Ati emigra in alta tara? (6)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana
Asa ca lasati-o mai moale cu bonele asuprite si sclavele ce fac menaj.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

tu nu intelegi esenta...aici le roade ca de ce alea din ro au si ele nu.
si apoi sa nu dea in "pacatul 3" si anume invidia cauta alte motive...gen taxe si alte balarii.

in curind incepem campania cu "pacatul 4" si anume "lacomia"...cele ce cad in pacatul 3 vor fi prinse si in pacatul 4.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui nuschu
Eu, una, nu ma simt nicicum responsabila si nici reprezentata pt ce e in Ro azi. Pt ca am votat si nu mi-a iesit pasenta, pentru ca m-am dus sa ma implic si am iesit sifonata rau, pt ca singura modalitate de actiune a ramas cea individuala (donatie, voluntariat, munca).

eu ma simt, nuschu. as lesina de ciuda, mi-ar iesi cosuri pe fata, mi-as roade unghiile de nervi daca anii mei pierduti ar ramane pierduti. daca tara mea ar ramane pana la sfarsitul zilelor de rasul lumii. daca vrajitoarea cea rea ar invinge!

asta e diferenta, de aia nu ne intelegem.

nimic

Conchita, eu te inteleg pe tine, nu am pus in chestiune optiunea ta, sau a altora de a parasi tara asta si de a-i (ei, tarii) vedea de treburi de departe.
Eu am spus, parerea mea e ca actiunea e strict individuala, in conditiile in care statul e o mana de interese personale si profund si imuabil meschine. Eu am uzat de unele mijloace pe care le vedeam eu ca ar functiona, nu au functionat si ma rezum la actiunile mele individuale de a schimba o mica particica din viata celor mai nefericiti decat mine. Eu nu pretind ca schimb ceva la nivel macro, nu am cum si nici entuziasm nu mai am.
Nu ma simt responsabila pentru ca responsabila este mana de secu' (asa cum ziceam mai sus) care, in dorinta de a le fi lor bine, promoveaza sisteme care sa ii avantajeze (sau dezavantajeze, depinde de unde privesti lucrurile) pe ei, sisteme care ajung sa functioneze pentru oricine adopta comportamentul lor (al nomenclaturii)
Acuma, eu nu inteleg sensul mesajului tau si te rog sa nu mi-o iei in nume de rau: te ingrozeste ideea ca tara ta va ramane de caruta, te umple de rusine. Insa, eu nu inteleg de ce trebuie sa te pui in locul meu, eu nu m-am pus in locul nimanui, am spus clar ce si cum despre mine. Eu n-am acuzat ca cei care pleaca o fac din lasitate, sau din nepasare, nu cunosc situatiile personale ale altora si n-as putea sa ma exprim asupra lor.
Pentru mine, una, e mai important sa am aproape pe mama si pe bunica, ca ele sa se bucure de copilul meu, decat sa schimb tara asta la nivelurile ei cele mai corupte. Nu stiu cum as putea trai in Franta, sau Canada, stiind ca bunica mea are zilele numarate de un cancer si ca cealalta isi pierde vederea pe zi ce trece, dar nu-si poate vedea stranepotul, pt ca eu mi-am planificat concediul in Ro prin august. Sau poate nu l-am planificat deloc. Si nici sotul meu nu stiu cum ar putea trai stiind ca e singurul sprijin al unei mame care de 6 ani face operatii peste operatii si e macinata de citostatice...
Pentru tine e mai important sa nu-ti fie rusine cu tara ta si prioritatile tale sunt strict problema ta, eu nu le judec si nici nu ma gandesc ca tie nu ti-o fi greu sa fii departe de ai tai.
Desi iarasi nu inteleg: plecand de aici nu-ti mai e rusine cu Romania? Romania e tara ta oricum, si din Romania, si din State. Cred.

Repet: nu judec pe nimeni si intrebarile mele nu-s tendentioase in nici un fel; nu fac decat sa intreb acolo unde n-am inteles.

Nelia, nu m-am referit la tine, sau la mesajul tau cand am amintit generalizarile. Ma refeream la postarile succesive despre menajere, bone, parvveniti, soti cu firme si soferi. Exemplele izolate sunt extrapolate si reluate si asa se ajunge la generalizari ne-valabile.

Si, repet si eu ce au spus si altii inaintea mea: "exploatarea" bonelor/menajerelor e o chestiune de sistem, mai degraba, decat de optiune/mentalitate individuala. Eu, daca reusesc sa imi gasesc un ajutor, am de gand sa-l angajez cu carte de munca, la firma aia a sotului meu, cel care-nvarte cheile masinii pe degete (ca mi-a ramas imaginea asta in minte...)
Sunt ingrozitor de multe probleme de sistem, iar comportamentele astea reprobabile sunt raspunsul la sistemul asta impovarator. Sotul meu munceste 18 ore pe zi, e "mare meneger" fara weekenduri si fara nopti acasa (sper ca nu ma inseala cu vreo colaboratoare) si acuma-l cocoseaza impozitul ala forfetar si impozitele si taxele datorate statului din momentul in care a emis factura, nu din momentul in care i-au intrat banii in cont si cercul vicios al platilor efectuate de clienti (platile se fac in functie de "vechimea" facturii in sertarul "plati").
Si atunci ai de ales intre sistemul absurd si impovarator si ideea de a trai fara cei dragi, ca-i iei numa-n poze, amintiri si planuri de vacanta. Eu, una, nu pot trai asa, asta-i felul meu de-a fi. Si nu-mi ies cosuri si bube pe fata decat cand fac alergii. [/font=Arial]

Mergi la inceput

Uite aici......cele 7 pacate din wikipedia.
greed...envy...lust...pride...astea sint la mare moda. de azi va ginditi inainte sa scrieti ...e lacomie ce fac...e pride.....ok?

wikipedia
The Seven Deadly Sins, also known as the Capital Vices or Cardinal Sins, is a classification of the most objectionable vices that has been used since early Christian times to educate and instruct followers concerning (immoral) fallen humanity's tendency to sin. The final version of the list consists of wrath, greed, sloth, pride, lust, envy, and gluttony.

Mergi la inceput

Acum venim cu cele 7 virtuti bune....alea care lipsesc de regula si e f bine ca asa ma amuz si yo.

Valour: Pursuit of Courage and Knowledge
Generosity: Pursuit of Giving
Liberality: Pursuit of Will
Diligence: Pursuit of Ethics
Patience: Pursuit of Peace
Kindness: Pursuit of Charity
Humility: Pursuit of Modesty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Da, bineinteles, sta in puterea noastra sa schimbam sistemul.

Asta, in lumea aia a lui Leibniz, sau a lui Candid, ca-n Romania nu. Ca eu scriu si fac petitii si intru-n grupuri de discutii si de presiune e vax! Atata vreme cat nu te cheama Patriciu, sau Videanu, sau Oprisan, iti racesti gura si-ti pierzi timpul de pomana. Am ceut o audienta la onor primarul sectorului 6 acum mai bine de un an (ca eram inca insarcinata si acuma copilul umbla biped, na!) si nici acum nu si-a gasit timp sa ma primeasca. Am cerut sa vad contracte cu firme de au executat lucrari de infrastructura in zona unde locuiesc si nu s-a gasit locul unde sa-mi fie aratate ("lipsa de spatiu, dar va anuntam imediat ce gasim o solutie"). Si CUM, in mod absolut practic, CUM sa fac fata acestui sistem astfel incat sa nu-mi fie rusine??! Spaga n-am dat, m-am dus la Medlife la analize&consulturi si tot ce-mi mai trebuie, impozit am platit anticipat, desi nu mai am de unde, ca nu mai am activitate (si Statul o sa mi-l dea cam peste 2 ani, asa, de la depunerea noii declaratii de venit) si tot asa.
Deci, optiunile sunt ori te dai cu ei si faci ca ei, ori platesti in plus sa-ti faci analize complete si ajuti batranii sa treaca strada atat cat poti pe cont propriu, ori iti faci bagajele si te duci unde-i iarba mai verde si rosia mai organica.
Restul discutiilor, ca-s menajerele exploatate, ca sotii inseala, ca tinerele sunt intretinute sunt discutii superflue, false probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nuschu, ! Cred ca esti singura pe aici care merita o floare. Simt din mesajul tau aceeasi tristete cu care am plecat eu. Sansa mea a fost ca atunci cind am plecat nu era nimeni bolnav din familia mea, toti era bine si se descurcau cit de cit... Intre timp au mai murit, cu mine departe aici, dar tot am o sansa, ca mai am trei surori in tara care ma suplinesc, eu ajut cum pot... sint alaturi de ei de la distanta. Situatia ta nu e de invidiat, mai ales atunci cind vrei sa faci ceva (la trei locuri de munca si in trei asociatiii de locatari am incercat sa fac ceva si am reusit mult prea putin, pentru mine si un grup, nu pentru societate, nu am avut putere pentru asta), eu nu mai am problemele romanesti, insa le am pe cele canadiene, care sint de alta natura, un pic mai usor de dus si, lucrul cel mai important, au solutii. Pentru a de fapt problemele in Romania vin de la faptul ca nu au solutii, ca cei care incearca sa le gaseasca, in cea mai mare parte din cazuri, nu le gasesc, au grija altii sa gaseasca solutii numai pentru tagma lor, are se iau apoi si se aplica pe intreaga societate, pe fiecare individ in parte. Si nu merge asa, adica merge, dar greu de tot.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

