Crestinismul si evolutia spirituala 8

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

La mine Palton si Socrate si restul n-au facut decat sa imi aplice niste scheme in gandire. Mie personal. Poate la tine au asanat. Daca e sa amintesc ce spunea Beren, copiii se nasc curati. Ce nevoie ar fi fost la mine de asanat, copil fiind (ca la 13-14 ani cand am inceput eu sa-i citesc eram copil)...

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Cand mananci Trupul si bei Sangele nu este idolatrie...

nu. dar sa te duci dupa asta si sa bombani ca vecina are fusta scurta, ascuns in spatele credintei, e idolatrie. pentru ca te faci judecator si emisar, cand de fapt esti doar un ucenic, la fel ca si vecina, poate, ca nu se stie niciodata. aparentele sunt inselatoare, Iisus e marturia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:

La mine Palton si Socrate si restul n-au facut decat sa imi aplice niste scheme in gandire. Mie personal. Poate la tine au asanat. Daca e sa amintesc ce spunea Beren, copiii se nasc curati. Ce nevoie ar fi fost la mine de asanat, copil fiind (ca la 13-14 ani cand am inceput eu sa-i citesc eram copil)...

eu ziceam de mine. la varsta aia credeam ca lumea e o jungla nedreapta si cruda. Socrate m-a tinut de mana catre mine, sa aflu ca sprijinul va fi intotdeauna in inima si in mintea mea - cauta si vei gasi!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

Cand mananci Trupul si bei Sangele nu este idolatrie...

nu. dar sa te duci dupa asta si sa bombani ca vecina are fusta scurta, ascuns in spatele credintei, e idolatrie. pentru ca te faci judecator si emisar, cand de fapt esti doar un ucenic, la fel ca si vecina, poate, ca nu se stie niciodata. aparentele sunt inselatoare, Iisus e marturia.

nimic

Mey, ma imbolnavesti cu barfitul asta cu vecina. Care a zis dintre noi toate de vecina care are fusta scurta. Zi acuma. Cate ne-am adunat aici credincioase, una n-am zis. Ce tot ii dai cu asta???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Pai sper ca n-am visat pagina aia in care Conchita zicea ca se pregateste sa mearga pe carbuni aprinsi...daca-i asa,imi iau o pauza...

cred ca ai visat sau nu ai citit cu atentie, era un exemplu pur si simplu legat de extreme si de valabilitatea sfaturilor pentru incepatori. :-))

v-ati gandit vreodata ca se poate sa-l idolatrizam pe Dumnezeu si riscurile care decurg de aici? adica sa ne raportam la el cum se raportau altii la idoli inainte. sa avem o relatie de co-dependenta, neintelegand pe deplin cum ar trebui sa fie o relatie de dragoste care creste, nu scade, care da aripi, nu infricoseaza, etc? o relatie in care aruncam inspre el toate scuzele posibile pentru lipsa noastra de actiune, pentru ca suntem caldicei, pentru ca ne oprim la jumatea drumului? ca dragostea nu salasuieste in intuneric si subsoluri? ci ca e la lumina zilei, plenara, temerara, directa.
cu alte cuvinte, il tot lasam pe El sa se ridice in apararea noastra, dar cand e vorba de reciprocitate, noi ne ascundem in "dovezi" cu haine bej, burka, ochi plecati in pamant, etc.

nimic

Ce intelegi prin lipsa de actiune? Mai concret, la ce actiune te referi?

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput

Conchita, explica mai pe larg cu percepi tu idolatria asta de care vorbeai.
Dumnezeu trebuie adorat, iubit, El trebuie sa fie totul, dar nu cu forta. Daca nu simti asta, n-o poti mima. Atunci ti- frica, faci totul din teama.
Sunt persoane consacrate care nu pot intra direct in cer, cu toate ca aparent au dus o viata fara pacate de moarte, pt simplul motiv ca nu au iubit, nu l-au iubit.

Cand te gandesti la idolatrie, te referi cumva la traditii, la faptul ca pt unele persoane tradintiile sunt mai presus decat iubirea catre El? Vreau sa inteleg..

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Da chiar, nici eu nu imi amintesc sa fi citit de vecina/amica sau mai stiu eu cine ca are fusta nu stiu cum.
Nici n-am avea dreptul, ar insemna sa judecam.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Nikole, ce mai faci?

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Nikole, ce mai faci?

Crinuta si minunea ei

Second chance

Pai nici Nikole, nici Macrina n-au mai venit, iar Dorothee a intrat azi un pic draga de ea si ne-a zis ca e in trimestrul doi de sarcina. Abia astept sa aud de bine. Macrina oare unde posteaza, la ce odisee, ca as merge sa citesc si eu sa aflu vesti despre ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

seara buna, ce-mi place sa va citesc! voi screti, dezbateti ca eu iau aminte.

conchita, in PM-ul catre tine formulam o cerere....de aceea intrebam daca pot spera.

iasmin, admir puterea cu care ne "suporti". suntem intradevar surori!ce-ti face strengarul?

crinuta, patou, katya si restul fetelor, o seara binecuvantata!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput