitul" adica inchinarea copilului se face in toate bisericile ortodoxe. Baietii sunt trecuti prin Sfantul altar, iar fetitele inchinate in fata. Mamabear ne poate spune mai multe despre asta, eu stiu ca acesti copii sunt inchinati Domnului Hristos si Maicii Domnului, ca si cum ar fi predati lor, sa poarte de grija pruncilor. (Poate e tot o traditie babeasca ce stiu eu)

Katya, io stiu ca am mandrie, stiu si ca e evident din afara ca am mandrie. Deocamdata asta sunt, lupt cu mine si mai mult nu spun.

Mergi la inceput

Mamabear, acu vreo cativa ani, am primit de la biserica o foaie in care scria despre candela. O parte din informatii le-am regasit pe internet, fragmentul circula ca apartinand parintelui Ilarion Argatu:

"A aprinde candela fara sa ne zgarcim la ulei este o jertfa adusa Domnului nostru lisus. E bine a aprinde candela cat mai des. Orice candela are un Inger pazitor al sau care sta in casa ta atata timp cat arde candela (casa pe care a pazeste cat esti tu plecat), iar in viata de dincolo te va intarnpina si cate zile a ars candela in casa, tot atatea zile sufletul tau se va plimba prin rai, chiar daca nu ai reusit sa te mantuiesti deplin. Rasplata ta pentru jertfa de a aprinde candela este o floare din planta din care s-a facut uleiul, pe care ingerul o va sadi in gradina ta din rai, inca de pe vremea cat tu esti in viata, aici pe Pamant.
De asemenea, cat timp esti tu plecat de acasa iar candela s-a stins. ingerul candelei sta si vegheaza ca sa nu ti se intample nimic pana vii acasa. iar tu ai obligatia ca sa te speli pe maini si primul lucru pe care sa-l faci este sa aprinzi candela. Daca te iei cu alte trebuni si uiti, ingerul pleaca mahnit, revenind abia cand aprinzi din nou candela.
Daca ti s-a oranduit sfarsitul tu fiind plecat de acasa si candela ai lasat-o aprinsa, lumina si ingerul ei te var insoti pe drumul de dincolo, socotindu-se ca ai murit cu lumina."

Acuma eu nu stiu cat adevar este aici si cat este basm, dar tu poate stii mai bine.
Mie personal mi-a placut ideea, de cate ori aprind candela le spun baietilor: "Ia sa mai sadim o floare-n rai". Alta data imi da printul uleiul de masline si zice: "Azi sa sadim un copacel"
Stiu ca e o jertfa curata. Putem aprinde candela in zilele acelea sua dupa ce am avut treaba cu sotzul? Fetelor, voi ce stiti despre asta?
Crinuta voi aprindeti candela?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Cand ne rugam? Da, cum sa nu. Mama mereu aprinde candela, dar ea se roaga si noaptea, incepand cu ora 3.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput