retete bebelus grasun

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Faptul ca Iris e constienta de faptul ca fetita ei are tendinta de ingrasare si faptul ca vrea sa ia masuri (nu in detrimentul copilului) e numai si numai de laudat.

Sfaturi sau replici cu: si al meu, si al lui X si eu cand eram mica ..... nu isi au rostul intr-o societate in care obezitatea infantila e in continua crestere la fel ca si problemele cauzate de ea.

Prietenii nostri au o fetita de-o seama cu fetita mea. Cand era micuta, toti din jurul ei spuneau la fel: ca asa sunt toti copiii, ca o sa slabeasca cand creste, ca nu se poate sa puna copilul la regim. La 7 ani jumate are 45 de kg (a mea are 19 kg).

Promit sa revin cu idei de meniuri putin mai tarziu.

People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

carina, fara suparare,

din tot ce a scris iris rezulta faptul ca este foarte responsabila si informata, schema de alimentatie pare ok, e constienta de pericolele dulciurilor, fainoaselor, tocmai de aceea le evita cat mai mult, etc.; in plus, fetita are analizele ok, merge la pediatru periodic, pentru monitorizare si control. atata doar ca este un copilas foarte linistit si "asezat"...deocamdata

nu stiu daca este foarte relevant exemplul dat de tine, poate ca prietenii vostri nu au fost suficient de consecventi in privinta alimentatiei fetitei lor si au cedat pe parcurs insistentelor sau preferintelor ei alimentare, sau bunicii ii dadeau dulciuri "pe ascuns"...tu stii mai bine, ii cunosti.

daca iris ii dadea sa manance/bea chestii aiurea, copilul avea un program haotic de masa sau de somn, sau avea rezultate ingrijoratoare la analize, da, se putea presupune ori ca alimentatia/programul zilnic este cauza, ori ca exista o problema reala de sanatate.

asa cum prezinta iris situatia, inclin sa cred ca are o fetita care deocamdata nu-si consuma energia prea mult si asimileaza foarte bine tot ce papa, doarme "ca la carte", are program fix.
da, iris e o mamica foarte grijulie, dar deja aplica foarte corect niste principii, nu are decat foarte putine posibilitati/variante de a reduce aportul de calorii in alimentatia fetitei.

cred ca elementul-cheie in toata aceasta ecuatie este miscarea, in momentul in care fetita va deveni mai activa, va alerga, va merge pe jos, pe trotineta, va alerga dupa minge, etc., atunci va avea loc o schimbare vizibila in privinta greutatii ei.

iris, mai poti verifica cu maxima atentie etichetele produselor din comert, pe care le papa fetita, sa eviti "zaharul ascuns", sa fii atenta la continutul in zaharuri si/sau glucide inscrise pe etichete, sa eviti anumite marci de iaurt, care au amidon in compozitie (poate nu ar fi rau sa iei in calcul varianta de a prepara tu iaurtul in casa, din lapte)

lactatele (lapte, iaurt, smantana) si branzeturile sa aiba un continut redus de grasime, NU degresate, pentru ca organismul(creierul, mai ales) are nevoie de o anumita cantitate de grasimi "animale" benefice.

evita cartoful in meniul zilnic, ar fi de preferat sa-i dai macar la 2 zile, poate chiar mai rar;
daca ii dai orez (divers preparat), cauta orezul brun sau in orice caz evita acel orez de un alb imaculat, este cel mai "procesat" si are cel mai mare aport de calorii.
daca ii prepari amestec de legume, evita porumbul (daca il folosesti, desigur).
atentie, morcovul in exces poate duce la constipatie si la colorarea temporara a pielii (tenta galbui-portocalie)
ou - ii poti da, din cate stiam, la interval de 2-3 zile.

nu te-am intrebat : ii dai fetitei cereale in lapte sau iaurt ? ce marca/tip de cereale folosesti ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris_2009 spune:

Buna dimineata!

Corina, vreau sa-ti spun ca cereale si orez nu i-am dat decat cand era mai mica si avea regim alimentar prescris de doctor pt ca se stricase la burtica, asta inseamna timp de cateva zile. In rest, nu i-am dat deloc.

Acum ca a venit caldura o scot in fiecare zi si dimineata si seara la plimbare, o pun sa mearga mult pe jos, incerc sa o atrag mereu in activitati "sportive" si acasa, deocamdata nu prea am cu cine dar daca voi fi consecventa sper sa obtin rezultate.

Am programat-o pentru saptamana viitoare la un consult pediatric, sa o mai evalueze putin si cand ma gandesc ca o pune iar pe cantar si se uita cu jale la mine ma doare capul.

