Ati sigilat dintii???

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Si fetei mele i-am sigilat molarii de 6 ani imediat dupa ce i-au iesit, toti 4 odata, fara nicio problema si niciun chin.

Aparat mobil are fetita mea de 7 ani, trebuie tinut min 16 ore pe zi, altfel cam greu cu rezultatele... Nu tine dintii stransi, Daria cine ti-a zis asa ceva? Imagineaza-ti durerile pe care le-ai avea daca ai tine dintii stransi timp de 4 ore. Fata mea il poarta de cand ajunge acasa de la scoala si pana a 2-a zi dimineata cand pleaca la scoala, cu exceptia momentelor cand mananca, se spala pe dinti sau uita sa-l puna.

Celei mici i-am pus un fel de plomba pe incisiv pt ca si-a rupt o bucatica dand cu gura in coltul unui perete(la propriu). I-a dat cu freza si i-a pus o plomba de aia de se intareste cu lampa, apoi i-a slefuit-o in forma potrivita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui carolinah

Celei mici i-am pus un fel de plomba pe incisiv pt ca si-a rupt o bucatica dand cu gura in coltul unui perete(la propriu). I-a dat cu freza si i-a pus o plomba de aia de se intareste cu lampa, apoi i-a slefuit-o in forma potrivita.

Caro

Plomba aia "care se intareste cu lampa" presupun ca e plomba foto, adica din material fotopolimerizabil.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

probabil, eu am facut alta scoala...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carolinah

probabil, eu am facut alta scoala...

Caro

Caro, nici o problema, io am zis numele ca poate iti amintesti si spui ca exact din aia. Altfel, si io am facut si facultate si master si doc in alt domeniu. Stomatologie (facultate) n-am facut decat 1 an, cand mi-am dat seama ca de fapt nu asta vreau sa fac toata viata: sa stau cu freza in gura la oameni. N-am avut chemare si gata. Dar a avut se pare domnul sotz si-mi iau portia de discutii despre dinti zilnic fie ca vreau, fie ca nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Carolina, e aparat mobil - 4 ore in total
Exista, am vazut, il poarta

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Iasmin: iti multumesc mult de sfaturi.
Stiu ca sigilarea nu are cum ajuta 100% in caz de distrofie, dar si daca ajuta 10%, tot e ok.
Dintii de lapte ii sunt foarte sanatosi. Pana la 7 ani jumate a avut doar o cariuta mica pe un molar.
Stiu ca distrofia de smalt nu se transmite neaparat, dar la mine la baza este hipoparatiroidism care nici ala nu e ereditar, dar la mine a aparut la un moment dat (nu m-am nascut asa) si nu stie nimeni de la ce.
Legat de fluor si calciu: i se fac fluorizari periodice la dinti (am ales sa nu ii dau fluor din mai multe motive), iar dieta incerc sa i-o fac cat mai bogata in calciu. Analizele de calciu ii sunt bune. Dar, are o pata mica alba pe incisivul central drept de jos. Medicii spera ca e un defect de formare al mugurelui si o tin sub observatie.
Scuze de off topic.

People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Carolina, ce isneamna aceste fluorizari periodice ?
Imi dai te rog frumos detalii, multumesc

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Ma bucur ca am intrebat.
Aproape ca m-am hotarat impotriva sigilarii.
Am sa merg cu el periodic la dentist si daca vor aparea probleme facem atunci sigilarea. Din ce am inteles se poate si daca are carie...se trateaza caria si apoi se sigileaza...ca n-o aparea pe toti odata ...daca se cariaza unul ii sigilam si pe ceilalti...
Nu am fost inca la doctor, am reprogramat din cauza de teme prea multe. Mergem maine dupa amiaza.

Mergi la inceput

Filofteia, nici o procedura de acoperire a dintilor nu se face inainte ca dintele sa fie tratat, in cazul in care este afectat de o carie. Nici plomba, nici fluorizare, nici sigilare, nici... In primul rand se trateaza cariuta si abia apoi urmeaza procedeul (oricare ar fi el). Dar nu uita, fa-ti timp si mergi la medic macar la 6 luni. Si daca alegi sa sigilezi pana la urma dintisorii, la fel iti recomand. Ai grija sa aplice un periaj corect si sa nu adoarma fara sa se spele pe dinti mai intai- asta e prima masura profilactica. Deci nu uita de asta.
In rest, sa auzim numai de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

si dr-ita noastra este impotriva sigilarii, ne-a explicat ca dezavantajele sunt mai mari decat avantajele.Acuma ea stie mai bine.
Carina-si Andrei are pata alba pe dintii definitivi...dr-ita zicea, telefonic, deci nu l-a vazut, ca poate fi vorba de un exces de fluor, dar eu nu i-am dat niciodata fluor...

C+C=Andrei

Cel mai greu lucru de pastrat e echilibrul.
(Jean Grenier)

Mergi la inceput