Ati sigilat dintii???
As dori daca se poate sa-mi spuneti cum se procedeaza, ce anume le face...Cum vi se pare?
Raspunsuri
Iasmin08 spune:
Filofteia, eu am fost cu el dar deocamdata nu i-au iesit molarii. In plus, doamna doctor mi-a explicat clar: sigilarea este buna in cazul molarilor cu cuspizi foarte inalti. Cu alte cuvinte daca e foarte denivelat. In plus, mi-a explicat ca incidenta cariilor cuspidal este mult mai mica decat incidenta cariilor interdentar. Adica frecventa este mai mare de aparitie a cariilor intre maselute decat acolo unde musca. Si nu vorbesc in necunostinta de cauza, tati e tehnician dentar, chiar sa vreau nu scap de discutii despre dinti. Ca dupa atatia ani mi s-a cam urat....
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
filofteia spune:
Iasmin , i-au iesit molarii, pe ei vreau sa-i sigilez... sunt cam denivelati. In plus eu am mari probleme cu dantura, deja la varsta lui (9 ani) ,mergeam singura la dentist. El pare sa nu aiba mari probleme, are dintii cam deformati (ca-si suge degetul ), in rest nimic...
Doctorita a spus ca-i bine sa sigilam molarii si ca va da un pic cu freza ca sa prinda mai bine... aici sunt eu in dubii...
S-o fac, sa n-o fac...
Iasmin08 spune:
Cere, te rog, inca o parere. Datul cu freza la varsta asta.....
Faptul ca ai avut probleme cu dintisorii nu e o garantie ca el sa aiba in viitor, dar, daca are cuspizii inalti, e bina sa o faci. Daca are arcada superioara deformata de la supt ar trebui sa il vada un medic ortodont. Se poate corecta usor (de obicei in acest caz dintisorii ies usor proeminent in fata- ma refer la incisivii centrali, iar incisivii laterali se duc usor in spate, sau caninii, depinde de arcada).
Iti recomand cu caldura sa il vada un ortodont, la varsta asta lucrurile se pot schimba usor.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
filofteia spune:
Multumesc Iasmin pentru raspunsul promt.
Mi s-a spus ca pana nu termina cu suptul nu are sens sa-i pun aparat... am intrebat mai multi medici, iar din statistici ar termina undeva spre 12 ani .
mgabi spune:
Buna.
Parerile sunt impartite privind sigilarea,unii spun nu sigilarii pe motiv ca se distruge smaltul in timp, iar altii categoric da, protejeaza de aparitia cariilor mai ales cele interdentare. Practic da, eu i-am sigilat baitului meu la 10 ani doi molari proaspeti aparuti, acum 4 luni, iar peste o saptamana vom merge la control si probabil la sigilarea altor proaspeti dintisori aparuti intre timp.
Eu sunt pentru sigilari, pentru a numai ajunge la carii imense. Mai ales daca parintii au un istoric "duresros" al cariilor, deoarece aceste probleme se mostenesc. De aceea fa c orice pentru copii meu pentru a nu suferi ca mine si ca tati.
filofteia spune:
Mgabi , mie imi este teama sa nu-i fac rau cu sigilarea.
La voi a folosit freza? Doctorita spune ca doar ii zgarie putin, ca nu afecteaza smaltul, doar ca sa aiba aderenta mai buna.
szivarvany spune:
Da, ii vom sigila si noi.
Am, facut deja de proba, ca a vrut fi`mea sa vada cum e.
Filofteia, dc nu incepeti si voi cu aparatul ala mobil, care e din plastic moale, colorat si e ca la boxeri ???
Poate asa il si dezobisnuiesti de deget si apoi treceti la aparatul clasic aplicat direct pe dinti.
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
mgabi spune:
Scuze, am uitat procedura de sigilare. Este foarte simplu dupa o curatare a maselei( un periaj profesional, daca nu este cariata) se aplica cu un betisor o solutie/gel special si apoi se intareste cu lampa UV (ca la plobite), nu se manaca 2-3 ore. Atat si nu doare deloc.
filofteia spune:
Citat: |
Am, facut deja de proba, ca a vrut fi`mea sa vada cum e. |
Daria si ce i-a facut? Cum s-a procedat?
Nu mai fiti asa secretoase cu metoda , ca la 17 suntem programati si sunt inca in dubiu... voi mai vorbi si atunci cu doctorita, dar vreau sa fiu infomata.
Citat: |
Filofteia, dc nu incepeti si voi cu aparatul ala mobil, care e din plastic moale, colorat si e ca la boxeri ??? |
Pai asta noaptea nu cred ca se poate folosi ... incercam cu manusa, dar pana nu se va hotara el sa se lase, nu vad cum sa-l conving.