Vreau sa o intreb legat si de lapte, eu ii dau lapte de continuare junior, pentru copii peste 1 an, asa mi-a recomandat, si il bea seara inainte de culcare. Ma gandesc ca si ala ingrasa.

Oricum, eu sunt ferm convinsa ca daca nu as fi fost nevoita sa o trec pe lapte praf nu era asa acum. Cu toate ca ea de mititica era incetuta si super mancacioasa. Si cand o alaptam tot asa lua, cate 1 kg chiar si peste pe luna. Iar momentul in care i-am introdus laptele praf a coincis cu momentul in care se vindecase dupa o candida din cauza careia nu mai luase deloc in greutate. Ei, si cand a inceput apoi sa pape, organismul a recuperat perioada de pauza si atunci a luat cel mai mult in greutate.

Problema e ca daca ar fi fost asa de la laptele meu chiar nu-mi faceam probleme insa din pacate nu-i asa.

Am gasit aici in oras (eu sunt din Iasi) pe internet o piscina unde se pare ca primesc bebelusi de la 18 luni. O sa intreb acolo daca o primesc. Ar fi super sa o pot duce la inot.

V-am innebunit.
O zi cat mai buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

In primul rand, evita sa ii dai cereale.
Axeaza-te pe legume: bostanei, morcovi, telina, patrunjel, cartofi dulci, sparanghel, spanac, fasole verde, linte pentru piureuri. Rosii, castraveti, avocado pentru salate.
Carnita sa fie slaba: de pui sau curcan sau peste (pastrav, ton, cod, somon proaspat). Ii poti face pate din ficat de pui sau curcan si sa i-l dai nu pe paine ci in albus de ou fiert si cu salata.
In materie de fainoase, foloseste numai produse integrale. Nu sunt mai slabe caloric, dar sunt mai satisfacatoare (te tin satul mai mult timp). Iti recomand, in loc de orez, boabe de mei sau de quinoa sau de amaranth, hrisca, kamut, orz care pot fi gatite la fel ca si orezul. Ideea nu e sa alegi alimente neaparat mai slabe caloric, ci alimente care sa o tina satula mai mult.
La capitolul fructe, eu as merge pe: mere, pere, papaya, mango, pepene rosu sau galben, capsuni, afine, mure, zmeura, ananas, piersici.
Ca si lactate, poti merge pe lapte intemediar de 1.5, iaurtul il poti face tu in casa ca sa eviti ce spunea Corina mai sus (zaharul ascuns pe ici pe colo), branzica la fel facuta in casa.
Mai poti incerca sa ii dai legumele doar fierte sau coapte si taiate marunt nu piure. Masa va dura mai mult asa si exista sansa sa se simta satula mai repede.

Cam astea ar fi sugestiile mele. Combinatiile sunt infinite.

People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

Din ceea ce am studiat pe aceasta tema eu stiu ca cerealele integrale NU ingrasa si sunt esentiale chiar pentru sanatate. O portie de cereale integrale fluidizeaza digestia si asigura organismului necesarul de fibra. Nu este indicat sa manance acele cereale "imbogatite" cu zahar, cerealele rafinate. Cerealele integrale dimpotriva, sunt recomandate in diete pentru ca satura si ajuta organismul fara sa ingrase. E recomandat sa fie mancate dimineata pentru ca reprezinta o sursa de energie fara a fi bogate in calorii.

Si ca sa nu ziceti ca vorbesc prostii, puteti citi www.csid.ro/dieta/nutritionistii-recomanda-cerealele-integrale-in-controlul-greutatii-2747981/" target="_blank">aici despre asta.

Fetita mea mananca aproape zilnic cereale integrale.

E posibil ca la fetita ta sa fie si faptul ca nu e atat de activa fizic. Poate poti face ceva in privinta timpului petrecut afara, stimularea la activitati care implica multa miscare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Iris, din cauza ca fetita mea era mai grasuta, am evitat orice fel de cereale, la fel banane sau prajeli.

Laptele praf l-am sistat si am mers pe lapte de 1,5%.

Iaurturi la fel, mai slabe.

In rest, nu vad ce ai putea face, poate doar sa amani sa-i dai dulciuri (cat poti, la noi din pacate a intervenit bona).

Acum, la aproape 6 ani are 22 de kg si sunt inca foarte atenta la ce mananca...desi nu prea am sanse sa-i scot dulciurile de tot din alimentatie.