iulia, nu am apucat sa il sun pe fratele meu, nici cafeaua n-am baut-o, dar mi-ai confirmat ca vorbesti dupa ureche: la Parkinson, medicatia trebuie luata cu sfintenie, e o schema f complexa, consecintele nerespectarii schemei sunt severe (numai daca discutam despre adancirea depresiei si e destul de grav). Nu poti "sa recuperezi" cand le vine cheful maharilor de la farmacie sa aduca medicamentul. Ce e atat de greu de inteles?

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Llaura n-am inteles care-i legatura. Am spus doar ca a fost o problema cu un medicament, care s-a rezolvat si acum sunt medicamente pt parkinson in Romania. Care-i problema totusi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

o zi din viata unui roman din Romania , se pare ca se stie cum arata , de la prima ora cand isi bea cafeaua pana seara cand isi culca copiii

Dar la modul serios, va rog mult, sa imi spuna si mie cineva cum arata o zi din viata unei doamne , romance , emigrata de ani de zile , este pur si simplu un schimb de experienta si vorbesc serios, nu stiu si se stie ca nu stiu , din moment ce eu nu am trait peste 5 ani in strainatate si nu am trait ca emigranta , prin asta intelegand ca om implinit , cu servici , casa , cumparaturi , viata sociala .

intrebarea nu are nici o ironie , chiar doresc sa stiu si eu cum arata o zi din viata cuiva care traieste in alta tara , din Romania cunoastem cu totii , ba chiar exageram la multe aspecte , dar nu are nici o importanta la aceasta postare

va multumesc anticipat pentru raspuns, Diana

p.s. si cum sunt prietenele din tara adoptiva , americancele prietene sau canadience , ma rog , unde traiti

A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .

http://www.dianabostan.evonet.ro/myalbum111.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Conchita, ai perfecta dreptate cu taxele. Eu nu aprob, doar explic, in contextul societatii romanesti. Putem sa zicem ca scuz, da, cred ca sunt circumstante atenuante. Cred ca un factor este neincrederea in stat, care nu e vazut de romani cum vedem noi statul aici. De aici si sentimentul ca nu faci nimic rau daca nu dai banii unui "hotz" care oricum ii baga in buzunar. Asta e impresia mea. Si apoi raman problemele complexe legate de lipsa infrastructurii si multe, multe multe altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Conchita, ai perfecta dreptate cu taxele. Eu nu aprob, doar explic, in contextul societatii romanesti. Putem sa zicem ca scuz, da, cred ca sunt circumstante atenuante. Cred ca un factor este neincrederea in stat, care nu e vazut de romani cum vedem noi statul aici. De aici si sentimentul ca nu faci nimic rau daca nu dai banii unui "hotz" care oricum ii baga in buzunar. Asta e impresia mea. Si apoi raman problemele complexe legate de lipsa infrastructurii si multe, multe multe altele.

Eu zic ca parte ii mostenire de dinainte de '90, statul tot ca mare 'otz era vazut, neincrederea guverna la orice nivel. De aici, cum spui si tu, atitudinea generala.

Mergi la inceput