Cu ce sa inlocuiesc pesmetul la gomboti?

Cu ce sa inlocuiesc pesmetul la gomboti? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Daca tavalesc galustile/gombotii prin altceva decat pesmet ce iese? (imi este greu sa-l fac in robot sau pe razatoare - poate aveti alte idei si pe tema asta...)

Nu vreau biscuiti, oare ar merge prin nuca macinata si tinuta la cuptor putin inainte, amestecata cu zahar? Sau faina simpla tot asa rumenita la cuptor?

Take joy! (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

ML, eu cand fac papanasi ( cred ca tot gomboti sunt), cumpar paine deja prajita de la raionul de " petit dejeuner" , natur, parca biscottes le zice sau crackers, si ii pun la blender. Este pesmetul nostru de acasa, parol. Acuma nu stiu ce gasesti la voi acolo, dar aici in Olanda gasesc acea paine prajita din care imi iese pesmetul adevarat, in Franta de exemplu painea asta prajita nu era parca la fel, dar pe aproape.
Cu nuca nu cred ca e acelasi lucru, mie imi place nuca dar nu la papanasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu cred ca poti sa il inlocuiesti cu ce va place mai mult, da gustul acela de pesmet prajit nu o sa il ai .



fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

ML,nici eu nu am intotdeauna pesemt cind fac gomboti si il inlocuiesc cu gris prajit.

E buna ideea alinusei cu piine prajita data prin blender,o sa incerc si eu.Eu gombotii stiu ca sunt galustile cu prune si nu papanasii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

gris prajit, are gust f bun.

www.youtube.com/watch?v=xiIm0elzalI&feature=related" target="_blank">THAT's ME

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenc78 spune:

nici sau alune parjite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Ei, ce dragut, tot felul de idei! Va multumesc. Da, cu prune, galuste, vreau.

Asa imi faceam in urma cu mai multi ani in urma pesmetul acasa, dat prin robot (procesor tip blender, cu lame). De cand am luat unul nou (mai performant, chipurile...) si mai mare e ceva de groaza cand incerc sa macin migdale intregi sau paine prajita. Zgomotos nevoie mare, mai ca sare dupa counter si nici nu farama fin.

Am sa incerc atunci cu gris, dar nu chiar gris ca nu mai mananc cu gluten (voi pune quinoa) sau nuci/alune. Banuiesc ca nu vor semana cu cele din copilarie, dar nici gretoase nu cred sa iasa.

,


Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

ML pune piinea prajita intr-o punga de plastic sau intr-un saculet de pinza, pe care o legi la gura ( dar nu foarte strins, ci mai lasi spatiu in punga intre piine si locul unde legi punga )apoi pui punga pe masa de preferat pe planseta de lemn, un fund de lemn sau de marmura si treci cu sucitorul sau cu o sticla in sus si in jos peste punga, piinea prajita sau ce ai pus in punga ( biscuiti, nuci etc ) se vor strivi frumos. Avantaj : sunt toate gata strivite in punga nu te mai incurci cu robotul

Poti sa strecori prin ciur sau o sita mai larga si bucatile care nu s-au strivit bine le mai pui o data in punga si le mai strivesti o tura .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Crista, buna ideea! Ma gandeam sa incerc cu ciocanul , asa spargea bunica nucile intr-o punga, ca sa nu-i sara proiectilele-coji prin bucatarie. Atunci am sa caut saculet de panza, iar daca ramane ceva mai mare, pun in robot (macina... oarecum cu bucati mai mititele).
Sau cu quinoa/nuci, zahar, desi prefer "pesmetul"...

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

ce-s aia gomboti?

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Galuste cu prune.
Acum abia imi dau seama de ce se mai numesc gomboti. In ungureste le spune Szilvás Gombóc .

Take joy! (poze)

Mergi la inceput