Te inteleg f bine, sa stii...si mie imi spunea lumea la fel, ca va creste, ca sa nu-mi fac griji etc, a mea la fel nu-i o fire prea sportiva, nu alearga f mult, e cuminte, doarme destul si asa a fost mereu.

Oana si Mara 11.08.2004

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Iti inteleg ingrijorarea dar cred ca formandu-i obiceiuri alimentare sanatoase in timp problema voastra o sa se rezolve.
cand baietelul meu avea 1 an si 2 luni avea 13,5 kg , avea falcute in rest cand il dezbracam era chiar ok . imi aduc aminte si acum privirile mamicilor din parc cand auzeau de 13,5 kg acuzatoare la adresa mea. Eu l-am alaptat pana la un an si o luna , de mancare primea exact cum zici tu branzica, carne slaba , piureuri de legume si fructe deci nu te invinovati ca lipsa alaptatului este cauza.
Pe la 1 an si jumatate a ajuns la 15 kg, a devenit mai activ, dulciuri nu primea si nici paine, l-am pus pe lapte slab din comert si a stagnat pana pe la 2 ani cand avea 16 kg.
Baietelul meu intotdeauna a fost peste limite si cu inaltimea si cu greutatea dar seamana cu noi, amandoi suntem inalti dar slabi

O sa vezi ca acum devenind mai activa se va inalta si va stagna in ceea ce privste greutatea.

stii ce cantitate de zahar primeste fetita ta prin laptele praf? poate este prea mult pentru ea.

Retete: ca tot e sezonul incearca piure de spanac - dar fara oua si alte grasimi-poate un pic de ulei de masline
- ficatei cu legume fierte
- chiftelute de pui la cuptor (se face compozitie din carne de pui ,legume si ou si se coc pe foaie de copt la cuptor -fara ulei)
- ghiveci de legume (morcov dovlecel fasole verde ) cu carne de pui sau vita

Poate mai revin cu idei

pentru baietelul meu am adoptat zicala " dimineata sa mananci ca un rege iar seara sa mananci ca un sarac" -adica micul dejun este mai consistent decat orice masa din timpul zilei

Mergi la inceput

Va multumesc tare mult de raspunsuri, o sa iau in considerare ideile voastre. Ma bucur ca sunt mamici care ma inteleg si sunt in tema, si eu ma confrunt cu priviri acuzatoare de la alte mamici insa sunt cu inima impacata ca sunt responsabila, in rest asta e organismul ei. Inca de cand s-a nascut s-a nascut flamanda, manca si lapte de la mine parca ar fi fost sfarsitul lumii, si asa a fost mereu, mananca cu o pofta....plus programul pe care vi l-am descris.

Oricum in mare tot ce ati scris voi respect, meniul pe care l-ati descris voi e exact ceea ce-i dau.

Chiar astazi merg cu ea la pediatru s-o mai vada un pic si am sa deschid discutia referitoare la cerealele integrale. Cat despre lapte praf o sa discut si asta. Ea bea doar seara 180 ml. I-am dat lapte de continuare dupa ce am discutat cu dra si mi-a explicat ca laptele de vaca din comert nu ii asigura elementele nutritive care ii sunt necesare. O sa vedem ce mai imi zice si dra. Inca ea imi recomandase 500 ml lapte/zi insa eu ii dau doar seara ca asa s-a obisnuit, il bea in canita inainte sa se culce. In rest branzica, iaurt, mai nou cas proaspat i-am dat si ii place.

Cand ma gandesc ce fata o sa faca dra cand o pune iar pe cantar ma doare capul.

Multumesc inca o data pt idei.
O zi cat mai frumoasa!

Mergi la inceput

A, am uitat sa spun ca am gasit aici in oras o piscina la care se primesc bebelusi de la 18 luni, si as vrea sa incep sa merg cu ea peste o luna. Sa vedem daca-i place.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

uite, iris, aseara m-am uitat de curiozitate pe lista ingredientelor de la laptele praf nestle junior 2+ (am luat pentru fetita mea, pentru prima data, pana acum i-am dat milumil)

stii cat zahar este la 100 g pudra ? 33 g !!!! deci 30% din compozitia acestui lapte este zahar ! asta-i zaharul ascuns despre care vorbeam !

diseara ma uit pe compozitia de la milumil si humana, poate exista lapte praf cu continut redus de zahar...

cu piscina...e cam riscant...esti sigura 100% de igiena de acolo ? ai vorbit cu mai multe mamici care si-au dus puii acolo, sa vezi daca ele sunt multumite si n-au avut probleme cu micutii ? spui ca e piscina pentru bebelusi, dar in apa intra si adultii (parintii), evident...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput