Ati emigra in alta tara? (6)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Eu chiar nu ma asteptam sa stirnesc atita recalcitrare pe tema muncii la negru.Cind ar fi legal si solutii mai bune de ce atita iritare? Bona sa coste 300 in mina 200euro taxe, aia de-si permit sclave isaure permanente sa scoata mia fara comentarii, pt asa lux sa dispui de un om pai trebuie sa renunti la un concediu, un ruj si o poseta, macar. Menajere zilnic 8 ore pe zi iar lux, pai plata maxima cu taxe maxime ca la alcool si tigari. Bogatii platesc luxul, mamele singure ori cu alte dificultati sa si-ii scoata la taxe.Simplu ca buna ziua.Pret mare la bone inseamna si pretentii mari in privinta lor, o specializare ceva, ca sa nu mai existe mafia bonelor pensionare cum citii pe aici. Ar creste cererea la locurile de cresa, tinerele educatoare ar gasi un loc de munca cinstit netrebuind sa spele italience la fund. Bonele alese mai atent dar care sa aiba dreptul si la un concediu medical, CIC ca doar si ele or vrea copii, asigurare medicala si de aici insemnind bani in plus la sist de asigurari, plus un fond de pensii. Ca si ele e oameni. Ele or avea necesitati? Ori e neimportant aspectul.Eu imi permit multe insa la negru sclave nu mi-as lua never.Nu e vb aici de o donsoara care sa vina sa aiba grija de copii cind ei dorm si tu esti la teatru, e vorba de munca zilnica la program zilnic la negru. Si nici de careva care-ti tunde iarba o data la 2 luni.Ok am inteles acum incepe sa se puna problema legiferarii, f bine. De ce e nevoie de 2 tabere pe tema asta?Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Oana C , daca ai fi fost cat de cat informata in privinta realitatilor de acum, ai fi stiut ca la urgenta sunt tratati absolut toti romanii, nimeni nu este trimis acasa daca nu are asigurare. De fapt, nici nu se cere o asemenea dovada, ci este tratat pacientul.
Eu chiar nu am auzit despre enormitatile povestite de rezidentele altor tari. Si cunosc o multime de pensionari.
Eu nu ascund nimic sub pres, dar prea trageti cu tunurile in noi, de parca am fi paria universului.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Da, mai, sint rupta complet de realitatea romaneasca de acum; asa crezi tu. Si, la fel, crezi ca esti foarte informata in realitatea americana, numai din ce vezi la tv

O enormitate intimplata acum citeva saptamini prietenei mele de aici, e ca tatal ei (din Romania) a facut preinfarct si i-au spus ca are gripa (si am povestit asta mai inainte, da' vad ca inca te uiti la Jerry Springer sa afli noutati despre americani)!!! Asta dupa multe vizite din cauza problemelor de inima, din care nu l-au trimis la nici un test!!! Om la 50 de ani! La citeva zile dupa ce i-au spus ca are "gripa" a cazut din picioare si a murit din cauza unui infarct! Dr de familie avea in total 2 foi in dosarul lui! (asta ce-i din puctul tau de vedere, la ce categorie intra, daca nu la enormitati? la miscellaneous?)

Las-o mai moale cu "io stiu totul despre America, chiar daca n-am pus piciorul pe-acolo si n-am pe nimeni acolo, dar voi sinteti clueless despre 'minunatiile', frumusetile si facerile de bine din tara, chiar daca aveti familii si prieteni aici care spun ca nu-i asa de roz"!

ps: recunoaste, daca ai avea posibilitatea sa emigrezi pe undeva si tu ai pleca, dar asa, esti stuck acolo si ce poti sa faci in afara de-a te lauda cu ce vezi la tv?

Oana 36+sapt si Eva (29 iunie 2005)
I'm not a bitch, I just have a low bullshit tolerance.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia
Conchita spunea ca isi stie valoarea si de aceea a plecat, eu spun ca atunci cind iti cunosti cu adevarat valoarea poti trai ca un om egal cu toti oamenii in drepturi, dar si in obligatii, absolut oriunde in lumea asta, in Romania sau in afara ei... faptul ca in unele locuri iti poate fi mai usor, in altele mai greu... asta nu reprezinta fundamentul vietii de OM.

