Calendarul gradinarului vesel (12)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Liviana, arata foarte frumos gradina ta! Ti-am vazut ridichiile, cam asa arata si ale mele, am vazut de dimineata ca la citeva din ele se vede "virful" rosu al capatinii... Iti dai seama cum o sa arate gradina in plina vara, cind toate sunt crescute si pline de rod? (sau cel putin asa nadajduiesc...sa fie pline de rod)

Canuta - vezi ca in urma cu citeva pagini am scris si eu ca am aceeasi problema la doi trandafiri - si am scris si o "reteta" bio pe care am gasit-o pe net - zeama de usturoi. Eu pina una-alta (ca zeama e gata abia azi), i-am stropit cu insecticid din comert contra diferitilor purici - vad ca s-au mai potolit, dar nu am scapat de toti - am sa-i stropesc si cu zeama din asta de usturoi si sper sa scap definitiv!

ok, deci la rosii nu trebuie sa le stropesc pe frunze - nu stiam!

Mai am si eu de plantat limba-mielului printre rasadurile de rosii si inca muuulte rasaduri de rosii - am sa umplu gradina - am de ex vreo 12 rasaduri de rosii-prunisoare pe care trebuie sa le plantez azi neaparat - mi le-a adus femeia care imi face curatenie si sunt rasaduri cu radacina libera, le-am pus in apa, dar nu le pot tine prea mult asa...

Sunt si putin suparata ca luni au venit baietii cu gazonul si au mai dat cu ierbicid pe buruienile care au mai aparut pe ici-colo prin gazon - din pacate batea vintul si am vazut ca au fost afectati si doi trandafiri si doua din florile ranculus pe care le am in jardinierele din fata... sper totusi sa-si revina...
Mi-am mai imbogatit gradina cu craite galbene (pe care le-am plantat in fata casei) si cu niste verbina rosu cu alb. Mi-am dat seama ca mai trebuie sa iau flori sa pun pe marginea terasei - am vazut la tip de unde am luat craitele si verbina o floare tare interesanta - mi-a spus ca se numeste Gazania, cred ca opresc diseara si imi iau citeva ca tare mi-au placut!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Valentina, cartofii sunt pusi intr-o zona mai izolata? Mie mi-a fost teama sa pun din cauza gandacilor de colorado.
Gabriela, la cata investitite emtionala am bagat in gradina asta, zau ca mi-ar parea rau sa nu rodeasca. Gazania e superba, merita! verbina seamana un pic cu primola, nu?
Cum te pregatesti de aniversarea celui mic?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Gazania o ador,am strans niste pufi(seminte) dar nu stiu pe unde le-am ratacit,.
Sunt in continuare extaziata de capsunile si fragutele mele,sunt pline de flori si chiar fructe in curs de coacere!
Am impresia ca ingrasamantul(pt. capsuni) de la Bakker face minuni!Nu le fac reclama dar vreau sa va ajut pt. ca este organic.
Sunt surprinsa ca din stolonii din anul trecut de la "curgatorii" lor, acum am capsuni (separati ca plante,pt. nu i-am lasat sa se dezvolte din planta mama).
Am si afinul de ghiveci plin de flori!

Fetelor,ardeii se pun 2 plantute la cuib.
Fasolea:se pun 4 seminte la cuib.
Dovlecei ati pus?Se lasa tot 2 plantute la cuib.

Mergi la inceput

Aseara, inainte de ploaie, am reusit sa transplantez Limba-mielului (am retinut de la voi ca face bine la rosii, asa ca am intercalat-o intre rindurile de rosii), am pus primele 13 rasaduri de rosii cherry (le-am pus cite doua linga arac pentru ca nu mai am nici spatiu si nici araci...) si inca 12 rasaduri de rosii-prunisoare (pe astea mi le-a adus femeia de la curatenie, sunt cam mititele fata de rasadurile mele si cam strimbe - acum sa vedem daca se prind). Nu am apucat sa pun sticle peste rasadurile astea ultime, mici, de rosii, asa ca dimineata erau cam ciufulite de la ploaie...in fine vom vedea cum vor evolua...

Liviana - asa este, si eu sunt implicata emotional 100% in gradina asta - dar stii cum e, cind am plantat semintele ma gindeam ca nu o sa iasa nimic din ele - dupa care am obtinut ditamai rasadurile - acum le-am pus in gradina, s-au prins, ramine de vazut daca ajung sa si rodeasca! Eu sper ca ploile astea sa ajute - am vazut cit au ajutat la ridichi, marar, morcovi...!
Pentru ziua celui mic - pai m-am dus si am cumparat tot felul de scaunele mici (mai trebuie sa iau o masutza din aia de plastic de la ikea), ii voi amenaja locul de joaca - astept sa vedem cum arata gazonul tuns pentru ca il vom tunde chiar vinerea viitoare - si mai trebuie cred sa iau o umbrela din aia mare pentru terasa, mai ales daca va fi asa de soare.... Trebuie sa fac meniul, sa cumpar baloane si decoratii, vesela de unica folosita samd.... Eu sper ca piticii sa se distreze - iti dai seama ca voi avea vreo 10 copii care sa alerge prin toata curtea??

La tura de dimineata din gradina am vazut ca trei dintre trandafiri au deja boboci, trandafirii din spate vad ca nu mai au purici (oricum diseara e gata zeama de usturoi si ii mai stropesc inca o data) si ma bucur!, crinii au crescut si au deja boboci, begoniile curgatoare au deja primele frunzulitze...se vede ca se apropie vara!

Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

B.nica, eu am pus cate un fir de ardei in cuib. N-am idee de ce, dar unele fire si-au albit frunzele, cred ca sunt bolnave.
Dovleceii i-am pus in randuri la dist de 1 m, cate un bob la 20 cm.Au iesit, se vad in pozele din albumul meu. Bravo pt capsuni, noi tot fara flori suntem.
Gabriela, tare cumsecade trebuie sa fie femeia de la curatenie, cu cat o platesti daca imi poti spune? Super cu petrecerea in aer liber, noi am avut in iarna 9 pitici alergatori prin casa!
Nu cred ca mai e cazul sa le pui peturi rasadurilor, acum e destul de cald, o sa-si revina singura din ciufuleala.
Tala, nu mai zici nimic? Cum merge gradinita si gradina?

My Family

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

B.nica, eu am pus cate un fir de ardei in cuib. N-am idee de ce, dar unele fire si-au albit frunzele, cred ca sunt bolnave.
Dovleceii i-am pus in randuri la dist de 1 m, cate un bob la 20 cm.Au iesit, se vad in pozele din albumul meu. Bravo pt capsuni, noi tot fara flori suntem.
Gabriela, tare cumsecade trebuie sa fie femeia de la curatenie, cu cat o platesti daca imi poti spune? Super cu petrecerea in aer liber, noi am avut in iarna 9 pitici alergatori prin casa!
Nu cred ca mai e cazul sa le pui peturi rasadurilor, acum e destul de cald, o sa-si revina singura din ciufuleala.

My Family

Liviana, si eu am patit asa la ardei (si la rosii, si la castraveti) - am inteles ca face parte din adaptarea la pamint + soare/lumina naturala si ca or sa-si revina. De altfel asta s-a intimplat doar cu primele frunze, nu cu cele dinspre virf. Da, femeia e tare cumsecade - tot ea imi mai aduce oua, cite o gaina sau un pui de curte pentru copii...de platit o platesc cu 80 lei/zi, vine o data pe saptamina si imi calca rufele si face curatenie.

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

My Family

Liviana,la dovlecei nu este prea tarziu sa pui altii,sau sa dregi treaba;iata cum se face:se pun 4 seminte(la fel la fasole,la castraveti si la pepeni) si se lasa(se repica,adica se indeparteaza)doar 2 plantute.
Este o vorba :cand infloreste salcamul se planteaza bamele,daca o sa gasiti seminte de bame din acelea mari o sa aveti niste flori superbe si bame!

Americancelor eu am avut niste seminte primite din America si parca se numeau(okra?) ...na ca nu-mi aduc bine aminte,dar faceau niste flori de te minunai!
Edit. Am verificat,puteti sa va uitati la Okra flowers!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

buna ziua gradinareselor,am mai fost pe la voi cu problema panselutelor...nu au iesit e asta este dar atunci am vorbit despre povestea cu mutatul leusteanului si superstitia spune ca trebuie mutat de vaduva si na eu care asa stiam de la babe anul acesta am reusit si am o frumusete de tufa de leustean.sa nu rideti de mine dar am fost la munte si sotul meu a luat 4 firicele de stejar si unul sa prins.acum am un ,,stejar,,in bucatarie.recolta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Liviana,nu sunt izolati,au deja gandacida ii culegem mereu de pe frunze,nu vrem sa-i dam cu solutii,asa am facut si anul trecut,daca se poate cat mai ecologici,daca om vedea ca nu se mai poate,ii stropim!

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Fetele, cum arata gradinile voastre dupa furtuna de azi-noapte? Mie mi-a zburat vantul jardinierele de pe terasa, omorandu-mi muscatele curgatoare. Mi-a zburat si o caldare cu 1/3 apa pt flori. Am gasit-o jos tanadari. In gradina nu se vad pagube adica nu am nimic rupt (cred ca stiva de lemne le-a tinut adapost), dar rasadurile de rosii sunt aplecate. Bine ca reusisem sa pun niste araci la cele mai mari rosii caci era posibil sa le fi rupt vantul.
Ma bucur ca mazarea mea are flori , am pus si araci cu sfoara intre ei ca sa aibe de ce sa se agate. Acuma e cazuta jos dar sper sa-si revina.
Ceapa mea verde a inceput sa faca maciulii in partea de sus, asa ca va trebui sa o consum mai repede. Ieri am facut de ex stufat.
Valentina, intreb si eu de curiozitate: chiar se merita sa pui cartofi avand in vedere ca in piata se vand ieftin si ca e multa munca cu gandacii, pusul, culesul, udatul etc? Sau ai mult teren si era pacat sa-l lasi nefolosit?
b.nica, merci de sfaturi. Mie imi plac bamele f mult, din pacate sunt tot mai rare si cand le gasesc nu sunt ieftine. Ai idee unde se gasesc seminte de asa ceva? Tu ai pus? Cum se ingrijesc plantele astea?
Gabriela, sa speram ca-si vor reveni ardeii mei. Vad ca sunt in picioare dupa furtuna. Ai inceput sa copilesti rosiile?
Tala, ai pus carciumarese in curte? Mie nu mi-au iesit deloc, insa frumoasa noptii are cam 2 cm.

My Family

Mergi la inceput