Nelia, te rog eu frumos, de la tine am pretentii imense sa citesti ce se spune. nu am spus in vecii vecilor asemenea aberatie, asa cum nu am spus celelalte aberatii de care am fost acuzata. ii raspunsesem Vikingei legat de meritul emigrantilor - dupa mine, imens, la fel ca al tuturor pe planeta, care incearca sa ramana oameni in orice conditii. deci, unde citisi tu perla de mai sus? mai vine si Laura rostogolindu-si ochii a drama - hei, toti parintii vor sa iasa oameni din copiii lor, nu asta e dorinta tuturor, de ce ar fi aia din alte tari diferiti? ca in unele tari e mai usor, mai ales in alea necorupte, e altceva, asta am zis.

in rest, imaginea mea despre atitudinea si mentalitatea romaneasca, bineinteles ca si la topicul asta, reprezinta o oita infasurata ca sarmaua, in foaie de varza murata, poate de aceea si miasmele. aud ecoul lamentarilor "l-am omorat pe cioban, l-am omorat pe cioban! ce importanta ma simt, pacat ca o sa raman netunsa".

Mergi la inceput

Mai Ac-usor incep sa cred ca tu chiar ai avut dreptate.Am eu probleme de nu simt nicio durere nimic vis vis de Romania?Is integrata prin asimilare adica:)? Singurul nerv pe care-l simt vine de la cura de slabire in care ma aflu si de obicei nu-s deloc funny in asemenea perioada.Eu stiu doar ca-i ceva mai rau, mai o munca la negru scoasa din program, mai cite un baron adus pe la Curtea de Justitie, uite asa catinel cite un banut in plus pe la taxe si usor usor sontic sontic cu siguranta se vor vedea schimbarile si in Romania. Deja se vad f bine. Eu-s f optimista. barbata.miu e cel mai optimist in privinta asta si-mi tot da exemplu Spaniei, ca cica si acolo tot asa a fost bla bla bla.In toate tarile din estul europei sunt probleme ce atita drama.Niste bani in plus si o generatie proaspata in fata si-i deja f bine pt 20 de ani dupa Ceausescu.Directia sa fie buna, tot o repet p'aici.Cunosc nemti inebuniti dupa Romania si nu, nu are a face cu fetele frumoase:) Ci cu natura, oamenii.Iar de amante, ei nah atita rosit si dat ochii peste cap.Barbatii e porci si pe aici zic multe nemtoaice, asa multumite de ei nu le-am auzit sa fie asa ceva de ele stau cazute pe spate in permanenta in admiratie. Asta ca apropos la videoul pus de pantera.Ei merg la bordel ori isi scurg ochii pe site-urile cu neveste rusoaice. Macar de la bordel mai vine o taxa doua care sustin femeile ce divorteaza, ca treaba cu taxele e ca in natura, totul in circuit, nimic nu se pierde.Dar amanta nu aduce profit la stat. Si cred ca nici barbatului. Timp mult de cafele si varjit, ea spera mai mult, cine stie cu ce se alege din promisiuni, el pierde timp important in asa numitele crize existentiale, amanta scurteaza drumul si vrea sa fie nevasta..pai complicat rau de tot. Mai bine bordel, simplu si necomplicat. Daca tot e sa fie.Cum zice cineva din USA parca, da dom'le si p'acolo se inseala dar costa nenicule, nu-i asa o cafeluta si-un banut de coafor.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Cu exemplul mamei mele am vrut sa spun exact ce ai spus tu, frumos, in mesaj. Asa este! S-au deschis agentii de bone, eu stiu de la fetele de la subiectul Tudorei, sint fete care au bone acolo si le platesc cu un salariu, cu zile libere... sa stii, ca se schimba lucrurile, revin din nou la optimismul meu in ceea ce priveste tarisoara aia uitata de lume si alaturi de care imi este o parte din suflet.

Oana, nu e chiar asa, nu toti romanii vor sa plece, eu am o sora care nu ar pleca nici daca ar muri de foame... iar eu am fost genul de roman care as fi plecat numai ca o ultima solutie. Pentru mine, cind am plecat, a fost ca o ultima solutie, din pacate! In mare parte, din cauza ochelarilor roz pusi si pe aici... si pe care eu am refuzat sa-i mai port!

Mai scrisesem un mesaj, dar s-a dus... in care spuneam ca ar fi bine sa ne dam o mina peste ocean si sa punem cit se mai poate elegant, o in loc de orice alt cuvint scris. Si, daca tot e vorba de raport la moderatori, eu zic ca toti participantii de aici sa ne raportam singuri la moderatori, caci, intr-un fel, toti am ridicat piatra. Eu o fac prima, dar nu stiu procedura... caci n-am raportat niciodata pe nimeni. Ma raportez pe mine de o oarecare lipsa de intelegere si de toleranta si pe Guestus ca-i destept, raspunde numai acolo unde stie ca nu are ce sa i se reproseze, nu se baga in bucluc, arunca piatra si fuge... si vine iar, cind s-a linistit apa.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Mru, cu tot respectul ceea ce spui tu este o minciuna. farmaciile din galati au medicamente pt tratamentul Parkinsonului. Inchipuiteste-ti ca mai sunt si latii in situtiatia prietenei tale. chiar te rog, asa pt confirmare ( a minciunii tale, evident) sa scii medicamentele pe care le ia ca sa-ti demonstrez ca le gasseti pe site-urile farmaciilor din Galati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Conchita, nu am spus neaparat ca tu ai spus asta, adica nu am redat-o ca pe o perla, am parafrazat ce ai spus tu despre valoare, ca sa-mi dea bine mie la ce voiam sa spun eu despre valoarea mea. Scuze, nu a fost cu intentie, dar recunosc ca m-am folosit un pic de ceea ce ai scris. Tu stii ca eu sint pentru multe dintre ideile tale, dar pentru citeva lucruri din acest subiect ar merita discutii, constructive, nu altfel, separate. Dar poate vom avea ocazia odata, in afara virtualului, mai stii, lumea e mica...

Si eu am pretentia de la tine sa intelegi exact ce am vrut sa spun, asa cum am inteles si eu ce ai spus tu, indiferent daca sint de acord sau nu, asta este deja altceva. Pot sa respect pareri si cu care nu sint de acord!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

draga mea, cu tot respectul si ignorand faptul ca tocmai m-ai numit mincinoasa, am sa imi sun fratele si am sa aflu numele medicamentului pe care nu l-a gasit nicaieri si pe care l-a luat de la Cluj cu pile intr-o farmacie. putem astepta pana maine? nu de alta, dar pana ajung eu acasa se face 1 neata in Ro si nu cred ca o sa am un frate tocmai fericit ca il trezesc la ora asta imposibila. (pe mama nici atat nu o sun, ca ar face infarct)

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Mru, cu tot respectul ceea ce spui tu este o minciuna. farmaciile din galati au medicamente pt tratamentul Parkinsonului. Inchipuiteste-ti ca mai sunt si latii in situtiatia prietenei tale. chiar te rog, asa pt confirmare ( a minciunii tale, evident) sa scii medicamentele pe care le ia ca sa-ti demonstrez ca le gasseti pe site-urile farmaciilor din Galati.

Mergi la inceput

Eu una parintii incerc sa mi-ii aduc aici, ca e clar ca nu mai apuca ei asistenta medicala pe roze. Eu-s mai realista asa. Ce sa fac sa stau sa ma pling la Denizel pe forum ca nu e mama ingrijita:)? Zic lasa mama, ca se rezolva. Numai ca mama vrea si tata nu. Ei ii place aici, tata zice ca nu-i de el, limba grea, nemtii reci, el e cu placa asta. Si am orice si-ar dori ei si as sta si-n cap sa le fie bine. Nimic nu ar avea un pret prea mare pt ei. M-as intoarce si la job macar si numai pt asta, dar ce sa fac, doar nu o sa-i despart acum.Pe mama macar sa o asigur in germania privat, pai decit cu banii aia sa platesc sclave isaura la negru mai bine o asigurare buna mama-mii si inchei povestea romaneasca.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

parintii mei locuiesc in Vrancea, intr-un catun in padure. Prietena mamei se duce la Focsani dupa reteta, pe care apoi i le procura fata de la Bucuresti.
ai mei, avandu-l pe fratele meu la Galati, si inca apartinand de casa de pensii din Galati, isi procura medicamentele de la Galati.
daca tu imi poti demonstra ca la data la care fratele meu a cautat medicamentul era in farmaciile galatene, eu il sun si il fac de tot rasul! dar am asa un sentiment ca nu poti face asta...(mai exista posibilitatea ca tu sa lucrezi in reteaua de farmacii, sef pe acolo la depozit, si sa te fi lezat cumva mesajul meu)

Mergi la inceput